Schaamhaar trimmers en schaamhaar trimmen voor mannen met tips en de beste 6 schaamhaar trimmers

De beste schaamhaar trimmer snoeit zelfs de meest wilde struik tot een mooi bijgeknipt gazon. Of ja als man ervoor kiest om zijn schaamhaar te trimmen is een persoonlijke beslissing. Sommige mannen geven er de voorkeur aan om niets te doen, terwijl juist veel anderen de schaar of trimmer erbij pakken. Het scheermes wordt daarentegen minder vaak door mannen gebruikt. Om te helpen bij deze ‘harige’ kwestie brand ik mijn handen aan een “taboe” onderwerp, schaamhaar trimmen en schaamhaar trimmers. Ik ga in op netelige vragen zoals wanneer het gepast is om je schaamhaar te trimmen, welke schaamhaar trimmers de beste zijn en natuurlijk hoe vrouwen denken over schaamhaar (of het gebrek van) bij mannen. Lichaamshaar past gewoon bij een man, maar dit betekent niet dat je er niks mee kunt doen!

Wat doet een schaamhaar trimmer?

Een schaamhaar trimmer is een speciaal type bodygroomer ontworpen om schaamhaar en ander stug lichaamshaar te verwijderen zonder de gevoelige huid in die gebieden te irriteren. Hoewel schaamhaar trimmers bodygroomers zijn, zijn niet alle bodygroomer geschikt om schaamhaar te trimmen. Veel groomers zijn vooral bedoeld voor ander lichaamshaar of zijn simpelweg aangepaste versies van bodygroomers voor vrouwen. Om mannelijk schaamhaar te trimmen zonder problemen en zonder te irriteren heb je een specifieke bodygroomer nodig. Je vindt de beste bodygroomers voor schaamhaar hieronder. 

De beste schaamhaar trimmers

Ik deel mijn lijst beste schaamhaar trimmers wederom op in twee delen. Eerst de beste schaamhaar trimmer in het algemeen. Dit is de schaamhaar trimmer die het beste alle gewenste kwaliteiten combineert. Als tweede de runner-up, een schaamhaar trimmer die ook heel goed presteert qua prijs/kwaliteit. Aan deze top 3 voeg ik altijd een product toe dat ook heel goed is maar (net) niet kan tippen aan de twee nominaties. De tweede categorie zijn ook goede schaamhaar trimmers die ik heb overwogen om te nomineren maar die het niet gehaald hebben.

De beste schaamhaar trimmer: Gruttz v3 LifeShaver

De Gruttz Bodygroomer v3, ook bekend als de “Lifeshaver”, is een eenvoudige maar hele sterke en kwalitatief hoogwaardige schaamhaar trimmer zonder te veel opsmuk. Hij komt uitgerust met een aan/uit knop en een stel hele sterke messen. Je schaamhaar trimmen is heel snel gebeurt en hoeft niet eerst in etappes je bos naar beneden te werken. Hij doet dit snelle werk heel zorgvuldig zonder je huid aan te tasten. De trimkop bestaat uit twee delen, de harde keramische messen een plastic plaatje dat je huid van deze messen afschermt. Hierdoor kan de Gruttz v3 heel erg kort trimmen, zonder het gevaar dat je huid tussen de messen komt. Zelfs wanneer je je ballen gaat trimmen hoef je je hier geen zorgen over te maken. Met het speciale 0,1 millimeter opzetstuk is scheren daarna voor het oog ook niet meer nodig.

De Gruttz v3 is bovendien opvallend stil tijdens gebruik wat handig kan zijn in een gezinsomgeving of als je op kamers woont. Binnen de dikke behuizing zit een krachtige 7000RPM motor, die samen met de scherpe messen licht werk maakt van al je schaamhaar en natuurlijk je overige lichaamshaar. Ook op de rest van je lichaam werkt de Gruttz v3 heel efficiënt, soepel en veilig. Hij is daarnaast waterdicht en kan mee onder de douche en je kunt je schaamhaar ook inzepen met scheerschuim. De Gruttz Bodygroomer v3 is een degelijk, robuust apparaat dat van meet af aan is ontworpen voor mannelijk schaamhaar. Hij is daarom de beste schaamhaar trimmer voor mannen.

Beste schaamhaar trimmer prijs/kwaliteit: Mancraft RSM-1000A Bodygroomer

Je wilt die overwoekerde grasmat effectief aanpakken maar niet de hoofprijs betalen, dat begrijp ik goed. Er zijn genoeg budgetmodellen trimmers te vinden maar de meeste zijn niet geschikt voor het schaamhaar trimmen. Na hem te hebben gebruikt kan ik veilig zeggen dat ze allemaal niet kunnen tippen aan de Mancraft RSM-1000A Bodygroomer. Deze bodygroomer combineert alle basiskenmerken voor een goede schaamhaar trimmer. 

Je schaamhaar wordt meteen aangepakt tot een nette, korte 0,3 millimeter. De supersterke motor van 6000RPM en de gretige tanden maken licht werk van ook de zwaarste beplanting. Naast volledig kort heb je ook de keuze uit 2 tot en met 7 millimeter door middel van de twee verstelbare opzetkammen. Genoeg opties dus om je schaamhaar helemaal weg te trimmen of alleen korter te maken. 

Voor nog meer comfort kun je de Mancraft ook onder de douche gebruiken en in combinatie met scheerschuim. Naast uit zichzelf al heel comfortabel te trimmen krijg je daarmee het perfect scheercomfort voor de intieme zone.

Je kunt tot 60 minuten lang je bos trimmen wat genoeg moet zijn voor zelfs de meest testosteron-opgevoerde berenvacht. Opladen doet hij daarna in 90 minuten op zijn oplaadstation of je kunt hem opladen met de bijgeleverde USB-kabel.

De Mancraft RSM-1000A heeft alle kenmerken voor de beste schaamhaar trimmer, is van goede kwaliteit en dat voor een hele goede prijs.

Beste schaamhaar trimmer prijs/kwaliteit: Gruttz v2 LifeShaver

De Gruttz v2 is eveneens nog beschikbaar en beschikt over dezelfde messen en met vergelijkbare prestaties als zijn opvolger, de Gruttz v3. De voornaamste verschillen liggen voornamelijk in het uiterlijk en de oplaadtijd van de accu. De Gruttz v2 heeft een oplaadtijd van 180 minuten, de v3 90 minuten. Hij is soms tegen een gereduceerde prijs te vinden en is daarmee een prima alternatief voor de Gruttz v3, vooral als je hem alleen als schaamhaar trimmer wilt gebruiken. Zie je hem goedkoop of afgeprijsd aangeboden, dan is dit zeker een hele goede schaamhaar trimmer gekeken naar prijs/kwaliteit.

Ook goede schaamhaar trimmer: Wellshave Bodygroomer PRO

Wellshave Bodygroomer Mannen PRO
Ga naar laagste prijs
bol.com (€31,95)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:09

De Wellshave Bodygroomer HT6006 biedt een uitgebreide set opzetstukken en samen met zijn hoge kwaliteit en prestaties is ook dit een hele goede schaamhaar trimmer. Dankzij zijn veelzijdigheid als bodygroomer kun je heel gemakkelijk je hele lichaam verzorgen in één sessie. De harde keramische messen en sterke messen hebben geen probleem met zelfs lang en dik schaamhaar. Dankzij de SkinSafe-technologie wordt echter de huid met rust gelaten, zelfs de gevoelige huid rondom je ballen. Hij kan zonder opzetstukken trimmen tot 1 millimeter kort. Met opzetstukken kun je variëren van 1,5 tot 4,5 millimeter. Hij trimt daarbij ook met een opzetstuk gemonteerd heel nauwkeurig.

Op een volle accu gaat hij 90 minuten lang mee, maar een groter verkooppunt is misschien de snel lader die zelfs een lege accu binnen 10 minuten voldoende oplaadt voor een volledige trimbeurt. De Wellshave Bodygroomer HT6006 is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk en combineert kwaliteit met een luxueuze uitstraling.

Ook goede schaamhaar trimmers

Hier zijn nog een paar goede schaamhaar trimmers die net niet een nominatie hebben gehaald als beste schaamhaar trimmer. In dit geval zijn het er 2.

Balls Club The Chairman Bodygroomer

Balls Club The Chairman
Ga naar laagste prijs
bol.com (€56,00)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:07

De Balls Club Chairman is specifiek ontworpen als schaamhaar trimmer. Hij presteert daarnaast ook goed op andere delen van het lichaam. Hij komt uitgerust met sterke keramische messen en een krachtige motor, Hij trim dan ook gemakkelijk en efficiënt je schaamhaar weg. Met zijn SAFESHAVE-technologie zorgt hij voor een zorgeloze, gladde afwerking van je schaamstreek. Opvallend is de batterijduur van maximaal 120 minuten wat genoeg moet zijn om zelfs een orang-oetan een gladde beach body te geven. 

Je hebt de beschikking over 5 lengte instellingen, van 1 millimeter zonder opzetstuk en daarnaast vier opzetstukken met lengtes variërend van 2 tot 6,5 millimeter. De trimmer zelf is goed, maar de opzetstukken zijn van mindere kwaliteit. De plastic tanden vind ik te buigzaam en zullen naar mijn mening snel afzwakken, verbuigen of afknappen.

BALZY Bushbuster 3.0

BALZY Bushbuster 3.0
Ga naar laagste prijs
bol.com (€49,95)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:07

De Bushbuster van BALZY is een krachtige en hele degelijke schaamhaar trimmer. Hij is tevens een van de eerste schaamhaar trimmers die begin 21ste eeuw op de markt werd gebracht, toen schaamhaar trimmen bij mannen weer populairder werd. Hij heeft een stel harde en scherpe messen en deze worden aangedreven door een degelijke motor. Schaamhaar trimmen doet hij dan ook goed en snel. Ook de BALZY Bushbuster 3.0 beschikt over SAFESHAVE-technologie die een snelle maar veilige verwijdering van je schaamhaar mogelijk maken. De accu gaat 70 minuten mee als deze helemaal opgeladen is. De behuizing heeft een stroever plastic oppervlak, wat zorgt voor een goede grip. Dit is handig, want bij mag ook mee onder douche. 

Hoewel de Bushbuster veel overeenkomsten vertoont met de Balls Club Chairman qua ontwerp en prestaties, verschilt hij in prijs en heeft hij minder opties. De Chairman biedt meer comfort, extra opzetstukken en een betere accu.

Wat maakt een bodygroomer de beste schaamhaar trimmer?

Als je een schaamhaar trimmer zoekt die geschikt is voor mannen, vermijd dan vergelijkbare producten die zijn ontworpen voor vrouwen. Kies eerder voor een schaamhaar trimmer die specifiek bedoeld is voor mannen, met specifieke messen en opzetstukken die passen bij het mannelijk lichaam. Hier zijn de belangrijkste criteria bij het kiezen van een schaamhaar trimmer:

 • Bedoeld voor schaamhaar: De trimkop moet hoogwaardige, geharde stalen of keramische tanden hebben, omdat schaamhaar stug en dik is. Deze materialen behouden scherpte en kunnen het haar zonder snel bot te worden trimmen.
 • Draadloos met hoge batterijcapaciteit: Een draadloze schaamhaar trimmer met een goede batterijcapaciteit is handig. Je kunt dan de tijd nemen voor je schaamhaar. Draadloos is makkelijk omdat de plekken waar je je gaat trimmen al moeilijk genoeg te bereiken zijn zonder jezelf te snijden aan de messen. Je kunt dan ook in de douchecel gaan staan zodat de haren direct in het afvoerputje vallen.
 • Genoeg Lengte-opties: Net als andere trimmers zoals tondeuses, zijn schaamhaar trimmers niet bedoeld om het haar helemaal glad te scheren. Let op de minimale lengte die de trimmer kan hanteren en overweeg opties met opzetstukken. De meeste trimmers trimmen doorgaans tot ongeveer 1 millimeter, maar een variatie in lengte-instellingen en opzetstukken biedt meer keuzemogelijkheden om bijvoorbeeld je schaamhaar alleen bij te werken en niet helemaal kort te trimmen.
 • Andere functionaliteit: Overweeg of je naast je schaamhaar ook ander lichaamshaar wilt trimmen. Een meer universele bodygroomer is geschikt voor het hele lichaam. Een watervaste schaamhaar trimmer is ook comfortabeler in gebruik, onder de douche of zelfs in combinatie met scheerschuim.

Je schaamhaar trimmen stap voor stap

Je schaamhaar trimmen kan in het begin ongemakkelijk lijken, maar het is niet zo heel anders als ander lichaamshaar. Met de beste schaamhaar trimmer is de klus ook zo geklaard. Je schaamhaar trimmen met een schaamhaar trimmer doe je zo:

 1. Kies de juiste lengte: Selecteer de gewenste trimlengte met behulp van de instellingen op de trimmer of met de bijgeleverde opzetstukken.
 2. Reinig en bereid de huid voor: Zorg dat het gebied schoon en droog is. Je kunt het droogmaken overslaan als je de schaamhaar trimmer onder de douche gebruikt.
 3. Trimmen: Trim voorzichtig en gelijkmatig in de richting van de haargroei. Je kunt met de beste schaamhaar trimmer meteen op de gewenste lengte beginnen, maar wees alsnog voorzichtig en maak langzame bewegingen. Zet geen kracht maar laat de trimmer het werk doen.
 4. Controleer je werk: Controleer of alles gelijkmatig getrimd is. Indien nodig herhaal je de gebieden die niet helemaal evenredig kort zijn.
 5. Nabehandeling: spoel het hele gebied na het trimmen af met lauwwarm water, dep alles droog en breng een vochtinbrengende bodylotion voor mannen aan.

Waarom überhaupt je schaamhaar trimmen?

Je schaamhaar trimmen is een persoonlijke keuze en één waar tot voor kort een beetje een taboe op zat. Ik zeg een beetje, want mannen deden het wel. Het was meer dat de cultuur er gewoon niet naar was dat mannen uitgebreid en wijdverspreid hun schaamhaar verwijderden. Daar is niks mee. Als jij de voorkeur geeft aan een natuurlijke look, is dat nog steeds helemaal prima. De meeste mannen doe echter wel iets met hun schaamhaar, maar ook dat wil niet zeggen dat helemaal kaal nu de mode is. Schaamhaar trimmers raken steeds meer in trek, terwijl het schaamschaar scheren bij mannen in elk geval nog steeds de uitzondering is. 

Veel mannen trimmen hun schaamhaar voor het frisse gevoel, anderen omdat ze het mooier vinden staan. Nog een reden kan je culturele achtergrond zijn waar bijvoorbeeld het schaamhaar samen met het okselhaar trimmen verwacht wordt. 

Deze keuze is dus volledig persoonlijk je moet je niet te veel laten niet beïnvloeden door de mening van anderen. Het gaat tenslotte om jouw persoonlijke comfort en voorkeur en dat is iets voor jezelf. Ik zeg “niet te veel”, want culturele achtergronden vormen toch een groot deel van onze identiteit als mannen. Een reden met nog veel meer overtuigingskracht kan juist de mening van vrouwen zijn (we zijn en blijven toch mannen!). De meeste vrouwen vinden lichaamshaar passen bij de man, maar vrouwen zijn ook heel gevoelig voor persoonlijke hygiëne. Een getrimde maar niet geschoren schaamstreek past prima bij dat beeld.

Hoe vaak komt schaamhaar trimmen voor?

Oudere studies uit 2010 tonen aan dat ongeveer driekwart van de mannen hun schaamhaar trimt. Van die groep geeft ongeveer de helft aan dat ze het haar niet volledig verwijderen, maar eerder de buitenkanten bijwerken terwijl ze het midden langer laten. Ons eigen informele onderzoek bevestigt dat ongeveer 75% van de mannen ten minste iets aan hun schaamhaar doet. Meestal is dit trimmen, waarbij de lengte van het haar varieert. Wanneer het haar aan de randen al wat korter is, maar in het midden meer ophoopt, kan gelijkmatig trimmen vaak volstaan. Anderen met een hele dichte bos gaan voor een algehele aanpak.

Het belangrijkste idee hier is dat de meerderheid van de mannen dus iets doet met hun schaamhaar, de meesten zich niet scheren en het dus volkomen normaal is dat ook jij een schaamhaar trimmer gebruikt.

Vrouwen over schaamhaar bij mannen

Laat je niet afleiden door Hollywood en Social Media. Die zou ons willen doen geloven dat alleen een volledig geschoren, liefst ook geharst lichaam acceptabel is voor vrouwen. De look van een tien jarig jongetje dus. Dat is een leugen want verreweg de meeste vrouwen hebben geen probleem met schaamhaar bij mannen. Het siert je juist dat het duidelijk is dat je pubertijd succesvol doorstaan hebt. Niettemin wordt hygiëne wel gewaardeerd en zelfs van mannen verwacht en nog belangrijker is de intieme hygiëne. Een minder dichte begroeiing is gemakkelijker schoon te houden en blijft langer fris.

Een schaamhaar trimmer past daarom goed bij deze hygiënewens. Je krijgt met een schaamhaar trimmer geen tien jarig jongetje resultaat ─ er blijft haar zichtbaar. Dit wordt door vrijwel alle vrouwen juist als aantrekkelijk gezien. Het toont mannelijkheid en libido (dat je goed bent in bed), terwijl je toch een schoon en verzorgd blijft.

Scheren of toch liever je schaamhaar trimmen?

Je schaamhaar scheren geeft je een gladder resultaat en ook bij het aangroeien duurt het langer voordat je het misschien tijd vindt om het geheel bij te werken. Behalve hoe het eruitziet houden de voordelen van je schaamhaar scheren op het trimmen wel op. Scheren is niet hygiënischer als kort trimmen en daarnaast komt scheren komt ook met een aantal nadelen. De eerste is dat de meeste vrouwen het niet erg vinden als je je schaamhaar allen trimt. Een groter nadeel is het risico op irritaties en ingegroeide schaamharen. De huid op de schaamstreek is dunner en gevoeliger. 

Bijna altijd zul je last krijgen van wat irritatie of roodheid als je je schaamhaar scheert in plaats van trimt. Ook kan een scheermes je huid direct beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan de plooibare huid van je ballen. Het grootste en pijnlijkste ongemak komt van ingegroeide schaamharen. Deze zijn bijna niet te vermeiden, want schaamhaar is stug, dik en heel erg scherp als het nog kort is. 

Je schaamhaar trimmen heeft dus eigenlijk altijd een praktische voorkeur, tenzij je alles opzij wil zetten voor alleen dat gladde uiterlijk.

Samenvatting over schaamhaar trimmen en schaamhaar trimmers

Een groot aantal mannen trimt hun schaamhaar en de overgrote meerderheid van vrouwen waardeert een verzorgde schaamstreek bij hun (toekomstige) partner. Volledig scheren lijkt daarentegen minder in trek. Scheren kan erg oncomfortabel zijn, vooral daarna terwijl vrouwen de voorkeur geven aan een getrimde partner. Je schaamhaar trimmen doe je ondanks dit alles toch echt voor jezelf. Het is al een hele gangbare bezigheid geworden.

De beste schaamhaar trimmer beschikt over krachtige messen en een sterke motor die efficiënt korte metten maakt met stugger schaamhaar. Over het algemeen zijn dit bodygroomers die specifiek zijn ontworpen voor het mannenlichaam en mannenhaar.Voor mij is de beste schaamhaar trimmer de Gruttz bodygroomer v3 (of LifeShaver). Deze trimmer munt uit in zijn hoogwaardige kwaliteit en moeiteloos snelle resultaten. Tegelijkertijd is hij heel zacht voor de huid. Het ultrakorte 0,1 millimeter opzetstuk komt daarnaast ook dicht genoeg bij een geschoren uiterlijk.

Veel gestelde vragen over de schaamhaar trimmer

Welke trimmer voor schaamhaar?

De beste schaamhaar trimmer is een bodygroomer die speciaal voor mannen is gemaakt en ook specifiek voor schaamhaar is bedoeld. Een goed voorbeeld van een schaamhaar trimmer is de Gruttz bodygroomer v3 en v2.

Hoe vaak schaamhaar trimmen?

Mannen die hun schaamhaar trimmen werken het geheel doorgaans één keer per week bij. Sommige mannen trimmen vaker, vooral als ze het heel erg kort houden. Genoeg anderen mannen nemen genoegen met om de week trimmen.

Hoeveel mannen trimmen hun geslachtsdeel?

In elk geval driekwart (75%) van de mannen doen iets met hun schaamhaar, dat wil zeggen knippen, trimmen of scheren. Daarbij trimmen de meeste mannen hun schaamhaar. Schaamhaar scheren komt minder vaak voor.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€36,99)
blokker.nl (€49,95)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:07

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€39,99)
blokker.nl (€44,95)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:08

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *