Borsthaar trimmen stappenplan: snel, gemakkelijk en veilig je borsthaar trimmen

Het is tijd om je borsthaar te trimmen, of misschien zelfs om het te scheren. Die harige bast is helemaal niet jouw ding en je wilt er dus van af. Wat de reden ook mag zijn, je zoekt de slimste manier om je borsthaar te trimmen, wat je daarvoor nodig hebt en hoe je dat het beste aanpakt. Veel mannen trimmen hun borsthaar regelmatig als onderdeel van hun wekelijkse verzorgingsritueel. Tegelijkertijd met je overige lichaamshaar trim je dan ook je borsthaar gelijkmatig weg. Na het trimmen kun je ook kiezen om je borsthaar nog te scheren voor een compleet glad resultaat. Ik leg je uit hoe jij het beste je borsthaar kunt trimmen.

De beste borsthaar trimmer ─ Gruttz Bodygroomer v3 LifeShaver

Om je borsthaar te trimmen heb je allereerst een borsthaar trimmer nodig. De beste borsthaar trimmer is de Gruttz Bodygroomer v3 LifeShaver. Met deze bodygroomer kun je zonder enige moeite je borst mooi gladtrimmen en dat tot op een hele korte 0,1 millimeter lengte. Scheren is daarna voor het oog in elk geval niet meer nodig. 

Het is een sterke en stevige bodygroomer dat ook nog eens heel stil is tijdens het gebruik, dankzij zijn dikke en degelijke behuizing. Door een gesloten badkamerdeur hoor je de Gruttz haast niet trimmen. Dit kan handig zijn op reis, in een druk huishouden of als je op een studentenkamer woont annex gedeelde badkamerruimte.

Maar dat betekent niet dat hij enigszins qua prestaties tekortschiet. In tegendeel, de Gruttz Bodygroomer v3 bezit een krachtige motor van 7000 toeren per minuut. Zijn scherpe, keramische en zelfslijpende messen gaan daardoor zonder weerstand door je borsthaar heen. Hij doet dit compleet zonder te trekken aan je haar en je merkt voor de rest niet eens dat je haar wordt getrimd. Je hoeft ook geen gebruik te maken van de langere opzetstukken en kunt meteen op de gewenste lengte, ook heel kort, beginnen. Het meest opvallende hier is dus die bijzonder korte 0,1 millimeter stand.

Hij doet ook dit superkort aftrimmen in volledige veiligheid. De scheerkop is uitgerust met SafeGuard-technologie. Deze bestaat uit een flinterdun plastic plaatje dat tussen het metalen raster en de messen in zit. Op die manier komt de huid nooit in aanraking met de messen, maar kan dus wel dat ultrakorte scheerresultaat worden behaald. Hij is ook voor de gevoelige huid daarom een geschikte oplossing om je borsthaar te trimmen.

Tot slot gaat de batterij 120 minuten mee van vol naar leeg en laad hij in 90 minuten weer helemaal op.

Mijn borsthaar trimmen doe ik het liefst met de Gruttz Bodygroomer v3 LifeShaver. Het is snel, efficiënt, veilig en meteen kort genoeg zodat scheren niet meer nodig is. Hij is kwalitatief hoogwaardig en uiterst duurzaam.

De beste scheermessen voor je borsthaar

Als je na het trimmen van je borsthaar ook je bast wilt scheren, dan kun je dat met de eerdergenoemde Gruttz Bodygroomer v3 doen. Voor het oog is 0,1 millimeter glad genoeg. Wil je echter een echt gladde huid, dan zul je de stoppel met een scheermes moeten scheren. Het beste resultaat krijg je door nat te scheren met een Safety Razor,de juiste goede Safety Razor mesjes en een goed, romig scheerschuim. De Safety Razor is veel milder en economischer in het scheren dan een standaard cartridge scheermes. Het voorkomt irritaties ook veel beter. Voor mijn lichaam, dus ook voor mijn borsthaar, gebruik ik de volgende scheerset.

Beste scheermes voor borsthaar ─ Mühle R108 Safety Razor

Derby Extra Scheermesjes 100 stuks Double Edge Blades
Ga naar laagste prijs
bol.com (€11,49)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:03

Ik gebruik deze zelf ook. Is het de allerbeste Safety Razor dat met geld gekocht kan worden? Zeker niet, maar hij is ook zeker niet de duurste. Als je de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van Mühle bekijkt, dan is het moeilijk om een betere Safety Razor te vinden zonder dat je heel veel meer geld moet bijleggen. Mühle scheermessen zitten op een optimum qua prijs-kwaliteit. Hij voelt goed aan in je hand, is duurzaam, stevig en ziet er ook prima uit in klassiek pianozwart met chroom, of juist met een handvat van luxe hardhout.

Beste scheermesjes voor borsthaar ─ Derby Extra

Proraso – Green Shaving Foam
Ga naar laagste prijs
bol.com (€10,69)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:09

Voor een spekglad gezicht zijn de Japanse Feather-Hi mesjes het allerbeste. Maar deze scheren ook behoorlijk assertief, iets dat op de dikke huid van de wangen en hals wel kan maar dat op je lichaam kan irriteren. Voor de veel dunnere huid op je borst en voor het lichaam in het algemeen raad ik de Derby Extra’s aan. Deze scheren iets milder maar voor het lichaam glad genoeg. Ze zijn ook goedkoper en je moet tussen je lichaam en gezicht toch altijd van scheermesje verwisselen. 

Proraso  Scheerschuim

De Freshman van Balls Club – Aftershavecrème Heren
Ga naar laagste prijs
bol.com (€23,00)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:04

Scheerschuim uit de bus is handiger in gebruik op het lichaam dan scheerzeep dat je eerst tot een schuim op moet werken. Toch is scheerschuim in alle andere opzichten inferieur aan scheerzeep. Het enige goede scheerschuim uit de bus is de Proraso scheerschuim. Deze is niet te duur en valt qua prijs maar zeker niet qua kwaliteit te vergelijken met de Gillette klodders. De Proraso schuim is een stuk romiger en het mes glijdt veel gemakkelijker over je huid. Ook verzorgt deze schuim je huid al tijdens het scheren zelf. Het is stevig genoeg en vriendelijk geprijsd, dus je kunt het ook voor grotere oppervlaktes gebruiken zoals je borst. Proraso is daarnaast ook zuinig in gebruik.

Stap voor stap je borsthaar trimmen

Je borsthaar te trimmen is simpel genoeg en makkelijker dan je aanvankelijk misschien denkt. Met een degelijke borsthaar trimmer ben je zo klaar. Het enige waar je echt op moet letten zijn je tepels. Maar met een goede borsthaar trimmer zoals de Gruttz Bodygroomer v3 hoef je je daar ook niet druk over te maken. Pak het rustig en methodisch aan en je zult geen problemen ervaring bij het trimmen van je borsthaar.

 1. Trek al je kleren uit of ga onder de douche staan als je gaat trimmen. Zo voorkom je dat er haren in je kleding belanden en houd je alles netjes binnen de douchecabine.
 2. Gebruik een zachte bodywash om je borst te wassen. Met een goede borsthaar trimmer kun je direct onder de douche aan de slag, zonder dat je je eerst hoeft af te drogen.
 3. Kies het opzetstuk voor de gewenste haarlengte en bevestig deze op je trimmer. Als je vrij lang borsthaar hebt dat tot over de tepels hangt, begin dan met een opzetstuk dat langer is dan je tepels. Zo leg je de tepels eerst bloot voor het oog. Vervolgens kun je overstappen op de kortste stand zonder opzetstuk.
 4. Zet je trimmer aan en begin aan de zijkant van je borst. Zorg dat het apparaat goed plat op je huid ligt.
 5. Beweeg de trimmer langzaam en gestaag in horizontale lijnen van de ene naar de andere kant. Volg hierbij goed de vorm van je borstkas.
 6. Verplaats de trimmer iets naar beneden en trim de volgende strook haar weg.
 7. Ga voorzichtig rond je tepels heen, maar probeer zoveel mogelijk haar te verwijderen.
 8. Ga door met deze stappen tot je hele borst netjes is getrimd.

Voor een extra glad resultaat herhaal je de stappen 4 tot en met 7, maar dan maak je verticale bewegingen van boven naar beneden. Op deze manier pak je alle haren mee, zowel in de richting van de haargroei als ertegenin.

Stap voor stap je borsthaar scheren

Als je je borsthaar wilt scheren, pak het dan zo aan:

 • Maak je borst maar nat! Letterlijk.
 • Breng de scheerschuim dun aan op je borst, zodat je tepels nog steeds goed zichtbaar zijn. Een dunne laag is voldoende met de Proraso scheerschuim.
 • Verwissel het scheermesjes voor je gezicht met een schoon en scherp scheermesje voor je lichaam, bijvoorbeeld een Derby Extra.
 • Plaats het scheermes bovenaan je borstkas met de kop naar boven.
 • Trek met je andere hand de huid die je gaat scheren strak.
 • Scheer met korte, neerwaartse halen en volg rechte lijnen. Let op dat je je tepels overslaat, die komen later.
 • Voor een extra glad resultaat kun je nog een keer scheren, maar dan houd je het mes andersom vast en beweeg je omhoog.
 • Aan het einde scheer je het haar rond je tepels. Plaats de vingers van je vrije hand op de tepel en trek de huid strak. Plaats het mes aan de rand van de tepel en scheer van de tepel af, werk zo rondom de tepel.
 • Spoel je borst na afloop af met lauwwarm water en dep het voorzichtig droog.

Nazorg en huidverzorging na het borsthaar trimmen of scheren

Je bent klaar met je borsthaar trimmen of scheren en je loopt weer met een mooie, gladde bast rond. Tijd voor wat verzorging van de nu gevoelige huid. Deze kan nu of straks gaan irriteren. Ook kun je last krijgen van ingegroeide haartjes, vooral als je je ook hebt geschoren. Deppen in plaats van wrijven met de handdoek is na het scheren daarom beter. 

De volgende stap is om een verzachtende aftershave crème aan te brengen. De beste Aftershave crème is de Balls Club The Freshman, maar specifiek de Nivea Sensitive Aftershave Balm is ook heel goed. Let wel, specifiek en alleen de witte Sensitive van Nivea is goed, de overige producten van Nivea zijn troep. Deze behandeling met aftershave crème kun je de volgende dag herhalen. 

Daarna breng je elke dan een bodylotion voor mannen aan.

Alternatieven voor borsthaar trimmen en scheren

Hier zijn een paar alternatieven voor borsthaar trimmen, die doorgaans meer pijn doen, meer geld kosten, of allebei. Ze zorgen wel voor een langduriger glad resultaat. 

 • Harsen: Dit kun je makkelijk zelf thuis doen met ontharingstrips, ook wel bekend als cold wax. Je plakt de strip op je licht vochtige huid, laat het even uitharden en trekt het dan in één vloeiende, snelle beweging los. Harsen kan behoorlijk pijnlijk zijn, vooral op gevoelige plekken zoals je borst en rond je tepels.
 • Ontharingscrème: Met deze crème valt je haar na een paar minuten uit. Maar het is wel chemische rotzooi dat je huid kan irriteren of een allergische reactie kan veroorzaken.
 • Borsthaar laseren: Voor een bijna permanente oplossing kun je kiezen voor laserbehandelingen. Na meerdere sessies kun je voor lange tijd (denk aan jaren) rekenen op een gladde borst. Bij het laseren wordt elk haartje apart behandeld en je hebt meerdere prijzige sessies nodig voor een blijvend resultaat.
 • IPL-behandeling: Dit is een methode waarbij licht wordt gebruikt om haartjes te verwijderen, vergelijkbaar met laseren. Het verschil is dat IPL veel grotere gebieden tegelijk kan behandelen. Hoewel je meer behandelingen nodig hebt, zijn de individuele sessies een stuk korter. Deze methode vernietigt zelfs de eiwitten die zich onder het haarzakje bevinden. Het kan jaren duren voordat alle huidcellen zich vernieuwen en er een nieuw haarzakje begint te groeien.

Waarom hebben mannen borsthaar?

Borsthaar is er niet zomaar: het beschermt je tegen de zon en zorgt ervoor dat onze huid minder wrijving maakt met je kleding. Mannen hebben van nature meer testosteron dan vrouwen en daarom is ons lichaamshaar meestal dikker en langer. 

Waarom mannen hun borsthaar trimmen

Er zijn mannen die helemaal geen borsthaar hebben, die zullen dit artikel niet snel lezen. De meeste mannen hebben echter wel borsthaar, een beetje of juist heel veel. Dan zijn er die mannen die met een ware vacht op hun borst rondlopen. Er is absoluut niets mis met het hebben van borsthaar en de meeste vrouwen zitten er ook niet mee als hun man of vriend borsthaar heeft. Als dat alles is wat je wilde weten, dan hoop ik dat je wat aan dit artikel hebt gehad! Je kunt een behaarde bast ook prima combineren met een stoere baard, bijvoorbeeld.

Als je dit toch leest, dan ga ik ervan uit dat je vindt dat je misschien wel wat aan je borsthaar moet doen. Hoeveel, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Mannen kiezen er om verschillende redenen voor om hun borsthaar te trimmen. Hier zijn wat voorbeelden:

 • Als je borsthaar boven je trui of shirt uitsteekt, kan dat niet staan bij je uiterlijk of kleding.
 • Veel borsthaar gecombineerd met een gladgeschoren gezicht of een modern kort kapsel valt ook al snel uit de toon.
 • Als je de rest van je lichaam al trimt of scheert, dan kan een getrimde borst het plaatje compleet maken.
 • Borsthaar houdt zweet vast, dus een gladde borst kan je een frisser en schoner gevoel geven na het wassen.
 • Naarmate je ouder wordt, kan je borsthaar dikker en langer worden en grijs gaan kleuren, wat je uiterlijk kan veranderen.
 • Je kunt het ook gewoon mooier vinden om een gladde huid te hebben.

Veel mannen, jong en oud, kiezen er daarom voor om regelmatig hun borsthaar te trimmen. Ik denk zelfs dat het vaker voorkomt als mannen die hun okselhaar trimmen.

Samenvatting over borsthaar trimmen en borsthaar scheren

Het is heel gewoon om je borsthaar te trimmen en veel mannen doen het regelmatig. Het komt waarschijnlijk vaker voor dan okselhaar trimmen. Hoewel vrijwel alle mannen ongeveer evenveel okselhaar hebben, varieert de hoeveelheid borsthaar van man tot man aanzienlijk. Het borsthaar trimmen kan dan een snelle, gemakkelijk oplossing zijn als je een gladde bast, om wat voor reden dan ook, mooier vindt staan of het je een frisser gevoel geeft. 

Met borsthaar trimmen wordt niet meteen compleet gladgeschoren bedoeld. Je kunt kiezen of je je borsthaar alleen bijwerkt, of juist gladtrimt. Wat je reden ook is, je kunt het beste een bodygroomer gebruiken om je borsthaar te trimmen. Met de Gruttz Bodygroomer v3 is deze klus zo geklaard en dat in alle veiligheid. Ook kan deze duurzame bodygroomer tot een hele korte 0,1 millimeter trimmen. Zo hoef je je nadien niet nog te scheren.

Veelgestelde vragen over borsthaar trimmen

Hoe kan je het beste je borsthaar weghalen?

Je kunt het beste je borsthaar trimmen met een bodygroomer. Dit is de snelste, handigste en veiligste manier om je borsthaar weg te halen. De beste borsthaar trimmer is de Gruttz Bodygroomer v3 LifeShaver.

Waarom borsthaar trimmen?

Mannen kiezen ervoor om hun borsthaar weg te halen omdat ze het mooier vinden staan of omdat het een frisser gevoel geeft. Borsthaar dat boven de kleding uitsteekt kan uit de toon vallen met je kleding, geschoren gezicht of nette kapsel. Ook zijn de spieren van een getrimde borstkas beter zichtbaar.

Wat te doen tegen veel borsthaar?

Je kunt je borsthaar trimmen, scheren, harsen, epileren of weg laten laseren. Borsthaar trimmen is de meest populaire methode want het is handig, snel en veilig om te doen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€36,99)
blokker.nl (€49,95)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:07

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€14,00)
deonlinedrogist.nl (€8,39)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:04

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *