Zo goedkoop mogelijk scheren

Voorkom scheerzeperds? Zo goedkoop mogelijk scheren? – Sta je er ooit bij stil wat scheren ons mannen kost? Ik heb het dan over de baard alleen, want je kunt ook je hoofd of de hele rest van je body scheren. Je staat niet zo stil bij de kosten van zo’n klein dagelijks ritueel, maar waarom eigenlijk niet?

Als de keus is tussen duur of goedkoop scheren, dan kies ik persoonlijk het laatste, maar ik houd ik van een heerlijke zondagochtend scheermoment, dus soms ook wel wat langer.Zolang het resultaat acceptabel blijft.

Juist bij een dagelijks ritueel, tikken de Euro´s besparingen natuurlijk lekker aan. Dus hebben we een kort bericht samengesteld om de kosten eens onder elkaar te zetten.

Wat zijn de Kostenposten?

Laten we eens aannemen dat een gemiddelde man zich 350 keer per jaar de baard scheert. Hoe lang duurt een scheerbeurt, zeven minuten? Dan kost dat scheren aan tijd 2450 minuten per jaar, dat is dik 40 uur! Dat is een hele werkweek.

Nat scheren vraagt bij de meeste mannen meer tijd dan elektrisch, maar geeft ook een gladder resultaat. Als je wilt bezuinigen op de scheertijd dan is minder vaak scheren de enige optie. 

Wel heeft elektrisch het voordeel dat je het ook onderweg in de auto kunt doen, wat met nat scheren geen aan te raden methodiek is. Nat scheren of met een apparaat brengt in beide gevallen materiaalkosten met zich mee.

Een elektrisch apparaat kost zo’n € 100, – en gaat 10 jaar mee. Dus dat is € 10, – per jaar.

Aftershave voor een jaar? Dat moet voor € 60, – per jaar lukken, schat ik. Totaal in een jaar € 70, -, dat is dus € 0,20 per keer.

Nat scheren met een modern stijlvol setje kost meer. De scheerset van ongeveer € 100, – gaat 20 jaar mee, dat is € 5, – per jaar. Vervanging van de mesjes € 40, -, scheerzeep en olie € 125, – en wederom aftershave voor € 60, -. Totaal € 230, – ofwel € 0,66 per keer.

Het oude krabbertje, misschien wat minder stijlvol, kost ongeveer € 65, -. Olie, scheerzeep, aftershave als hierboven en wat voordeliger mesjes à 15€ per jaar maakt de volgende som: 3,25+125+60+15= € 203,25. Gedeeld door 350 is € 0,58 per scheerbeurt.

Van armoede naar druk druk druk

goedkoop mogelijk scheren
Druk, druk druk….

Elektrisch scheren is voordeliger, maar toch is twee derde van mannen voorstander van nat scheren. Dat is vooral vanwege het betere resultaat. Wist je dat we bij het scheren de strijd aanbinden met tussen de 7.000 en 15.000 baardharen? Die ene groeitempo hebben van ongeveer 14 centimeter per jaar.

In bijna 18 maanden scheren we een oppervlakte vergelijkbaar met een voetbalveld. Waar wel uit blijkt dat een grasmaaier niet zo’n onlogische aanschaf is voor een voetbalclub.

Als tijd letterlijk geld is, dan is goedkoop scheren het gemakkelijkst te realiseren door minder te scheren. Tegenwoordig kom je daar beter mee weg dan vroeger.

Zo goedkoop mogelijk scheren?

In het verleden was een stoppelbaard een teken van armoede. Maar nu lijkt een baard van een paar dagen vooral een teken van drukte. Zo goedkoop mogelijk scheren? Je hebt simpelweg geen tijd om je elke dag te scheren.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.