De beste tondeuse voor hoofdhaar van 2024

Met de beste tondeuses voor hoofdhaar haal je bijna een hele kapperszaak in huis, en dat voor de prijs van twee á drie bezoekjes aan diezelfde kapper of barbier. Dat scheelt al snel in de portemonnee, maar je moet het klusje natuurlijk wel zelf klaren. Alleen de beste tondeuses voor het hoofdhaar zijn gemakkelijk en comfortabel genoeg om dit zelf te doen, thuis en voor de badkamerspiegel. Ik onderzoek wat de mogelijkheden zijn voor een redelijk budget (maar niet te veel) en waarbij ik kijk naar gebruiksgemak, comfort en uiteraard kwaliteit. Ik vertel je over de belangrijkste kenmerken van deze tondeuses, geef gebruikstips en natuurlijk ook wat de beste tondeuses voor hoofdhaar zijn.

De beste tondeuses hoofdhaar

Ik val maar meteen met deur in huis en geef je mijn nominaties voor beste tondeuse voor hoofdhaar. Zoals gebruikelijk heb ik 3 nominaties, de eerste voor algemeen beste tondeuse hoofdhaar die het op elk vlak wint van de concurrentie. De tweede plaats geef ik naar een heel goed alternatief die vooral scoort op prijs/kwaliteit. Ik voeg hier een derde aan toe die het net niet gehaald heeft, maar wel dicht bij de nummer een en twee komen. In de volgende categorie staan de runner-ups die ik voor nominatie heb overwogen maar die niet gewonnen hebben. De beste tondeuses voor hoofdhaar zijn:

Beste tondeuse voor hoofdhaar: Revahs JM-103 BarberTwo Silver Pro Draadloze Tondeuse

Revahs JM-103 BarberTwo Silver Pro
Ga naar laagste prijs
bol.com (€109,00)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:03

Revahs scoort 3 van de 3 nominaties in deze klasse. Niet verrassend, want het zijn razend goede tondeuses die je voor veel toepassingen kunt gebruiken. Niet zo vreemd dus dat de Revahs tondeuses in de hoofdtoepassing van een tondeuse ─ hoofdhaar trimmen ─ hoge ogen werpt. Van de twee, of drie eigenlijk, Revahs tondeuses vind ik de JM-103 BarberTwo Silver Pro het beste. De JM-103 Silver Pro is het vlaggenschip model van de JM-103 en Revahs. De JM-103 is het lichtere broertje van de JM-101 maar maakt met deze Silver Pro upgrade waarlijk het verschil. 

De sterke, keramische en zelfslijpende messen zorgen voor altijd voldoende scherpte om je hoofdhaar moeiteloos weg te trimmen. De krachtige motor doet de rest en je merkt haast niet dat je haar wordt geschoren. Hij trimt soepel, snel en met veel energie. Deze hoogwaardige kwaliteit wordt doorgetrokken naar de metalen behuizing. Deze is niet alleen heel erg mooi, maar ook heel erg sterk. Dit is een merk en een product van topkwaliteit. 

Voor de styling is deze JM-103 Silver Pro ook heel goed uitgerust met 12 opzetstukken. Deze bestaan uit 1,5, 3, 4,5, 6, 10, 13, 16, 19, 22 en 25 millimeter en twee fading kammen voor links en rechts. Dat is net zo breed uitgerust als de JM-101! Met de instelhendel en zonder opzetstukken trim je van 0,5 millimeter kort tot 3 millimeter in tussenstappen van 0,5 millimeter. 

De accu gaat 180 minuten mee. Tegen die tijd ga ik ervan uit dat je je bol wel een keer geschoren hebt.

Beste tondeuse voor hoofdhaar prijs/kwaliteit: Revahs JM-101 BarberTwo Silver Draadloze Tondeuse

Revahs JM-101 Professionele Draadloze Tondeuse

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€99,00)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:13

De JM-101 is de zwaarste tondeuse van Revahs en is waarlijk een power house onder tondeuses. Hij trimt heel erg gretig en snel, maar zijn kwalitatief hoogwaardige ontwerp laat je hoofdhuid daarbij met rust. De metalen behuizing ziet er niet alleen geweldig uit, hij straalt ook degelijkheid en kwaliteit uit. De keramische messen in combinatie met de sterke motor laten deze tondeuse uitblinken ten opzichte van alle concurrentie en ik kan hem altijd aanraden.

Hij komt uitgerust met 12 opzetstukken, wederom de bekende 1,5, 3, 4,5, 6, 10, 13, 16, 19, 22 en 25 millimeter en twee fading kammen voor links en rechts. Een uitgebreid assortiment voor alle toepassingen dus en alles van hoge en betrouwbare kwaliteit. Ook de JM-101 kan met de instelhendel worden aangepast van 0,5 millimeter tot 3 millimeter voor een heel precies resultaat.

De accu van de JM-101 gaat maar liefst 240 minuten mee. Dit is al met al de duurzaamste, betrouwbaarste en beste tondeuse op de markt.

Welke is beter qua prijs/kwaliteit, de JM-103 Silver Pro of de JM-101? Dat is een behoorlijk lastige vraag! Ik zou zeggen dat de professional de JM-101 zou verkiezen, omdat hij of zij hem niet op de kop hoeft te gebruiken. Voor thuisgebruik, op jezelf en in de spiegel, is de JM-103 Silver Pro net iets handiger. Qua prijs/kwaliteit doen ze elkaar op zich niet onder. 

Ook een goede tondeuse voor hoofdhaar: Revahs JM-103 BarberOne Silver Draadloze Tondeuse

Revahs JM-103 Professionele Draadloze Tondeuse

Draadloos ±180 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€109,00)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:10

Ook de “normale” Revahs JM-103 is een hele goede tondeuse voor je hoofdhaar. Hij beschikt over dezelfde sterke, keramische messen die zichzelf scherphouden als de JM-101 en JM-103 Silver Pro. Ook de motor is hetzelfde en je kunt ook met deze JM-103 je hoofdhaar perfect trimmen, hoe je maar wilt. Zijn metalen behuizing is ook erg fraai en duurzaam. Hij verschilt vooral met zijn twee broers qua accu-duur en de opzetstukken. Deze is 180 minuten in plaats van 240 minuten voor de JM-101. Je krijgt 8 opzetstukken voor 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22 en 25 millimeter in plaats van de 12 van de JM-103 Silver Pro. Hij is daarentegen ook uitgerust met dezelfde scheervoet en instelhendel voor 0,5 millimeter tot 3 millimeter trimmen. 

Je ziet dat dit ook een hele goede tondeuse is voor het hoofdhaar, beter dan de concurrentie die het niet tot een nominatie wist te halen. De andere twee Revahs zijn net iets interessanter uitgerust, maar wil je alleen de bare-bones, dan is deze Revahs JM-103 tondeuse ook prima!

Ook goede tondeuses voor hoofdhaar

De volgende tondeuses heb ik ook overwogen voor een nominatie maar hebben het dus niet gehaald tot best tondeuse voor hoofdhaar. Het zijn nog steeds kwalitatief hele goede en comfortabele tondeuses. In dit geval zijn het er 2 en beiden van Wahl (de directe concurrent van Revahs).

Wahl Super Taper Cordless

Wahl – Super Taper – Cordless – Tondeuse
Ga naar laagste prijs
bol.com (€102,99)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:04

De Wahl Super Taper is een alomtegenwoordige verschijning op professionele kaptafels. Hij is bij professionals geliefd vanwege zijn betaalbare kwaliteiten en betrouwbaarheid. Zo koelt de motor zichzelf af, wat de duurzaamheid bij langdurig gebruik ten goede komt in vergelijking met andere tondeuses die dat niet doen. Deze draadloze versie van de iconische witte tondeuse met gele streep is gemakkelijk in het gebruik als je hem op jezelf moet gebruiken. Hij trimt tot 1 millimeter kort, verstelbaar tot 3,5 millimeter. Met de opzetkammen is dit uit te breiden naar 3, 6, 10 en 13 millimeter. Draadloos gaat hij tot 90 minuten lang mee. De oplaadtijd bedraagt 120 minuten.

Wahl Super Taper

Wahl Super Taper – Professionele Tondeuse
Ga naar laagste prijs
bol.com (€70,50)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:05

De Wahl Super Taper is vaak het instapmodel voor kapsalons en barbiers vanwege zijn krachtige prestaties en is een van de beste professionele tondeuses. Het is een hele betrouwbare en sterke tondeuse die je waarschijnlijk wel eens hebt zien liggen op de professionele kaptafel. Hij is vooral simpel en duurzaam. Hij trimt van 1 millimeter tot 3,5 millimeter en de opzetkammen variëren van 3 tot 13 millimeter. Een beperkt maar voldoende assortiment. Ook deze Wahl koelt zichzelf als hij aan staat wat oververhitting tegengaat. Hij is wel alleen aangesnoerd te gebruiken, net wat minder gemakkelijk dan een draadloos ontwerp. Door zijn hele hoge duurzaamheid is en blijft de Wahl Super Taper toch een goede keus.

Waarom een tondeuse gebruiken voor je hoofdhaar?

De tondeuse is de trimmer voor hoofdhaar. Kijk bij de kapper of barbier op de tafel en je ziet ongetwijfeld een professionele tondeuse liggen. Vaak is het de eerste stap om het kapsel weer in model te krijgen; trimmen met de tondeuse. Als de kapper en de barbier het doen, dan is het ook voor ons thuisgebruikers de beste eerste stap.

Kwaliteiten van de beste tondeuse voor hoofdhaar

De volgende 4 kernkwaliteiten maken de beste tondeuse voor hoofdhaar. Ik heb hiernaar gekeken om mijn lijst op te stellen. Uiteraard kun je zelf deze 4 kenmerken ook gebruiken om tot je eigen keus te komen. 

Kwaliteit

Kwaliteit staat voorop en hiermee bedoel ik dat alle onderdelen hoogwaardig en duurzaam moeten zijn. Kijk naar de behuizing en of die van metaal of hard plastic is. Voel ook het gewicht in de hand, dat zegt vaak al veel over de gebruikte materialen en de toleranties van elk onderdeel. Goedkope wegwerp tondeuses van bijvoorbeeld de Action voelen aan als van papier, zowel in gewicht als hoe solide de behuizing aanvoelt. Deze gaan om de haverklap kapot of de behuizing barst. Vaak zijn ze niet eens zo heel veel goedkoper als de beste tondeuses voor je hoofdhaar en ben je op lange termijn meer geld kwijt. 

Krachtige motor

De motor is het hart van de tondeuse. Niet alleen moet deze een hoog aantal toeren aankunnen, ook moet hij voortdurend zijn werk betrouwbaar blijven doen. Dat betekent dat hij tegen een stootje kan, zoals langere tijd aan staan en warm worden. Een krachtige, betrouwbare motor maakt ook het werk van de messen haalbaar en een krachtige motor gaat vaak hand in hand met sterke en scherpe messen.

Sterke en scherpe messen

Botte messen gaan trekken aan je haar en zorgen voor irritaties. Scherpe messen gaan gemakkelijk en snel door je haar heen. Maar alleen scherp is niet genoeg. Elk mes kan best heel scherp worden geslepen, maar niet elk mes blijft ook lang scherp genoeg. Goedkope, inferieure messen zijn vaak bij aanvang nog wel scherp, maar worden al snel bot. De beste tondeuses voor je hoofdhaar hebben scherpe messen die ook scherp blijven. Vaak gaat het om gehard staal of keramische, zelfslijpende messen. 

Gebruiksgemak

Een kapper maakt vaak handig gebruik van een professionele tondeuse. Wij, thuis, zijn meestal geen professionals en ook staan we in de spiegel te kijken en houden de tondeuse dus eigenlijk op de kop vast. Alleen als hij het nodige gebruiksgemak bezit kun je hem echt als de beste keuze beschouwen. Dit is een zorgvuldige afweging, want de beste tondeuses voor je hoofdhaar zijn ook wat zwaarder ─ zie de kwaliteitsnorm. Ik vind ze het fijnst als ze gewoon snel hun werk doen, niet trekken aan mijn haar en comfortabel trimmen. Dan ben ik snel klaar, voordat mijn pols en arm gaan protesteren.

Tips voor het gebruik van een tondeuse op hoofdhaar

Wees niet bang om te experimenteren. Een tondeuse voor je hoofdhaar gebruiken is niet zo heel moeilijk. Ga in het begin vooral langzaam en voorzichtig te werk. Heb je de beste tondeuse voor een kaal hoofd, dan is het nog gemakkelijker. Hier zijn een aantal gebruikstips voor jouw tondeuse:

  1. Ga je voor kaal, begin dan vooraan net voor de haarlijn op je voorhoofd. Zet de tondeuse aan en maak rustige, lange beweging van voor naar achter waarbij je de vorm van je hoofd volgt.
  2. Voor een buzz-cut doe je hetzelfde maar gebruik de juiste instelling of opzetstuk voor de door jou gewenste lengte. Vaak zijn buzz-cuts niet langer dan 3 millimeter. 
  3. Ga je niet voor kaal, begin dan altijd op de langste stand die je wilt hebben. Begin bij je bakkebaarden en maak korte, opwaartse bewegingen, zo recht mogelijk naar boven als je kunt. Druk je oor voorzichtig uit de weg met je vrije hand. Werk terug naar kortere standen dichter bij je oor en nek.
  4. Ga altijd rustig te werk en zet geen kracht of druk. Laat de tondeuse het werk doen. 
  5. Wees je ervan bewust dat je je eigen achterhoofd niet goed kunt zien, ook niet in een tweede spiegel achter je geplaatst. Als je hier een complexer kapsel wilt, zul je goed moeten oefenen.

Onderhoud aan je tondeuse

Je tondeuse onderhoud je simpel door hem schoon en droog te houden en af en toe wat olie te voeren. Na elk gebruik blaas je hem vrij van stof en haar. Gebruik het borsteltje om hardnekkig haar vrij te krijgen. Veel ander onderhoud is hij niet nodig. Om de maand druppel je twee druppeltjes naaimachine-olie op de messen en zet je hem een paar seconden aan. Meer olie is niet nodig, anders wordt het een plakkerige boel.

Alternatieven voor een tondeuse voor hoofdhaar

Tondeuses zijn heel goed voor het hoofdhaar. Wil je ook ander lichaamshaar trimmen, kijk dan naar een bodygroomer of een trimmer met een speciaal doeleind.

  • Bodygroomer: De beste bodygroomers zijn heel universeel van aard en toepassing. Je kunt ze voor je hele lichaam gebruiken en vaak zijn ze ook voor de baard en het hoofd geschikt.
  • Baardtrimmer: wil je niet je hoofdhaar maar specifiek je baard trimmen, dan is een baardtrimmer een heel goed alternatief. De beste baardtrimmers hebben geharde, keramische messen die zelfs van baardhaar niet bot wordt. 

Samenvatting voor de beste tondeuse voor hoofdhaar

De beste tondeuse voor je hoofdhaar is zonder al te grote verassing een Revahs tondeuse. Ik had moeite met het kiezen van de best keus, want zowel de JM-103 als de JM-101 staan erg dicht bij elkaar voor deze toepassing. Ja, de JM-101 is de net iets uitgebreidere tondeuse, maar de nieuwe JM-103 variant, de JM-103 Silver Pro is net zo mooi uitgerust met opzetkammen en alleen een net iets lichtere accu. Ik vind daarom dat de Revahs JM-101 nog steeds de beste tondeuse is voor de professional, bijvoorbeeld. Maar, zoek je de beste tondeuse voor je hoofdhaar, voor thuisgebruik en bovendien voor gebruik door jezelf, op jezelf; dan kies ik voor de JM-103 Silver Pro.

Veelgestelde vragen over de beste tondeuses voor hoofdhaar

Wat is de beste tondeuse voor hoofdhaar?

De beste tondeuse voor hoofdhaar zijn de Revahs JM-101 en Revahs JM-103 Silver Pro. Werk je als professional, kies dan voor de zwaardere JM-101. De thuisgebruiker is handiger uit met de Revahs JM-103 Silver Pro.

Welke tondeuse voor een thuiskapper?

De thuiskapper, die de tondeuse dus gebruikt op anderen, is het best uit met de Revahs JM-101 Professionele Draadloze Tondeuse. Dit is een tondeuse van hoogwaardige, professionele kwaliteit en duurzaamheid en die dit combineert met een accuduur van 240 minuten en een breed assortiment opzetstukken.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *