6 Tips voor Snijwondjes behandelen

We hebben het allemaal wel eens gedaan; en het is gewoon verschrikkelijk. Niemand houdt ervan om zich te snijden tijdens een scheerbeurt (voor zover we weten.). Dus waarom gebeurt het nog steeds met ons? Ik weet wat je denkt

“Goed kerel, we nemen verdorie een scheermes naar ons gezicht, dus wat verwacht je dan hiervan?!”

Zeker een goed punt, maar wat als ik je vertelde dat het volledig onvermijdelijk is, je hoeft alleen maar een paar eenvoudige aanpassingen te maken aan je dagelijkse scheerbeurt, en er zullen geen vervelende snijwonden meer zijn om zich zorgen over te maken?

Klinkt goed toch? Nou, het is helemaal geen probleem, want we gaan eens even alle geheimen met je delen in 10 eenvoudige tips, die je zullen weerhouden van ooit nog een hoek wc-papier af te scheuren en op uw snede te deppen. Klaar voor? 🙂

Zorg ervoor dat je scheermes scherp is

En dan bedoel ik echt scherp, voor altijd! Als je scheermes maar een klein beetje bot is, ga dat snel dat mses scherpen of haal een nieuw scheermes. Dit concept is iets wat ik geleerd heb bij mijn allereerste barbier in Alkmaar enige jaren geleden: hoewel een bot scheermes je niet makkelijker zal snijden, zal het vaak meer moeite moeten doen om zijn werk te doen.

Vaak zal het mes overcompenseren en je gezicht snijden. Zorg er dus voor dat je scheermes ten allen tijde zo scherp mogelijk wordt gehouden. Als je het een paar dagen niet hebt gebruikt, fris het dan wat op met goede slijpbeurt.

Gebruik pre-shave creme

Sommigen houden van pre-shave creme(of olie) en andere niet. Het feit is dat ze helpen, en wel veel. Creme’s doen een fantastische job bij het inzepen van je gezicht, zodat je scheermes eenvoudiger en efficiĂ«nter glijdt over je gezicht. Dit geeft je een gladder resultaat en het zal snijwondjes helpen voorkomen. We raden aan om het eens te proberen.

Kleine persoonlijke tip> Ik pre-shave mij sinds 2 maanden in met Acca Kappa White Moss pre shave gel. DE BESTE!

Trek aan je huid

Je hoorde me; Trek aan die deugniet… je huid natuurlijk. Alle gekheid op een stokje, want trek je huid strak terwijl je scheert. Dit geeft je scheermes een mooi, glad oppervlak om op te scheren. Want een glad oppervlak met minimale onvolkomenheden zal ervoor zorgen dat je niet wordt gesneden!

En daarom zijn we hier, nietwaar? Het geeft ook een extraatje, want is hebt gewoon een dichtere scheerbeurt, en dat zie je terug. Graag gedaan

Investeer in een kwaliteitsvolle scheerzeep

Doe het met scheerzeep of scheerschuim; wat je maar wilt. Zorg ervoor dat wat je gebruikt, kwaliteitsvol, dik, glad,  en niet zal verwateren. Dit zorgt ervoor dat je een gladde scheerbeurt krijgt, en het zal helpen bij de bescherming van je gezicht en voorkomen dat je scheermes je snijdt. Dit is een noodzaak, jongens.

Gebruik kortere bewegingen

Hier maakte ik altijd de fout met lange halen mijn gezicht schoon te krijgen. Het gebruik van kortere bewegingen zal het scheermes uiteindelijk meer oppervlaktecontact met je gezicht geven.

Bij lange, snelle bewegingen raakt het scheermes verstopt met haar, en wordt de hoeveelheid oppervlaktecontact met gezicht verminderd. Houd ze kort (5-10mm) en traag. Laat je scheermes alle onvolmaaktheden van die kop van jou absorberen.

Scheer in de haarrichting

Ja je leest het goed, want het klopt. Scheerde je vroeger tegen de haren in? Het is een grote gewoonte van veel mensen, maar het is echt totaal niet goed voor je gezicht. Tegen de haren in scheren irriteert je huid en het scheermes moet veel harder werken.

Dit leidt meestal tot snijwonden. Als je de natuurlijke groei van je haar volgt is het veel aangenamer voor je huid en heb je veel minder kans op sneetjes. Dit is echt een win/win situatie. Als je vanuit een andere hoek moeten scheren, probeer dan om schuin over de haarrichting te gaan.

Dit is nog steeds een risico maar probeer gewoon om traag te werk te gaan.

Oei, ik heb deze geprobeerd en ik heb mezelf nog steeds gesneden, wat moet ik nu doen?

Als je deze tips hierboven hebt geprobeerd, of je kent het allemaal al, en je hebt jezelf nog steeds hebt gesneden, dan is er ergens een variabele die dit heeft veroorzaakt. Het doel is nu om het bloeden van je gezicht te stoppen, toch? Het eerste wat we zouden doen is de snede uitspoelen met koud water en er het bloed uitkrijgen.

Nadat de huid is gespoeld en gedroogd, dep de wond af met lippenbalsem. Dat dat lees je goed: lippenbalsem. Er zijn balsems die zijn speciaal gemaakt zijn voor deze soort sneden, maar wie heeft die liggen? Pak een lippenbalsem en dep de wond. De dikke pasta zal helpen om de wond te dichten het bloed te absorberen. Zorg er wel voor dat niemand de lippenbalsem te pakken krijgt en ze gebruikt!

Veel succes jongens.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.