Proraso Pre-Shave Cream Review – Is het de hype waard?

Er is geen twijfel over mogelijk! Als het om scheren gaat, en vooral om de kunst van het klassieke scheren voor heren, is Proraso een naam die synoniem is met het tevoorschijn halen van scheermes en scheerkwast.

Al meer dan 100 jaar sieren de producten van dit in Italië geboren bedrijf stoffige kappersplanken en scheerkasten over de hele wereld.

Proraso Pre-Shave Cream Review - Is het de hype waard? 1

Een van de eerste producten die ontstonden was Proraso Pre-Shave Cream. Bij de plaatselijke bevolking bekend als “Pre-Barba Miracolo”, het pre-scheer wonder.

Een crème waarvan men beweerde dat hij het gezicht smeerde en de snorharen verzachtte vóór het scheren.

Waardoor het scheren veel aangenamer wordt.

mijn plaatselijke kapper Guido heeft Proraso in zijn schappen staan zolang ik me kan herinneren.

Omdat ik zo goed als geen kennis had van nat scheren, had ik hem in de loop der jaren een paar keer naar Proraso gevraagd. Zijn zwaar geaccentueerde antwoord was niet onbeleefd, maar meer, afwijzend, denk ik.

Wat hem betrof was Proraso zo’n hoofdbestanddeel in Italië, dat ik net zo goed naar “brood” had kunnen vragen!

Een beetje geschiedenis

In 1926 werden veiligheidsscheermessen, hoewel ze als een relatieve nieuwkomer op het gebied van nat scheren beschouwd werden, steeds populairder. Heren hadden een aantal producten (zowel zelfgemaakt als in de handel), die ze konden gebruiken om hun snorharen te verzachten.

Het decor is de prachtige Italiaanse stad Florence, en door toedoen van Ludovico Martelli werd Proraso geboren. In feite was de combinatie van ingrediënten zo uniek, dat de goed bewaakte formule van generatie op generatie werd doorgegeven.

Nu, 90 jaar later, vind je hun lijn scheerproducten over de hele wereld, met hun “Pre-Barba Miracolo” Eucalyptus en Menthol Pre-Shave Cream op kop.

Mijn Ervaring

De Aankoop

Toen ik me voor het eerst begon te verdiepen in de wereld van het klassieke scheren, bleef Proraso Pre-Shave Cream opduiken. En eerlijk gezegd besteedde ik er niet zo veel aandacht aan. Pas toen ik me goed in het klassieke scheren had verdiept, besloot ik echt een poging te wagen.

Dus op een mooie zonnige dag reisde ik naar mijn plaatselijke scheerwinkel om wat te kopen. Het eerste wat me opviel was de keuze die ik had. Behalve de originele Eucalyptus en Menthol waren er ook “Sensitive” en “Sandalwood & Shea Butter” als levensvatbare opties.

Hoewel in de verleiding gebracht, besluit ik bij mijn aanvankelijke keuze van Eucalyptus en Menthol te blijven. Ik pak het potje op, draai het om en begin te lezen.

Ik wil graag weten wat ik op mijn huid smijt, dus op dit punt bekijk ik de Ingrediënten en ik zie als volgt:

Aqua (Water), Stearinezuur, Sorbitol, Glycerine, Kamfer, Eucalyptus Globulus Bladolie, Kaliumhydroxide, Menthol, Parfum (Geur), Geraniol, Butylphenyl Methylpropional, Coumarine, Cetearyl Alcohol, Eucalyptol, Natriumbenzoaat,Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Disodium EDTA.

Ik vond niets bijzonder verontrustends en laten we eerlijk zijn, na bijna een eeuw productie is het eerlijk om te zeggen dat Proraso Pre-Shave veilig te gebruiken is.

Moment van de waarheid

Ik was behoorlijk opgewonden om mijn pas gekochte product uit te proberen. Ik aarzelde niet om mijn badkamer in te stormen en mijn gezicht voor te bereiden op de dreigende scheeraanval. Met mijn gezicht voldoende gehydrateerd, begon ik de crème volgens de gebruiksaanwijzing aan te brengen.

Ik wreef de Proraso rijkelijk in mijn gezicht en ging daarna aan de slag met het creëren van mijn schuim terwijl ik het de tijd gaf zijn werk te doen. Na een minuut of twee, schuimde ik mijn gelaat in en maakte de eerste haal met mijn mes.

Op dit punt zou ik je graag vertellen dat mijn scheermes gracieus over mijn wang dreef zonder een zweem van weerstand…maar ik zou liegen.

Begrijp me nu niet verkeerd, ja het smeerde mijn gezicht en maakte het scheren gemakkelijker, maar voor mij was het verschil niet van dag en nacht. Interessant genoeg is het verschil voor sommige andere gebruikers echter precies dat.

Met duizenden reviews over het hele web zweren ze absoluut bij de pre-shave kwaliteiten van deze wondercrème en zouden ze niet overwegen iets anders te gebruiken. Een paar gelukkige gebruikers geven ons hun mening:

“Een product dat werkt! Breng heel spaarzaam aan op het iets natte gezicht en en geef het de tijd om in te werken,zeg een minuut en schuim dan je gezicht in. Je ogen zullen een beetje tranen van de menthol maar maak je geen zorgen het trekt snel weg.

Je scheerbeurt wordt gladder en het levert meer op. Het is niet nodig meer Proraso pre shave crème toe te voegen.

Voor de goede orde gebruik ik de Proraso scheercrème voor de gevoelige huid. De pre-shave crème kan ook als post shave crème gebruikt worden, maar ook hier spaarzaam gebruiken.”

“De pre-shave crème in combinatie met de authentieke Proraso scheercrème is gewoon uitstekend, en als je even de tijd neemt om je huid goed voor te bereiden zal deze combinatie je scheerbeurt voor de rest van je leven veranderen.

Ik heb veel producten van veel bedrijven voor verschillende geuren, gevoelens en stemmingen, maar als ik gegarandeerd een scheerbeurt zonder scheerbrand wil, grijp ik naar Proraso.”

Slechts de helft van het verhaal

Het verhaal houdt hier niet op mijn vrienden. Zoals de naam doet vermoeden, wordt Proraso weliswaar vooral gebruikt als voorscheermiddel, maar ik vond het ook briljant als na-scheercrème.

Behalve dat het een voorloper is van mijn aftershave balsem, vond ik dat het mijn huid een goede eerste barrière bood. Ten tweede was de verfrissende stoot in mijn gezicht die ik kreeg geweldig. Sommige kerels zullen het misschien te overheersend vinden en niet bepaald van die sensatie genieten, maar voor mij…geweldig! Vooral hier in Australië op een warme zomerdag.

Conclusie

  • Verpakking Potje
  • Volume 100ml (3.6oz)
  • Geur Eucalyptus & Menthol
  • Prijs Ca $13. Klik voor de prijs van vandaag bij Bol.com
  • Mijn Beoordeling: 4.5 van de 5

Zoals gewoonlijk hoor ik graag jouw Proraso gedachten en ervaringen in de reacties hieronder.

Tijd om je te gaan scheren! ????

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.