De top 5 beste tondeuses van 2023

De beste tondeuse vinden voor jouw haar kan een hele opgave zijn. Het probleem begint al bij het grote aanbod op de markt vandaag. Deze is overspoeld met sommige goede maar vooral juist een berg niet zulke hele goede tondeuses. Het is niet gemakkelijk om daaruit de beste tondeuse van 2023 te kiezen, maar toch heb ik het geprobeerd en heb ik meerdere hele goede tondeuses aan een uitgebreide test onderworpen. Zo heb ik de 6 beste tondeuses boven water weten te halen zodat de keus voor jou al een stuk simpeler is. Simpel, maar wel goed overwogen, want je krijgt ook te weten wat de goede merken zijn en welk onderhoud een tondeuse nodig heeft. Zo kies jij de beste tondeuse voor jouw haar en dat zonder te veel geld uit te geven.

De beste tondeuses

Dit zijn de 3 beste tondeuses van 2023, genomineerd aan de hand van criteria zoals kwaliteit, comfort en efficiëntie. Zoals jullie gewend zijn deel ik mijn review op in twee delen, eerst de winnaar van de 3 categorieën met het hoogste eindresultaat, vervolgens alle andere die de ogen (net) niet hoog genoeg gooiden om genomineerd te worden als beste tondeuse. Zoals altijd zijn de nominatie categorieën als volgt: algemeen beste keus als absolute winnaar, beste keus qua prijs/kwaliteit die vaak net goedkoper uitvalt maar nog wel van hele hoge kwaliteit is en nog een goede keus die er misschien net tussen in valt. 

Algemeen Beste Tondeuse: Revahs JM-101 Draadloze Professionele Tondeuse

De top 5 beste tondeuses van [year] 1

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€94,00)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 06:01

Dit is de beste tondeuse op de markt van 2023 en dat met enige afstand van de rest. Zelfs op zijn eigen merkgenoot de JM-103, vind ik dat deze een streepje voor heeft. Ten eerste is er de mooie vormgeving die moeiteloos oud met nieuw combineert. Het hendeltje, de stalen behuizing en de ribbels ter versteviging van de behuizing doen allemaal denken aan de gouden tijd van de barbier. Maar het lcd-display is weer heel fraai modern.

Dit is een hele veelzijdige tondeuse die je op je hele lichaam in kunt zetten. Naast dat dit de beste tondeuse is voor je hoofd, kun je er ook heel goed je kapsel mee vormgeven voordat je aan het fijnere werk begint. Daar blijft het niet bij, want ook voor baardhaar is de Revahs JM-101 een hele fijne tondeuse. Tot slot is ook lichaamshaar geen probleem, voorzichtig heel kort of met behulp van de opzetstukken. Met de instelhendel kun je van 0,5 tot 3 millimeter kort trimmen en de Revahs JM-101 tondeuse komt uitgerust met een heel breed assortiment opzetkammen. Je krijgt er maar liefst 10 gewone kammen bij in de lengtes 1,5, 3, 4,5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, en 25 millimeter. Daarnaast krijg je ook 2 fading kammen voor zowel links en rechts.

De zelfslijpende, keramische messen zijn heel scherp en scheren je haar met gemak weg. Ook de motor mag je u tegen zeggen, want hij is heel krachtig en robuust. Dit is al met al een tondeuse van professionele kwaliteit die je ook dikwijls bij de kapper op de kaptafel ziet liggen. Hij snoeit erg snel en is bewegelijk. Ook de lange accuduur van 240 minuten is goed voor professioneel gebruik. 

Samengenomen is dit een heel breed pakket aan mogelijkheden. De Revahs tondeuses zijn van topkwaliteit. Ik vergelijk ze altijd graag met Philips en Revahs is in elk geval net zo goed kwalitatief of zelfs nog beter. Deze apparaten zijn duurzaam en maken het trimmen een fluitje van een cent. Hoewel de prijs net wat hoger ligt, krijg je ook meer voor die prijs en dat is naast de hoge kwaliteit en goede prestaties. Het is deze combinatie van allemaal pluspunten waarom de Revahs JM-101 Professionele Tondeuse de beste tondeuse is van 2023.

Beste Tondeuse Prijs/Kwaliteit: Revahs JM-103 Professionele Tondeuse voor Mannen

De top 5 beste tondeuses van [year] 4

Draadloos ±180 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€89,00)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 05:33

Hoe krijg je toch die topkwaliteit van Revahs maar voor een net wat zachter prijsje? Dat is gemakkelijk, koop een andere Revahs! Deze JM-103 is het net iets lichtere broertje van de JM-101, de over het algemeen beste tondeuse. Qua kwaliteit doet de JM-103 de JM-101 niks onder. Hij beschikt over dezelfde sterke motor met hetzelfde stel zelfslijpende messen. De prestaties zijn dus wederom uitmuntend. De vormgeving is net wat simpeler maar nog steeds dat mooie retrodesign met een lcd-scherm.

Ook deze tondeuse is heel erg veelzijdig, vooral voor op het hoofd en voor de baard. Met de instelhendel ga je handig van 0,5 millimeter tot en met 3 millimeter voor moeiteloos trimmen en scheren. Je krijgt er 6 hoogwaardige opzetkammen bij van 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22 en 25 millimeter. Nog steeds genoeg dus om goed mee uit de voeten te kunnen.

De accu gaat net wat minder lang mee, met 120 minuten in plaats van 240. Dat, samen met het minder brede assortiment opzetkammen en het wat simpelere ontwerp geven deze Revahs JM-103 professionele tondeuse ook een net wat lager prijskaartje. Dit is een hele goede optie als je toch die hele goede en professionele Revahs kwaliteit wilt (je ziet ook de JM-103 op menig kaptafel liggen), maar dichter bij de prijs van een doorsnee Philips wilt zitten.

Ook Goed: Wahl Super Taper Tondeuse

De top 5 beste tondeuses van [year] 7
Ga naar laagste prijs
bol.com (€68,95)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 04:20

Ook de Wahl Super Taper is een graag geziene toevoeging aan het professionele assortiment en dus ook een hoogwaardige toevoeging aan ons eigen badkamerdressoir. De hoge kwaliteit van de Wahl Super Taper komt door zijn simpele vormgeving en oerdegelijke motor en messen. Hij wordt zowel veel professioneel als ook thuis ingezet. 

Trimmen gaat lekker snel, vooral voor het grove werk op je hoofd. Voor het fijnere werk, fading of je baard bijwerken vind ik hem minder geschikt. De professional kan dit wel, maar om dit zelf in de spiegel te gaan doen vergt toch wel enige oefening, meer als met de Revahs tondeuses. Je kunt tussen 1 millemeter en 3,5 millimeter trimmen zonder de opzetkammen. Je krijgt er vier opzetkammen bij van 3, 6, 10 en 13 millimeter zodat je toch een mooi totaalpakket hebt voor je hoofdhaar.

Hele hoge kwaliteit dus en een hele sterke motor met krachtige messen. Dat alles komt met een behoorlijk gunstig prijskaartje en dat maakt de Wahl Super Taper ook een goede tondeuse. Hij is niet de beste tondeuse, want hij is niet zo uitgebreid en hij kan alleen aangesnoerd worden gebruikt.

Ook Goede Tondeuses

Dit zijn de tondeuses die ik heb getest en die goed zijn, maar net niet in de top 3 zijn beland. In dit geval zijn het er twee waar je ook naar kunt kijken.

Philips HC9450/15 9000 serie

Dit vlaggenschip van Philips komt met de modernste snufjes en de meest moderne vormgeving. Het slanke en ergonomische design ligt extra lekker in de hand en je kunt er vlot mee uit de voeten. De kwaliteit staat voorop met Philips, die misschien alleen net onderdoet voor professionele topmerken zoals Wahl en natuurlijk Revahs. Hij trimt gewoon goed en vlot en beschikt daarvoor over een sterke motor en scherpe messen. De turbofunctie maakt de verwijdering van dikker haar net wat gemakkelijker.

Grote uitblinker is de Philips HC9450 in de styling en precisie. Op de touchscreen kun je heel gemakkelijk, door te swipen, de trimlengte aanpassen. Dat kan met wel 400 verschillende standen tussen 0,5 tot en met 42 millimeter. Voor het faden, lijntjes leggen en hele precieze kapsels aanleggen is deze Philips dus heel handig.

Philips HC7650/15 Series

De top 5 beste tondeuses van [year] 13
Ga naar laagste prijs
bol.com (€66,00)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 06:47

Ook deze Philips HC7650 is een goede tondeuse, maar legt het af qua kwaliteit en comfort om als winnaar te worden genomineerd. Het is het lichtere broertje van de 9000 serie, met wat minder opties. Hij trimt gemakkelijk en snel met een sterke motor en scherpe, dubbel geslepen messen, vooral als het haar al wat korter is. Het ergonomische design laat hem fijn in de hand liggen bij het gebruik. Met 90 minuten accuduur en de 28 verschillende trimlengtes is ook deze Philips HC7650/15 vooral heel erg goed in het precies bijwerken.

Waar hij het aflegt tegen de Philips 9000 serie is in de prijs. Deze 7000 is niet zo heel veel goedkoper als de 9000. Men probeert hier een degelijker uiterlijk te creëren, maar hij kan het weer niet opnemen tegen de Wahl of de Revahs waar het gaat om topkwaliteit en duurzaamheid. Hoewel de HC7650/15 op alle vlakken hoog scoort en het gewoon een hele goede tondeuse is, is hij toch beduidend minder qua degelijkheid als de Revahs JM-103 en heeft hij minder opties als de Philips 9450/15. Ik zou hem bijna als een alternatief voor de veelzijdige Revahs JM-101 professionele tondeuse benoemen, maar dan op alle vlakken minder goed.

De kenmerken van de beste tondeuse

Zowel qua vorm als qua functie kunnen er grote verschillen zitten tussen tondeuses. Als de kwaliteit er niet is, dan komt de tondeuse niet op mijn lijst met beste tondeuses te staan, klaar uit. Ik zal dat daarom als eerste, kort aanstippen. Binnen de lijst met beste tondeuses zijn verschillende opties verkrijgbaar, ieders met zo hun sterke en zwakken punten. Ik zal je uitleggen waar ik naar gekeken heb.

Kwaliteit en degelijkheid

De kwaliteit moet er gewoon zijn. Een degelijke behuizing die niet gaat barsten of waar dingen van af gaan knappen is wel het minimaalst. Natuurlijk heb ik ook gekeken naar de motor en de kwaliteit van de messen. Deze moeten scherp zijn en langdurig scherp blijven. De motor moet snel genoeg zijn om je haar moeiteloos te trimmen. De best tondeuse heeft ook een capabele batterij aan boord, zodat je meer dan een paar keer kunt trimmen zonder op te hoeven laden.

Draadloos graag

Het is de 21ste eeuw, dus graag een draadloos design. Als hij ook aangesnoerd gebruikt kan worden, des te beter, maar als uitgangspunt neem ik liever draadloos gebruik. De tondeuse is dan veel handiger in het gebruik rondom je hoofd en gezicht. Nog een voordeel van een draadloze tondeuse is dat hij ook handiger is voor de rest van je lichaam. Veel van de beste tondeuses kunnen ook voor je lichaamshaar, baardhaar of je schaamhaar worden gebruikt. Wel zo handig dat je hem daarbij vrij rondom je lichaam kunt gebruiken.

Draadloos betekent ook dat hij een goede batterij nodig heeft. Dit had ik al aangegeven bij kwaliteit en degelijkheid. Concreet zie ik graag 60 minuten of meer aan gebruik op een volle batterij. Dit laat je in elk geval een paar keer trimmen voordat je hem absoluut op moet laden. Snel opladen is nog een pré, vooral als dat op een handig oplaadstation kan.

Multifunctioneel

Een tondeuse is voor het hoofdhaar en de beste tondeuses doen dat natuurlijk heel erg goed. Maar veel van de beste tondeuses kun je ook voor ander haar gebruiken. Denk aan een tondeuse voor je baard, maar ook je lichaamshaar of zelfs je schaamhaar kan met veel tondeuses ook prima worden geschoren. Wil je ook andere delen van je lichaam trimmen met een tondeuse, kijk dan specifiek welke tondeuse daarvoor het beste is. 

Opzetkammen en lengtes

Met verschillende lengtes aan opzetkammen kun je zelf kiezen of je al je haar weghaalt, of dat je juist gaat voor een kapsel. De beste tondeuse voor een kaal hoofd heeft geen opzetkammen nodig, maar de meeste mannen kiezen toch liever voor een kort kapsel. Met verschillende opties aan opzetkammen en lengtestanden kun je gaan millimeteren, faden of het bovenop langer of korter maken. De minimale lengte (dus zonder opzetkam) voor een tondeuse moet 1 millimeter zijn of korter. Dit is kort genoeg voor trimmen.

Een professionele tondeuse?

Heb je een professionele tondeuse nodig, thuis? Niet persé, maar er valt wel wat voor te zeggen. De beste professionele tondeuses zijn echte werkpaarden zonder al te veel poespas. Dingen zoals bluetooth verbindingen, uitvoerige lcd-displays met geheugenfuncties, enzovoorts zie je bij professionele tondeuses niet zo snel. De professional is deze dingen niet nodig. Hij of zij werkt juist sneller als de tondeuse alleen het basiswerk goed doet; zoals trimmen! Dit doet de professionele tondeuse sneller en sterker dan de huis, tuin en keuken variant.

Natuurlijk zijn deze tondeuses van een hogere kwaliteit en gaan ze langer mee. Ze zijn bedoeld voor professioneel gebruik. Wij kunnen daar, nu dat ze verkrijgbaar zijn op het internet, mooi gebruik van maken. Door een professionele tondeuse in huis te halen krijg je die extra hoge kwaliteit, betere duurzaamheid en hogere prestaties. Het is wel even oppassen de eerste dat je hem gebruikt, je bent je haar zo kwijt. 

Onderhoud aan je tondeuse

Je tondeuse onderhouden is niet erg moeilijk en een goed begin is vaak meer dan het halve werk. Als je hem elke keer goed schoon blaast na het gebruik kom je al een heel eind. Een stofvrije en haarvrije tondeuse slijt minder snel en dat voorkomt ook een geïrriteerde huid en een deuk in de portemonnee. Ook de beste tondeuse onderhoud je op deze manier. Meteen na het gebruik blaas je hem schoon en gebruik je het borsteltje om achtergebleven haar los te maken. 

Om de maand plaats je een druppeltje naaimachine-olie op het mesblad en zet je de tondeuse een paar seconden aan zodat het smeersel diep doordringt. Dit smeert de aandrijving van de messen en het motorwerk zelf. Gebruik niet meer olie, want dan wordt het een smeerboel.

Samenvatting voor de beste tondeuse van 2023

De beste tondeuse is naar mijn mening de Revahs JM-101 Draadloze Professionele Tondeuse en dat deze er met kop en schouders bovenuit steekt. Hij heeft alles in huis dat je kunt verlangen van de beste tondeuse, zoals een hele hoge kwaliteit, duurzaamheid en topprestaties waar het gaat om trimmen. Ook is hij heel erg veelzijdig en komt de Revahs JM-101 met veel opties aan opzetkammen. Trimmen gaat het snelst en het meest comfortabel met een Revahs tondeuse. Voor een lager budget maar nog steeds die uitstekende, professionele kwaliteit kun je ook kiezen voor de Revahs JM-103. Deze is net zo goed als de JM-101 waar het draait om kwaliteit en prestatie, maar is wat lichter uitgerust. Hoe het ook zij, gekeken naar verschillende kenmerken die we graag zien in een tondeuse, is de beste tondeuse een Revahs.

Veel gestelde vragen over de beste tondeuses

Wat is de beste tondeuse?

De beste tondeuse, gekeken naar prijs/kwaliteit, prestaties en duurzaamheid is de Revahs JM-101 Professionele Tondeuse. Ook de lichter Revahs JM-103 is een uitstekende tondeuse.

Welk tondeuse merk is het beste?

Traditioneel goede tondeuse merken zijn Revahs en Wahl. Wahl is erg goed en staat bekend om de professionele kwaliteit voor kappers en barbiers. De Revahs tondeuses zijn ook van hele hoge, duurzame en professionele kwaliteit en combineren dit met een veelzijdig arsenaal opzetkammen.

Wat is de beste tondeuse voor thuis?
De beste tondeuse voor in huis is de Revahs JM-101. Deze is van hele hoge en professionele kwaliteit, maar is wel erg gemakkelijk en comfortabel in het gebruik. Ook een particuliere thuisgebruiker kan hiermee heel goed uit de voeten.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€73,25)
bcc.nl (€77,69)
blokker.nl (€79,99)
coolblue.nl (€81,00)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 06:44

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€66,00)
expert.nl (€84,95)
blokker.nl (€64,99)
plein.nl (€68,16)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 06:47

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *