Je konthaar scheren of trimmen is gemakkelijk met dit stappenplan

Je konthaar scheren is wellicht iets waar je niet zo snel aan denkt en als je er al aan dacht dan waarschijnlijk met de gedacht “dat doet toch niemand?” Daar zou je toch fout zitten. Meer mannen dan je denkt scheren hun konthaar geregeld. Het grote “dilemma” is echter vaak dat je zult moeten gaan voor alles of niets. Besluit je om je konthaar te scheren of te trimmen, dan haal je het ook allemaal evenredig weg, anders staat het echt nergens naar. Dus, ga je voor dat poezelige en haarloze achterwerk, lees dan verder. Ik neem verschillende methodes onder de loep om je konthaar te scheren, te trimmen en andere manieren om je konthaar te verwijderen.

Waarom je konthaar scheren een goed idee kan zijn 

Als het gaat om schoon en fris blijven, is het niet per se nodig om je konthaar te scheren. Met een goede persoonlijke hygiëne blijf je ook met een behaard achterwerk schoon. Maar, het kan wel helpen om jezelf schoon te houden als je je konthaar scheert of trimt. Er zit dan minder in de weg en vooral na een stoelgang is het sneller schoonmaken. Zweet blijft ook minder lang zitten op een kale dan op een harige perzik. Minder haar betekent ook dat water makkelijker bij de huid komt. 

Heb je last van een jeukende derrière, dan ligt dit meestal niet aan je konthaar maar eerder aan je hygiëne routine. Wat beter afvegen helpt al snel en ook onder de douche even de douchkop in de hand strategisch richten tussen de bilspleet zal de meeste gevallen van jeuk snel doen verhelpen. Het is ook wel zo fris om te doen, konthaar of geen konthaar.

Is de persoonlijke verzorging gewoon op orde, maar blijft het jeuken, dan kan het zijn dat je last hebt van een huidaandoening. Dat kan weer komen door het gebruik van zeep of douchegel waar je allergisch voor bent. Ook je ondergoed kan zorgen dat het gaat broeien. Dit alles heeft dus niks te maken met het hebben of niet hebben van konthaar. 

Ik wou dus even uit de weg hebben dat konthaar op zich niet onhygiënisch is, alleen dat je konthaar scheren het iets gemakkelijk kan maken om jezelf schoon te maken. Alleen je konthaar scheren gaat je niet magisch hygiënischer maken.

Veel mannen die hun konthaar scheren doen dat omdat ze het mooier vinden staan. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Als je rondloopt met het achterwerk van een mammoet, dan kun je overwegen om deze te trimmen of te scheren. Zoals gezegd voelt het ook frisser aan en is het makkelijker schoonmaken daarbeneden (mits je dus ook daadwerkelijk schoonmaakt!).

Ik ben van mening dat je een duidelijke keuze moet maken tussen alles weghalen of het gewoon zo laten als het is. Er is niks mis met een behaard lichaam voor mannen, dus als je er niet helemaal voor gaat, kijk dan liever naar hoe je je hygiëne op pijl houdt met de beste douchegel voor mannen. Je konthaar scheren valt te vergelijken met je okselhaar trimmen of je schaamhaar trimmen. Doe het meteen goed!

Stap voor stap je konthaar scheren en trimmen

Als je van plan bent je konthaar te trimmen, dan is een schaamhaar trimmer je beste vriend. Deze speciale bodygroomers komen gemakkelijk bij de lastige plekjes rondom je achterste. Zet voor de eerste keer een opzetstuk op je schaamhaar trimmer om wondjes te voorkomen. Hier is hoe je te werk gaat:

 1. Begin met een douche waarbij je jezelf goed schoonmaakt. De beste schaamhaar trimmer voor je konthaar kan ook mee onder de douche. Kan de jouwe het niet, droog je dan eerst goed af.
 2. Ga staan met je benen wijd of zet een voet op de rand van je bad of een stoel.
 3. Met je vrije hand trek je een bil opzij en houd je de huid strak.
 4. Beweeg de trimmer langzaam en met lange halen langs je bil.
 5. Doe hetzelfde aan de andere kant.
 6. Spoel jezelf weer af onder de douche als je klaar bent.

Wil je een stapje verder gaan en je konthaar scheren voor nog gladdere billen? Weet wel dat je dan kans hebt op ingegroeide haartjes. Deze zijn vooral onderlangs moeilijk te bespeuren tot ze gaan irriteren en zijn dan ook moeilijk weg te halen zonder hulp. Veel mannen vinden het daarom prima om alleen hun konthaar te trimmen.

Ga je je konthaar toch scheren, volg dan deze stappen:

 1. Trim eerst de meeste haren weg.
 2. Breng scheerschuim aan op je billen. Het scheerschuim uit de bus is hierbij makkelijker dan scheerzeep.
 3. Ga wijdbeens staan, hurk neer, of sta weer met één voet op de rand van je bad of stoel.
 4. Scheer met korte, langzame halen van achter naar voren over je billen.
 5. Gebruik je vrije hand om de huid van je bilnaad opzij te trekken.
 6. Het scheren van je anus is wat moeilijker. Dit doe je met kleine halen rondom je anus. Begin dicht bij het midden en scheer daaruit recht vanaf.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen de buitenkant van je billen te scheren en de bilnaad te trimmen. Dit is het makkelijkste en kan helpen om ingegroeide haartjes te voorkomen of te verwijderen.

De beste konthaar trimmer

De beste konthaar trimmer is de Gruttz Bodygroomer V3 “LifeShaver”. Met de LifeShaver trim je je konthaar gemakkelijk, snel en veilig tot heel kort af. De Gruttz Bodygroomer is ontworpen voor het mannenlichaam en met mannenhaar in gedachten en is naast voor je achterste ook voor al het andere lichaamshaar erg goed geschikt. De sterke keramische messen en krachtige motor van 7000 toeren toveren dat harige oerwoud zo om in netjes gemaaide velden. 

De Gruttz Bodygroomer is bij uitstek geschikt voor een glad resultaat omdat het tot 0,1 millimeter kort kan trimmen. Dat is voor een trimmer heel erg kort en voor de meeste mannen is hun konthaar scheren daarna niet meer nodig. Hij doet dit ook heel veilig en zelfs zonder opzetstukken zal de Gruttz LifeShaver voorkomen dat je huid wordt aangeraakt door de messen.

Hij is heel erg stevig en van hele hoge kwaliteit en duurzaamheid. Dit is niet een apparaat dat na een jaar al de geest geeft, maar juist een investering voor een toekomst zonder konthaar. De behuizing is zelfs zo stevig dat de Gruttz LifeShaver betrekkelijk stil is tijdens het gebruik. Door een gesloten badkamerdeur moet je echt je oor op de deur leggen om te kunnen horen dat er een trimmer aan staat aan de andere kant. Dit is mooi discreet, want handig is als je op reis bent, in een druk huis woont of op studentenkamers woont. 

Een supersterke motor, keramische messen die zichzelf slijpen een superkort scheerresultaat van 0,1 millimeter als ik dat wil. Hij is ook heel veilig met een speciaal ontworpen scheerkop die huid en messen van elkaar gescheiden houdt. Na het gebruik van de Gruttz Bodygroomer v3 vind ik mijn konthaar scheren overbodig. Daarom is dit de beste trimmer voor je konthaar. 

Het beste scheermes om je konthaar te scheren

Mühle R106 Safety Razor
Ga naar laagste prijs
bol.com (€39,99)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:03

Je wilt je konthaar scheren en je weet ook al hoe je het moet doen. Wat is dan het beste scheermes om je konthaar te scheren? Naar mijn menig is dit een Safety Razor met de milde scheermesjes. Een Safety Razor scheert fijner en is minder agressief voor de huid dan een cartridge scheermes zoals de Gillette dat is. Persoonlijk kan ik altijd de Mühle R106 Safety Razor aanraden. Deze is allesbehalve duur maar van superieure kwaliteit aan alles dat je bij de drogist zult vinden. Het is een geweldig instapmodel als het gaat om krabbertjes/Safety Razors. 

Derby Extra Scheermesjes 100 stuks Double Edge Blades
Ga naar laagste prijs
bol.com (€11,49)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:03

Voor de mesjes zelf kies ik het liefst voor Derby Extra Double Edge mesjes. Deze zijn ook een stuk economischer dan zelfs de goedkoopste cartridge scheermessen maar geven je een superieur scheerresultaat. Derby Extra scheert net wat zachter dan andere Double Edge scheermesjes, wat op de huid wel zo fijn is. 

Kies je toch liever voor een cartridge scheermes (of had je er al één), dan is de standaard Gillette Mach 3 het beste om je lichaamshaar en je konthaar mee te scheren.

Gillette Mach 3
Ga naar laagste prijs
bol.com (€9,38)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:03

Nazorg na het konthaar scheren

Nadat de bipsharen zijn getemd komt de nodige nazorg. Vooral als je veel zit, zul je merken dat het nu wat meer schuurt in de broek. Smeer je billen daarom in met een bodylotion voor mannen direct na het scheren of trimmen. Dit kan je elke dag weer herhalen. Je mag na dag één al beginnen met schoonmaken, maar wel met een pH-neutrale zeep. Scrubben mag na 3 dagen. Een wekelijkse scrub kan ook helpen om ingegroeide haartjes te voorkomen.

Alternatieve manieren om je konthaar te verwijderen

Geen zin om je konthaar te scheren of te trimmen, of is het resultaat toch niet glad genoeg? Hier zijn een paar alternatieven:

 • Ontharingscrème is een makkelijke manier om van je konthaar af te komen. Let er wel op dat je je anus niet insmeert, want dat kan tot een heel geïrriteerd poepertje leiden! De crème is behoorlijk stevig, maar door de bewegingen van je billen heb je het toch zo overal zitten.
 • Harsen of “sugaring” is een methode voor hele zachte, gladde billetjes. Je laat dit het beste doen door een professional. Bereid je ook voor op pijn! Vooral de eerste paar keer kan het flink branden.

Samenvatting over konthaar scheren

Als je je konthaar wilt scheren zijn er meerdere opties. De meeste mannen kiezen er dan voor om hun konthaar te trimmen en laten het daarbij. Scheren is moeilijker, duurt veel langer en komt zo met de nodige risico’s. Sneetjes oplopen op je achterwerk nog daar gelaten, een ingegroeid haartje aldaar waar de zon niet schijnt is echt vreselijk ongemakkelijk. Ga je je konthaar scheren, kies dan voor een goed scheermes, bij voorkeur een goede Safety Razor met een nieuw mesje en goed scheerschuim. Houd je het bij trimmen, zoals de meesten van ons, dan is een goede bodygroomer of schaamhaar trimmer de beste keus. De Gruttz Bodygroomer V3 LifeShaver is gemaakt voor dit werk en je konthaar scheren is voor de Gruttz een koud kunstje. Hij is veilig, snel en kan tot een superkort 0,1 millimeter trimmen. Voor het oog is het dan geschoren. Je konthaar scheren doe je het beste met de Gruttz Bodygroomer V3 LifeShaver.

Veelgestelde vragen over konthaar scheren en trimmen

Is het goed om je konthaar te scheren?

Je konthaar scheren is goed noch verkeerd, het is een persoonlijke keuze. De meesten die hun konthaar scheren doen dit om hygiënische redenen of omdat ze het beter vinden staan. Let er wel op dat je konthaar scheren niet automatisch leidt tot een schoner achterwerk. Zonder een goede persoonlijke hygiëne zal je achterwerk niet schoner zijn, konthaar of geen konthaar.

Waarom groeit er haar tussen je billen?
Het haar tussen je billen is ervoor om de wrijving tussen je billen tijdens het lopen te verminderen. Het zorgt er ook voor dat de huid van de billen niet tegen elkaar kan blijven plakken, wat helpt broeien te voorkomen

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€36,99)
blokker.nl (€49,95)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:07

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *