Hoe kunt u uw lichaamshaar langzamer laten groeien?

Nu we het toch over het voorkomen van haargroei hebben, zullen we een voorbeeld nemen en een onderwerp aansnijden dat met deze kwestie te maken heeft

Eigenlijk is het ongewoon, als men bedenkt dat de meeste mensen er moeite mee hebben om hun haar sneller te laten groeien. Ongewenste haargroei kan echter voor zowel vrouwen als mannen heel frustrerend zijn, vooral op ongewenste plaatsen, zoals het gezicht en het lichaam.

De snelheid waarmee uw haar groeit wordt meestal bepaald door je eigen genen. Daarnaast dragen ook andere factoren bij tot snelle haargroei, zoals geslacht, leeftijd, voeding, klimaat en gezondheid.

Laten we dus eens nagaan hoe u uw haar langzamer kunt laten groeien.

Hoe kunt u uw lichaamshaar langzamer laten groeien? 1

De structuur van lichaamshaar

Als mens is het normaal om lichaamshaar te hebben, dat uw wimpers, wenkbrauwen, schaamstreek, onder de armen, kin, en hoofdhuid uitmaakt. Uw genen bepalen hoe dik uw haar wordt.

Er is ook een verscheidenheid aan wat de dikte van het haar. Sommige mannen hebben weinig lichaamshaar dat meestal een lichte textuur en kleur heeft, terwijl anderen meer lichaamshaar hebben dat normaal grover en donkerder is.

Maar als u plotselinge veranderingen in uw lichaamshaar ziet, dan is dat een aanwijzing dat er iets mis is. Een plotselinge uitbarsting van haargroei bij mannen wordt gewoonlijk veroorzaakt door een hormonale onevenwichtigheid.

Types lichaamshaar bij mannen

Er zijn hoofdzakelijk 2 typen lichaamshaar bij mannen.

Vellushaar

Dit is fijn, kort, en licht haar dat een groot deel van het lichaam van een man bedekt. De dikte en de lengte van het haar variëren van man tot man. De voornaamste rol van dit type haar is uw huid te beschermen en uw lichaam warm te houden.

Vellusharen worden niet langer dan twee millimeter. Het follikel is niet verbonden met de talgklier-achtige terminale haren. Mooi bruggetje naar dit onderwerp:

Terminaal haar

Terminaal haar daarentegen bevindt zich diep in het onderhuidse weefsel. Het heeft een sterk netwerk van haarvaten naar de dermale papil, die meer zuurstof naar de haarfollikel brengt.

Het terminale haar is over het algemeen grover, dikker, en ruwer van textuur vergeleken met het vellushaar. Terminaal haar groeit veel sneller en langer. Het komt voor op het gezicht, de schaamstreek, de oksels, de rug, de benen, en de borst.

Ontharingsmethoden

Enkele van de meest populaire ontharingsmethoden voor mannen zijn:

Harsen

Deze methode verwijdert het haar bij de wortel met behulp van stripwax. Haren die door harsen verwijderd worden, kunnen er 3 tot 6 weken over doen om terug te groeien.

Scheren

Scheren is voor de meeste mannen de beste methode om hun haar te verwijderen. Maar geschoren haar heeft minder tijd nodig om terug te groeien, ongeveer 3 dagen. Het proces moet dus vaak herhaald worden om de haargroei te vertragen.

Plukken

Dit is een proces waarbij het haar wordt verwijderd door afzonderlijke haarstrengen te plukken of te trekken. Het kan tot 6 weken duren voor geplukt haar weer aangroeit.

Mannelijk rijgen

Hierbij worden de haren verwijderd door een katoenen draad tussen uw vingers te draaien en dan om de haren heen te slaan. Het haar kan na ongeveer 5 tot 7 dagen teruggroeien. Beetje vreemde manier van verwijderen, we raden het niet aan.

Ontharingscrème voor mannen

De crème bevat ingrediënten die de eiwitstructuur van het haar letterlijk afbreken om het te verwijderen. Het kan tot 15 minuten duren voor een crème effectief werkt. U moet hergroei verwachten na ongeveer 2 tot 3 dagen.

Machine voor ontharing

Machine voor ontharing

Dit is een methode die gebruik maakt van lichttechnologie om langdurig haar af te remmen en te verwijderen, vaak veel toegepast in schoonheidssalons. Maar tegenwoordig kun je ook al enige apparaten zelf kopen: Laser- en IPL ontharingsapparaten bij Bol.

Deze ontharingsmethode wordt beschouwd als doeltreffend, veilig, pijnloos, en snel. Het verwijdert echter alleen voornamelijk donkere haren. Van lichtgekleurde mannen met “lichter” haar, wordt gemeld dat ze minder doeltreffend zijn. En de prijs voor een ontharingsapparaat wordt door veel gebruikers nog steeds als betrekkelijk hoog beschouwd. Gelukkig zijn er wat goedkopere apparaten beschikbaar, maar moet je zelf maar een keuze uit maken.

Elk gebruik moet met een tussenpoos van 2 weken gebeuren en langer als de haargroei begint af te nemen

Waardoor groeit uw haar te snel?

Lichaamshaar wordt beïnvloed door genetica, hormonen, dieet, klimaat, leeftijd, en geslacht. Als bijna iedereen in uw huis veel lichaamshaar heeft, heeft u dat waarschijnlijk ook.

Hormonen zijn ook belangrijke bepalende factoren. Een hoog testosterongehalte draagt ook bij tot de groei van lichaamshaar.

Mannen jonger dan 25 jaar hebben een snellere haargroei dan mannen ouder dan 25 jaar.

Hoe kunt u uw haar langzamer laten groeien

De populairste en voordeligste techniek die u thuis kunt gebruiken om de haargroei te vertragen is harsen.

Harsen is een vorm van haarplukken die op een efficiëntere manier wordt uitgevoerd, zodat het haar over een groter oppervlak van het lichaam kan worden verwijderd.

Er zijn verschillende vormen van ontharen met waxen, maar de populairste zijn zacht en hard waxen. Zacht harsen is de meest populaire vorm van ontharen en een van de meest doeltreffende manieren om de haargroei te vertragen.

Deze vorm van harsen is geschikt voor het snel verwijderen van haar over grote oppervlakken. Hard waxen daarentegen is ideaal voor het verwijderen van grove haren. De was wordt vloeibaar bij een lage temperatuur en is minder irriterend in vergelijking met zacht harsen.

Stap-voor-stap instructies

Stap 1: Bereid het te harsen gebied voor

Hoe kunt u uw lichaamshaar langzamer laten groeien? 2
Trim uw lichaamshaar. (Bron: YouTuber Helpful DIY)

Als het haar te lang is, moet u het bijknippen. De ideale lengte om te harsen is ongeveer 1/4 duim tot 3/4 duim lang. Daarna moet u het gebied waar u de haargroei wilt afremmen, schoonmaken en drogen.

Stap 2: Breng de wax aan

Hoe kunt u uw lichaamshaar langzamer laten groeien? 3

Breng de wax aan in de richting van de haargroei. Zorg ervoor dat u het in een warme omgeving doet, zoals in uw badkamer. Dat zal het proces minder pijnlijk maken. Test altijd de temperatuur van de wax op uw pols voordat u hem aanbrengt. Doe de wax niet steeds op dezelfde plaatsen, om te voorkomen dat de huid breekt.

Stap 3: Verwijder de wax voorzichtig

Hoe kunt u uw lichaamshaar langzamer laten groeien? 4

Verwijder de wax tegen de richting van de haargroei in. Zorg ervoor dat u doortrekt om zo min mogelijk ongemak te veroorzaken. Als u de strip eraf trekt, zorg er dan voor dat u dicht bij het oppervlak trekt, in plaats van omhoog en weg, want dat gaat zeker zeer doen.

Houd uw huid schoon. Als u krullend haar hebt, is het van essentieel belang dat u de richting van uw haargroei kent. Breng een verkoelende gel aan nadat u klaar bent met harsen om de gewaxte plek te kalmeren.

Zijn er tegenstrijdigheden?

Er zijn een paar tegenstrijdigheden waar u zich zorgen over moet maken. Ten eerste, wax niet over een zonverbrande huid of een extreem gevoelige huid. Ten tweede, vermijd waxen als u medicijnen gebruikt die uw huidreactie beïnvloeden.

Conclusie

Zoals u ziet, is het niet moeilijk om te leren hoe u uw haar langzamer kunt laten groeien. De meest doeltreffende methode die u thuis kunt gebruiken is harsen. Deze methode zorgt ervoor dat uw haar langzaam teruggroeit.

U moet routinematig harsen voor de beste resultaten. U moet het om de twee tot drie weken doen, afhankelijk van de groeicyclus van uw haar. Als u regelmatig waxt, zou u een langzamere haargroei moeten kunnen opmerken

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.