De beste tondeuse voor een kaal hoofd in 2023

Wat is de beste tondeuse voor een kaal hoofd? Dat moet er een zijn die snel, veel haar tegelijkertijd kan trimmen maar die dat ook doet in volledig comfort en zonder je hoofdhuid te irriteren. Sommige mannen scheren hun kop kaal omdat ze het mooi vinden staan, anderen hadden toch al weinig haar op hun hoofd en halen de rest ook maar weg. Het komt erop neer dat je je hoofdhaar trimt. De tondeuse waar je dat mee doet moet bepaalde kwaliteiten bezitten, want je hoofdhuid is net iets anders als je gezichtshuid. Deze is dunner en irriteert sneller. Alleen de beste tondeuse voor een kaal hoofd bezitten deze kwaliteiten.

De beste tondeuse voor een kaal hoofd

De beste tondeuse voor een kaal hoofd moet vlot scheren, gemakkelijk zijn in gebruik maar ook comfortabel blijven en je hoofdhaar met rust laten. Ook zie ik graag wat veelzijdigheid terug in de beste tondeuse, zodat je hem bijvoorbeeld ook voor je baard of lichaamshaar kunt gebruiken. Zoals altijd deel ik mijn lijst op in twee delen, de genomineerde winnaars en de runner-ups die het net niet haalden. De nominaties zijn weer voor de “algemeen beste” als absolute winnaar op alle vlakken, de “beste prijs/kwaliteit” die vaak gunstiger uitvalt als de winnaar maar toch nog genoeg kwaliteit biedt en een derde “ook goed” optie. Die laatste is de beste van de overige niet genomineerden en komt vaak in de buurt van de twee winnaars.

Algemeen beste tondeuse voor een kaal hoofd: Revahs JM-101 Professionele Tondeuse

De beste tondeuse voor een kaal hoofd in [year] 1

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€94,00)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 06:01

De beste tondeuse voor een kaal hoofd is de JM-101 Professionele Tondeuse van Revahs. Deze tondeuse biedt een unieke combinatie van eigenschappen die het onderscheidt van zijn concurrenten. Met een mooie retro-uitstraling die modern en klassiek combineert, springt de Revahs JM-101 ook meteen in het oog. De rvs-behuizing met sterke, stalen instelhendels en ribbels steken af tegen het moderne lcd-display.

Je hoofd is snel weer helemaal kaal dankzij de superscherpe, keramische messen die met het grootste gemak hoofdhaar trimmen. Het zijn ook zelfslijpende messen zodat ze altijd scherp blijven en je moeiteloos kunt blijven scheren. Dit gebeurt in combinatie met een hele krachtige motor die zelfs voor het stugste haar niet wijkt. Desondanks trimt de Revahs JM-101 professionele tondeuse wel weer heel voorzichtig en laat hij je hoofdhuid compleet met rust. Trimmen gaat zelfs zo soepel dat je haast niet merkt dat je aan het trimmen bent, op het contact van de voet of opzetkam na. Mooie aanvulling hierop is de lange accuduur van wel 240 minuten. 

Trimmen is binnen een paar tellen gebeurd en je kunt talloze keren trimmen met de Revahs JM-101 op een volle accu. Maar, hij is niet alleen ideaal om je hoofd mee kaal te scheren, hij is daarnaast ook heel divers. Je kunt er ook mee modelleren en verschillende kapsels aanleggen. Met de instelhendel verander je de lengte tussen 0,5 tot en met 3 millimeter. Voor extra lengte heb je de beschikking over 10 opzetkammen van 1,5, 3, 4,5, 6, 10, 13, 16, 19, 22 en 25 millimeter met daarnaast 2 fading kammen voor links en rechts.

Revahs maakt kwaliteitsproducten van de hoogste categorie. Dit is een product dat je eenmaal koopt en die jarenlang trouw dienst zal gaan doen. Je vindt hem vaak op de kapperstafel liggen en het is een populaire professionele tondeuse. Vanwege al deze eigenschappen, het uniek comfortabele trimmen, de kracht, duurzaamheid en de hoge, professionele kwaliteit is de Revahs JM-101 de beste tondeuse voor een kaal hoofd.

Best prijs/kwaliteit tondeuse voor een kaal hoofd: Revahs JM-103 Professionele Tondeuse

De beste tondeuse voor een kaal hoofd in [year] 4

Draadloos ±180 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€89,00)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 05:33

Ben je opzoek naar de hoogste kwaliteit maar is een volledig pakket, zoals de JM-101, net iets te duur of heb je het gewoon allemaal niet nodig, dan is deze JM-103 een mooi alternatief. Je krijgt dezelfde unieke prestaties en die hoge Revahs kwaliteit met deze JM-103 professionele tondeuse. Met weer een hele fraaie vormgeving en het gebruik van sterke en betrouwbare materialen zoals RVS, heb je ook met deze JM-103 een prima tondeuse in huis voor je hoofdhaar. Trimmen doet hij lekker snel, gemakkelijk en met uitstekend comfort. 

Hij is net wat minder rijk uitgerust als de JM-101 maar je kunt er nog steeds prima mee uit de voeten. De instelhendel gaat van 0,5 tot 3 millimeter. Met de opzetkammen heb je ook de beschikking tot 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22 en 25 millimeter. Voor een kaal hoofd is dat meestal meer dan genoeg. 

Dat snelle en comfortabele scheren kun je 120 minuten lang doen op een volle accu. Net wat minder lang dus als de beste tondeuse voor een kaal hoofd, maar nog steeds meer als lang genoeg voor meerdere scheerbeurten. Je krijgt met deze Revahs JM-103 een hoogwaardige en duurzame tondeuse die qua prijs concurreert met Wahl of Philips maar die daar qua kwaliteit en comfort met kop en schouders bovenuit steekt.

Ook een goede tondeuse voor een kaal hoofd: Wahl Super Taper

De beste tondeuse voor een kaal hoofd in [year] 7
Ga naar laagste prijs
bol.com (€67,95)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 06:47

Heel veel kappers en barbiers gebruiken hem al jaren en je herkent hem zelf waarschijnlijk ook wel meteen: de witte Wahl Super Taper met zijn gele streep. Met een sterke motor en scherpe, stalen messen maakt de Wahl Super Taper licht werk van het langste, dikste haar. De oerdegelijke Wahl is uitermate geschikt voor professioneel gebruik, aanzien hij zichzelf automatisch koelt tijdens het gebruik. Mooi meegenomen voor thuisgebruik dus, want dit komt de duurzaamheid sterk ten goede. 

Het trimmen zelf verloopt altijd soepel, vooral als je gaat voor een uniform kort of kaal resultaat. Met de instelhendel kun je lengtes aanpassen tussen de 1 en 3.5 millimeter en er zijn altijd nog de 4 opzetkammen van 3, 6, 10 en 13 millimeter voor een redelijk compleet pakket voor je hoofd, zou je het toch niet helemaal kaal willen hebben.

Hij is gunstig geprijsd en is van prima kwaliteit. Ook trimt hij comfortabel en snel, dus waarom is deze Wahl Super Taper toch net niet genomineerd als beste tondeuse voor een kaal hoofd? Hij is alleen aangesnoerd te gebruiken. Ik moet ook vermelden dat zelfslijpende, keramische messen vooral voor de niet-professional die het apparaat op de eigen schedel plaatst ook comfortabeler scheert. Deze Wahl heeft echter stalen messen.

Ook goede tondeuses om je hoofd kaal te scheren

Dit zijn de overige, ook goede tondeuses maar die niet genomineerd zijn als de beste tondeuse voor een kaal hoofd.

Braun MGK5345 7 in 1 Trimmer

De beste tondeuse voor een kaal hoofd in [year] 10
Ga naar laagste prijs
bol.com (€49,99)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 10:57

Deze simpele maar effectieve trimmer kun je prima gebruiken als tondeuse voor een kaal hoofd. De Braun MGK5345 beschikt ook over een hele sterke motor en scherpe messen die, vooral in deze prijsklasse, uitblinken. Hij trimt snel en glad en hij beschikt over een mooie 100 minuten accuduur. Uit zichzelf trimt de Braun 0,5 millimeter kort, kort genoeg dus voor een mooie kale knikker. Wil je nog kaler, dan komt deze specifieke versie ook met een Gillette scheermes. De opzetkammen geven je ook mogelijkheden tot en met 21 millimeter. Niet breed, maar zoek je een tondeuse voor een kaal hoofd, dan is dit ook weer niet noodzakelijk.

Je kunt op elk vlak wel betere trimmers vinden, maar de meesten combineren niet alle gewoon goede eigenschappen die deze Braun bezit ─ afgezien van de hierboven genomineerde winnaars. Braun komt dus heel dicht bij de Wahl Super Taper. Ben je dus op zoek naar een echt budget model dat toch degelijk goed presteert, dan kun je zeker kijken naar de Braun MGK5345.

Philips HC9450/15 9000 serie

De Philips HC9450/15 is voor velen de bekende weg om te bewandelen wanneer ze op zoek gaan naar een tondeuse. Het is een vlaggenschip model van een hoogwaardig merk en is voorzien van vele moderne eigenschappen. Met zijn mooie vormgeving, die lekker in de hand ligt, is hij voor de thuisgebruiker gemakkelijk te gebruiken. Binnen een paar bewegingen heeft deze Philips je hoofd weer kaalgeschoren. Zijn scherpe messen en sterke motor hebben ook een turbofunctie die net wat kracht bijzet als je dat nodig hebt. 

Je kunt met deze Philips vooral heel goed precies en kort trimmen. Denk daarbij aan faden of een buzzcut, net niet helemaal kaal maar wel heel erg korte kapsels. Daar blinkt de HC9450/15 echt in uit, met een digitaal verstelbare lengte tussen 0,5 en 42 millimeter. Let wel, deze Philips beschikt over maar liefst 400 lengtestanden. Heel erg precies hele korte kapsels aanleggen, gedeeltelijk heel kort of kaal, is daarom de beste toepassing voor deze tondeuse. Qua kwaliteit mag je heel wat verwachten van Philips en ook deze HC9450/15 gaat jarenlang mee.

Waarom kaal met een tondeuse?

Je gebruikt een tondeuse om je hoofd kaal te scheren om de volgende redenen:

 • Een kaal hoofd (met baard) is een vaak en graag geziene verschijningsvorm van de moderne man. Het toont kracht, zelfverzekerdheid en voorspoed.
 • Veel vrouwen zien een kaal hoofd in combinatie met een baard als een teken van mannelijkheid en (onbewust) dat je goed bent in bed.
 • Je kunt geen andere keus hebben omdat een (groot) deel van je hoofd toch al kaal is. In dat geval toont het lef en zelfverzekerdheid als je zelf korte metten maakt met je hoofdhaar en gaat voor een kale look. 
 • Naarmate je ouder wordt, word je haar dunner en kan het ook gaan uitvallen. Ook dan kan zelf de stap om je hoofd kaal te scheren worden genomen.
 • Je hoofd kaalscheren met een tondeuse is de gemakkelijkste en snelste manier om dit te doen. De beste tondeuse voor een kaal hoofd scheert daarbij comfortabel en laat je hoofdhuid heel.

Om welke reden dan ook, je hoofd met een tondeuse kaalscheren is de gemakkelijkste en snelste optie. 

Zo scheer je je kaal met een tondeuse

Met de beste tondeuse voor een kaal hoofd heb je de klus zo geklaard. De Revahs JM-101 of JM-103 zijn hiervoor de beste kandidaten. Als dit de eerste keer is, wil je jezelf misschien eerst even voorbereiden. Het kan best zwaar aan je wegen om afscheid te nemen van je (overgebleven) hoofdhaar. Ook zal het in het begin even wennen zijn hoe je er nu uitziet. Maar dat alles went en een kale schedel kan juist heel knap staan, bijvoorbeeld in combinatie met een baard. Tijd om te trimmen dus:

 • Begin aan de voorkant van je hoofd. Zet de trimmer aan en plaats de voet of de onderkant van de kam op de ronding van je voorhoofd, vlak voor je haarlijn. Houd de tondeuse zo recht mogelijk overeind.
 • Maak lange, rustige bewegingen waarbij je de vorm van je hoofd volgt. Zet geen druk of kracht, maar laat de tondeuse rustig zijn werk doen.
 • Heb je een baan kaalgeschoren, begin dan weer vooraan en verplaats de tondeuse een halve lengte van het mesblad.
 • Controleer in de spiegel of je geen plekjes bent vergeten.

De nazorg voor een kaal hoofd

Je hoofdhuid kan wel enige nazorg gebruiken, ook als je beste tondeuse gebruikt voor een kaal hoofd. Spoel je hoofd af met lauwwarm water en gebruik een milde gezichtsreiniger voor mannen op je gezicht en hele hoofd. Spoel dit goed af en dep je hoofd droog. Smeer hem daarna in met een gezichtscrème voor mannen. Bij voorkeur heeft je gezichtscrème een SPF factor van 15 of meer.

Je herhaalt het insmeren nu dagelijks, want je hoofd heeft niet meer de natuurlijke bescherming die het normaal krijgt van hoofdhaar.

Samenvatting van de beste tondeuse voor een kaal hoofd

Je hoofd kaalscheren kan best een grote stap zijn. Wees je ervan bewust dat je er nu radicaal anders uitziet. Ook als je last hebt van haaruitval (iets waar veel mannen uiteindelijk mee te maken krijgen) kan het je zwaar gaan wegen om in één keer alles weg te halen. Toch hoef je je er niet voor te schamen. Zodra de eerste schok weg is, kan het zomaar zijn dat je nieuwe look je best bevalt. Kale mannen, vaak met een stoere baard, worden gezien als zelfbewust, zelfverzekerd en ook door menig vrouw als heel erg knap.

De beste tondeuse voor een kaal hoofd is de Revahs JM-101 Professionele Tondeuse. Ook zijn lichtere broertje, de JM-103 is een uitstekende tondeuse om je hoofd mee kaal te scheren. Ga je voor de kale bol, kies dan voor de Revahs Professionele Tondeuse.

Veel gestelde vragen over de beste tondeuses voor een kaal hoofd

Welke tondeuse voor kaalscheren?

De beste tondeuse voor een kaal hoofd is de Revahs JM-101 Professionele Tondeuse. Deze trimt soepel, snel en zonder te irriteren. Ook is de Revahs van hele hoge kwaliteit en duurzaamheid.

Hoe kun je kaalscheren met een tondeuse?

Je hoofd kaalscheren met een tondeuse doe je het beste zo:

 1. Zet de tondeuse met de voet recht op je voorhoofd net voor de haarlijn. Zet hem aan.
 2. Maak rustige, lange banen van voor naar achteren waarbij je de rondingen van je hoofd volgt. Zet geen kracht of druk, laat de tondeuse zijn werk doen.
 3. Controleer op kale plekken en werk deze weg.
 4. Was je kale hoofd met een milde gezichtsreiniger, dep hem droog en breng een gezichtscrème aan.
Wat is het beste scheerapparaat voor het hoofd?

Het beste scheerapparaat voor het hoofd is een tondeuse, zoals de Revahs JM-101 Professionele Tondeuse.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€67,95)
blokker.nl (€88,95)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 06:47

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€73,25)
bcc.nl (€77,69)
blokker.nl (€79,99)
coolblue.nl (€81,00)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 06:44

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *