Wat zijn de voordelen van een synthetische scheerkwast?

Al jaar en dag ben ik een natscheerder, dus met een bakje en een kwaliteits- scheerzeep blokje. In het begin hanteerde ik voornamelijk een synthetische scheerkwast, omdat het gewoon goedkoper en makkelijker was. Tegenwoordig hoeft dat niet meer, maar de ervaringen met de synthetische scheerkwast zijn altijd goed geweest, en die zijn ook nu nog goed. Dus, werd het tijd om deze soort kwast eens in het daglicht te zetten.

Een  synthetische scheerkwast is bijna niet te onderscheiden van een scheerkwast die gemaakt is met echt haar van dassen of varkenshaar. Tevens wanneer je snel last hebt van acne, dan wordt het zelfs aanbevolen om een synthetische scheerkwast te benutten. Deze zijn wat hygiënischer in gebruik dan scheerkwasten van dierlijke haren.

Voordelen scheerkwast van synthetisch haar

Alle scheerkwasten hebben eigenschappen die sterk kunnen verschillen van kwast tot kwast. Het is eerlijk om te zeggen dat synthetische scheerkwasten geen goede reputatie hadden toen ze voor het eerst werden geproduceerd.

De vezelkwaliteit kwam zelfs niet eens in de buurt van een 1 haar van een stier. Maar nu met de vooruitgang in de productie technologie, zijn er een paar generaties van synthetische borstels voorbij, het vakmanschap en de kwaliteit is enorm verbeterd in de laatste 10-15 jaar.

Zozeer zelfs, dat veel mannen de voorkeur geven aan het gevoel en de prestaties van synthetische borstels, in tegenstelling tot borstels gemaakt met dierlijk haar. Maar goed, dat is ook erg persoonlijk natuurlijk.

Wat zijn de voors en tegens van synthetische scheerkwasten? Dat gaan we je nu vertellen, houd je vast.

Wat zijn de voordelen van een synthetische scheerkwast? 1

Voordelen

Kosteneffectief

Vergelijk je met haarproducten voor dieren zijn synthetische scheerkwasten relatief goedkoop. Ja, sommige scheerkwasten van goede kwaliteit zullen iets meer kosten, maar zelfs deze kunnen tot een derde van de prijs bedragen, omdat hun partners met ander haar een goede kwaliteit hebben.

Goed schuim

Mannen die zowel natuurlijke als synthetische scheerkwasten vaker gebruiken, beweren dat het schuim sneller en gemakkelijker vrijkomt dan natuurlijke borstels met synthetische scheerkwasten.

Minder haaruitval

Hoewel ik mijn dassenborstel erg leuk vind, verliezen de minder goede (en zelfs duurdere) dassenborstels meer haar dan ik! ? Nu zeg ik niet dat alle dierenborstels een ton haar zullen verliezen, maar over het algemeen hebben synthetische borstels de neiging om hun haren beter te behouden.

Niet-allergeen

Helaas hebben sommige mensen een allergische reactie op dierlijk haar. Sommige daarvan kunnen zeer ernstig zijn. Hoewel je een allergie voor synthetische vezels kunt hebben, is het minder waarschijnlijk.

Geen dierlijke geur

Een veel voorkomende klacht over scheerkwasten van dierenhaar is de geur. Als ze nieuw zijn, kan de geur sterk zijn en kan het enige tijd duren voordat ze verdwijnen. Er zijn echter technieken die kunnen helpen om de geur iets sneller te verwijderen.

Lange levensduur

Indien goed onderhouden, kan een goede scheerkwast voor goed dierlijk haar lang meegaan. Echter, zoals alle natuurlijke materialen, zullen ze na een tijdje na verloop van tijd afbreken. Synthetische vezels zijn zeer slijtvast en gaan langer mee dan hun dierlijke tegenhanger.

Geen dierlijke wreedheid

Nee, fabrikanten wachten niet rustig af tot de dassen hun haar zachtjes laten vallen. Ze komen voornamelijk uit China en worden gevangen en gedood zodat hun vacht kan worden geoogst. Voordat je het vraagt, nee, zo iemand ben ik niet, maar als je je grote zorgen maakt over het welzijn van de dieren, dan zijn synthetische borstels de beste manier om te gaan.

Consistentie

Je weet wat je krijgt. Niet dat veel mensen kwarsten na kwatsten kopen, maar als je 2 van dezelfde synthetische scheerkwast koopt, zullen ze zich identiek voelen. Door dat te zeggen, een deel van de mystiek & aantrekkingskracht van dierlijke borstels is die onbekende variatie van textuur & prestaties.

Meer Hygiënisch

In het algemeen hebben microben het veel gemakkelijker om zich aan organisch materiaal te hechten. Terwijl synthetische vezels minder gastvrij zijn voor de vervelende bewoners.

Snellere voorbereiding

Synthetische borstels houden geen vocht vast zoals natuurlijke vezels en hoeven dus niet te worden geweekt voor gebruik.

Sneller drogen

Om ongeveer dezelfde reden als het bovenstaande punt, omdat borstels van dierlijk haar beter bestand zijn tegen water, hebben ze veel meer tijd nodig om uit te drogen dan synthetische borstels.

Weinig onderhoud

Dassen en andere haarborstels voor dieren hebben af en toe een beetje “liefde” nodig, zodat ze fris blijven en mooi ruiken (zeker bij de mijne). Door de aard van synthetische borstels, kunnen hun haren grotendeels wegkomen met een snelle spoeling om ze in topconditie te houden.

Nadelen

Slecht warmtebehoud

Nu denk ik dat ik een van die gekken ben die zich liever scheren met koud water. Dus deze nadeel niet echt op mij van toepassing, maar de meeste heren gebruiken wel warm water en de natuurlijke vezels zijn veel beter in het vasthouden van warmte.

Slechte waterretentie

Om dezelfde reden dat synthetische borstels sneller drogen, houden ze gewoon geen water vast als natuurlijke haarborstels. Na verloop van tijd wordt dit beter, maar ze blijven nog steeds achter bij het watervasthoudende vermogen van dierlijk haar.

Minder geven

Ook hier is de technologie weer aan het verbeteren en niet alle synthetische borstels kunnen worden geteerd met dezelfde….”wellnessborstel” 🙂 Maar in het algemeen geven mannen de suggestie die beide gebruiken, vaak dat natuurlijke haarborstels met minder druk lijken te spatten dan synthetische borstels.


Dus mijn mede-natte scheerders, zonder verder uitstel, zijn hier enkele synthetische scheerkwasten die worden aanbevolen voor diegenen die net kennismaken met deze prachtige wereld van het klassieke scheren. Al deze borstels zijn goed gewaardeerd en zullen voor elk budget geschikt zijn. Here we go!


5 Beste synthetische scheerkwasten

Omega scheerkwast synthetisch Hi-Brush matzilver

Omega_scheerkwast_

Deze heb ik nog steeds in bezit, en heeft mij nooit in de steek gelaten. Omega is afkomstig van een zeer bekende fabrikant uit Italië, en bestaat al sinds 1946. De Mach3 heeft een nieuwe grip, en heeft een zeer mooie zwart-wit verkleuring in de haren en houder.

De kwast heeft een zeer mooie afwerking, voelt zwaar aan, en de resultaten van deze kwaliteits-/professionele kwast zijn bijzonder goed te noemen. En dat is voor een synthetische kwast is uitzonderlijk.

Raz*War Black Fibre

Het moderne merk Raz*War, biedt echt wat voor het geld wat je investeert. De kwaliteit synthetische haar is niet te onderscheiden van een dierenhaar, en heeft de houder een donkerbruin acaciahout handvat, wat je niet gauw ziet met zo’n goedkoop product.

Veel schuim en de juiste schuimtextuur voor comfortabel en perfect scheren. En met zo’n mooi en makkelijk merk, kun je hier niet omheen. Ik raad dit product ten zeerste aan, gezien de kwaliteit- en prijs verhouding.

Muhle Stylo Scheerkwast

Muhle Stylo scheerkwast kunststof haar zwart/chroom

Natuurlijk mag dit merk niet ontbreken in deze lijst, want ook zij maken zeer goede kwaliteitsproducten met synthetische haren. Je houdt van een strak, modern en luxe design?

Dan kies je voor een synthetische scheerkwast van Mühle.

Het mooie aan een scheerkwast van Mühle is, dat de scheerkop van de kwast verwisselbaar is, dus dat betekent, dat het na jaren gebruik gewoon een nieuwe ingezet kan worden. Het handvat is gemaakt van zwart kunstof, en heeft een verchroomde metaal rand.

Tevens bij levering, zit de kwast in een mooie doos. En dat mag ook gezegd worden.


Bluebeards Revenge Vanguard

Bluebeards Revenge scheerkwast synthetisch haar Vanguard

Dit relatief nieuw merk mag niet ontbreken natuurlijk. Sinds 2012 hebben zij meerdere prijzen ontvangen voor diverse producten, en dat mag gezegd worden, voor een merk wat nog maar net 9 jaar bestaat.

Een stoere klassieke scheerkwast van 100% synthetische haren, über cool merk, en kwaliteit haren. Het handvat bevat een hard wit kunststof, en voelt toch anders aan als hout of metaal. Voor de moderne en ‘coole’ man van vandaag.

Edwin Jagger scheerkwast

Wat zijn de voordelen van een synthetische scheerkwast? 2

De grote scheerkwast met synthetische kwast van Edwin Jagger behoort zeker tot de hogere klasse en ziet eruit als een chique zwarte sportwagen onder de scheerkwasten.

Uitgerust met een handvat van fijne ebbenhouten imitatie, ligt hij goed in de hand met slechts 63 gram. Het synthetisch zilver geplukt haar gedraagt zich precies als echt dassenhaar, maar met het voordeel van een grotere robuustheid.

>> Klik hier om prijzen, specificaties en reviews te lezen oversynthetische scheerkwasten <<


Conclusie

Er zijn nog vele andere fantastische synthetische scheerkwasten op de markt en beschikbaar voor traditionele scheerders onder ons. De Duitse Mühle en hjm, het Engelse Edwin Jagger en Omega uit Italië, Whipped Dog, om er maar een paar te noemen.

Mijn focus ligt hier op het helpen van nieuwkomers voor het nat scheren; het aanbevelen van een assortiment van goede kwaliteitsproducten tegen fantastische prijzen, want we zijn wel Nederlanders toch?

Nu ga ik niet zeggen dat dit de allerbeste synthetische borstels die beschikbaar zijn. Wat ik zeg, is te weten wat ik kan verwachten en rekening te houden met de voor en nadelen van synthetische kwaten. Wat je per saldo betaalt in vergelijking met de resultaten die je zou krijgen, is het toch een no brainer zou ik zeggen!

Zonder twijfel denk ik, dat het een heel goed idee is om met een synthetische kwast te scheren, ook aangezien ik de voor de nadelen toch positief zie voor het synthetisch scheren, i.p.v een dieren haar te gebruiken.

Hoe zijn jouw ervaringen geweest met synthetische borstels? Ik hoor dat graag in de reacties hieronder.

Time to shave!

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.