De beste tondeuse voor baard en gezicht 2024

De beste tondeuse voor je baard en gezicht moet meer kunnen als alleen een vracht haar trimmen. Het vergt wat meer precisie en hij moet over de nodige opties beschikken om ook je gezichtsbeharing behendig genoeg bij te werken. Dat is geen gemakkelijke taak voor een tondeuse en er zijn ook speciale baardtrimmers verkrijgbaar die hetzelfde doen. Toch valt er wat van te zeggen om je baard met een tondeuse te trimmen. Je hebt dan maar één apparaat nodig en als je toch al een tondeuse wou, is het handig dat hij ook voor je baard geschikt is. Ik onderzoek daarom de mogelijkheden, het aanbod aan beste tondeuses en selecteer natuurlijk de beste tondeuses voor baard en gezicht, naast het gebruik op je hoofd.

Waarom een tondeuse voor je baard?

Je wilt allereerst een tondeuse, die ga je dus gebruiken voor je hoofdhaar of je zoekt zelfs de beste tondeuse voor een kaal hoofd. Daarnaast heb je echter ook een baard of je wilt er één. Hiervoor kun je weer het beste een baardtrimmer gebruiken. Het is dan handig dat je de twee kunt combineren. Een trimmer voor zowel baard als hoofd. Dat bespaart tijd, geld en ruimte in de badkamer. Ik kan je alvast verklappen dat er niet veel tondeuses zijn die dit kunnen. Toch heb ik de beste tondeuses voor baard en gezicht eruit weten te pikken.

De beste tondeuses voor baard en gezicht

Ik heb zoals jullie gewend zijn mijn review in tweeën gesplitst. Eerst benoem ik de twee nominaties voor beste tondeuse voor baard en gezicht, zowel de in het geheel beste keuze en een runner-up die het qua prijs/kwaliteit ook heel goed doet. Ik voeg altijd ook een derde keuze toe die ook goed is maar (vaak net) niet kan tippen aan de nominaties. Daarna benoem ik de overige goede tondeuses die ik heb overwogen om te nomineren.

Beste tondeuse baard en gezicht: Revahs JM-101 Draadloze Professionele Tondeuse

Revahs JM-101 Professionele Draadloze Tondeuse

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€99,00)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:13

De Revahs JM-101 is de beste draadloze tondeuse op de markt en qua degelijkheid en duurzaamheid kun je niet fout gaan met de Revahs tondeuses. Met een sterke motor en scherpe, keramische messen heb je je hoofdhaar en baardhaar zo weer mooi voor elkaar. Hij valt meteen op door zijn retro-design, met een degelijke metalen behuizing die doet denken aan één van de eerste elektrische tondeuses. Dit wordt gecombineerd met een modern lcd-display waar je gemakkelijk de accustand op afleest. De accu gaat overigens tot 240 minuten mee van vol naar leeg, een marathonloper dus. Ook de instelhendel is van metaal en van degelijke kwaliteit. 

Hij is heel erg veelzijdig dankzij het brede pakket aan opzetkammen. Zonder opzetkam trimt hij tot 0,5 millimeter kort kan met de instelhendel worden verlengd tot 3 millimeter in stappen van wederom 0,5 millimeter. De opzetkammen zijn van goede kwaliteit en variëren van 1,5, 3, 4,5, 6, 10, 13, 16, 19, 22, en 25 millimeter. Dit maakt het gebruik op naast je hoofdhaar ook op je baard goed mogelijk. De Revahs JM-101 trimt met hetzelfde gemak en precisie hoofdhaar als baardhaar en de opzetkammen geven je voldoende bewegingsruimte. 

Deze kwaliteiten gecombineerd: duurzaamheid, hoge kwaliteit, metalen behuizing, brede selectie kwalitatieve opzetkammen en de precies voor zowel hoofd als baard is waarom de Revahs JM-101 de beste tondeuse voor baard en gezicht is.

Beste tondeuse baard en gezicht prijs/kwaliteit: Revahs JM-103 Draadloze Tondeuse

Revahs JM-103 Professionele Draadloze Tondeuse

Draadloos ±180 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€109,00)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:10

Ook de Revahs JM-103 is een goede tondeuse die je ook best voor je baard kunt gebruiken. De JM-103 beschikt over dezelfde sterke messen en krachtige motor als de JM-101 maar komt lichter uitgerust qua opzetstukken. Je kunt je hoofd er nog steeds prima mee trimmen en ook voor de baardverzorging kun je er goed mee uit de voeten. De Revahs JM-103 trimt tot 0,5 millimeter kort in zijn ééntje, verstelbaar tot 3 millimeter met de instelhendel. Je krijgt net wat minder opzetstukken, maar nog steeds een mooie collectie van 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22 en 25 millimeter. Dit moet voldoende zijn voor elk kapsel en elke baardlengte.

De JM-103 is kwalitatief net zo hoogwaardig als de JM-101, alleen wat minder breed uitgerust. Ook gaat de accu “slechts” 120 minuten mee in plaats van 240. Ik zeg “slechts”, want ook 120 minuten is nog steeds behoorlijk bovengemiddeld voor zelfs hele goede tondeuses. Het uiterlijk is wat simpeler, maar nog steeds fraai retro en met volledig metalen behuizing. Qua kwaliteit en duurzaamheid zit je met de Revahs JM-103 dus ook gewoon weer heel goed.

Die hoge Revahs kwaliteit gecombineerd met een gunstigere prijs als het vlaggenschip de JM-101 is waarom de Revahs JM-103 een prima alternatief is als beste tondeuse voor baard en gezicht qua prijs/kwaliteit.

Ook een goede tondeuse voor baard en gezicht: Wahl 5 Star Magic Clip Tondeuse

Wahl Finale 5-Star – Scheerapparaat
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:16

Een derde keus en die ik zwaar heb overwogen om te nomineren is de Wahl 5 Star Magic Clip. De Wahl tondeuses zijn vrij bekend vanwege hun professionele, hoogwaardige kwaliteit en prestaties. Deze Super Clip is daarop geen uitzondering. Hij trimt met het grootste gemak je hoofdhaar weg en ook je baard kan snel en precies worden bijgewerkt. Zijn degelijke behuizing van hard plastic is tevens fraai vormgegeven met retro-trekjes. Hij voelt robuust en degelijk aan in de hand. 

Ook de prestaties zijn hoogwaardig. De sterke en vlijmscherpe messen zijn bedoeld voor doorgaand professioneel gebruik. Zowel hoofdhaar als baardhaar verdwijnen als sneeuw voor de zon als deze Wahl Super Clip er ook maar overheen waait. De trimvoet kan worden bijgesteld tussen 0,8 millimeter op zijn kortst en 2,5 millimeter op zijn langst. De uitgebreide set opzetstukken bestaat uit 1,5, 3, 4,5, 6, 10, 13, 19 en 25 millimeter en laten je doen met je kapsel en je baard wat je wilt. Prima uitgerust dus! Ook over de accu kun je niet klagen, deze gaat 90 minuten lang mee.

Waarom haalt de Wahl 5 Star Magic Clip het niet tot een nominatie dan? Dit is een vlaggenschipmodel van Wahl en je betaalt voor zowel het merk als het model. Wahl moet echt alles uit de kast halen om Revahs te evenaren en alleen dit model komt daarbij in de buurt. Hij is dan ook duurder dan beide Revahs modellen waarbij hij toch een beetje blijft onderpresteren. Een fantastische tondeuse voor het haar op je hoofd en gezicht, maar niet de beste tondeuse voor baard en gezicht dus.

Ook goede tondeuses voor de baard

Hier zijn nog twee tondeuses die ik heb overwogen als beste tondeuse voor baard en gezicht maar die het niet gehaald hebben.

Philips Serie 7000 HC7650/15

Philips Serie 7000 HC7650/15
Ga naar laagste prijs
bol.com (€64,99)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:16

Deze Philips HC7650/15 is van goede kwaliteit en trimt je hoofdhaar snel en effectief kort. Met de opzetstukken kun je prima het grove werk doen om vervolgens zonder opzetstuk tot 0,5 millimeter kort te trimmen. Ook voor de baard is de Philips goed en ook hier kunnen de opzetstukken worden gebruikt voor een snel en precies resultaat. De reden is dat hij zowel met als zonder opzetstukken te verstellen is. Op deze manier kun je de Philips HC7650/15 verstellen met tussenstappen van 1 millimeter tussen het minimum van 0,5 en het maximum van 28 millimeter. Je hebt dus genoeg precisiemogelijkheden met deze Philips tondeuse. Hij ligt dankzij zijn gebogen vormgeving ook goed in de hand voor zowel het gebruik op je hoofd als rondom je gezicht op je baard.

Braun MGK3221 Multigroomer

Deze Braun MGK3231 Multigroomer is een mooi budgetmodel voor wie de klus gewoon gedaan wil krijgen maar niet te veel wil of kan betalen. Trimmen doet deze Braun gewoon erg goed en de scherpe messen hebben ook geen probleem met baardhaar. Hoofdhaar kan ook goed worden getrimd, maar wel wat langzamer dan de overige opties vanwege zijn kleinere mesblad.  Samen met de opzetstukken heb je de beschikking over 13 lengtestanden tussen 0,5 en 21 millimeter. Dat is net wat minder breed dan Philips en natuurlijk Revahs, maar je zou er nog steeds prima zowel je hoofdhaar als je baardhaar mee kunnen trimmen. Braun levert natuurlijk gewoon goede kwaliteit voor een hele redelijke prijs.

Tips voor het gebruik van je tondeuse op de baard

Je hebt nu één apparaat in huis voor zowel je hoofdhaar als je baard. Ik ga ervan uit dat hij ook echt geschikt is als baardtrimmer, bijvoorbeeld één van mijn genomineerde beste tondeuses voor baard en gezicht hierboven. Andere tondeuses zijn niet precies genoeg. Heb je er wel één die geschikt is, ga dan als volgt te werk:

  1. Werk altijd van lang naar kort en van de buitenkant naar de binnenkant (of van de zijkanten naar het midden toe).
  2. Bevestig de langst gewenste lengte opzetkam en werk daarmee eerst de bakkebaarden en de randen van de baard bij. 
  3. Ga in etappes omlaag en begin elke keer weer bij de bakkebaarden en randen. Naarmate je kortere opzetstukken of standen gebruikt, laat je die delen van de baard die je langer wilt laten met rust.
  4. Wees voorzichtiger als met een trimmer of baardtrimmer. Tondeuses kunnen een stuk sterker zijn. Eén goede maar gemiste haal en je hebt een kale plekke of strook in je baard.

Verschil tondeuse en baardtrimmer

Een baardtrimmer is een trimmer, een tondeuse is dat niet. Trimmers hebben fijnere tanden en trimmen vaak tot korter op de huid als een tondeuse dat doet. Ook het mesblad van een trimmer is vaak korter, zodat je er preciezer mee kunt werken. Tondeuses zijn daarentegen beter in staat om in één keer grotere hoeveelheden haar te trimmen. Ze werken sneller en efficiënter maar meestal dus niet zo heel precies. Alleen de beste tondeuses voor je baard kunnen zowel efficiënt je hoofdhaar trimmen als precies je baard bijwerken.

Samenvatting over de beste tondeuse voor baard en gezicht

Een tondeuse kan voor je baard net zo handig zijn als een echte baardtrimmer. Met de beste tondeuse voor je baard en gezicht krijg je die functionaliteit samen met het trimmen van je hoofdhaar in één apparaat. Geen twee aankopen doen, geen extra dingen en kabels in je badkamerkast en niet hoeven om te wisselen als je aan het werk bent. Heel erg handig dus, mits je tondeuse er ook goed in is. Tondeuses zijn bedoeld om veel haar heel snel op te vreten. Een gemiste slag, net iets te ver door drukken, per ongeluk de verkeerde lengtestand en je hebt al een kale plek in je baard, of hij staat nu scheef. De beste tondeuses voor de baard hebben deze precisie wel. Ze zijn nog steeds heel sterk en prima geschikt voor je hoofdhaar ─ daar wordt niet aan afgedaan ─ maar daarnaast kun je er secuur genoeg mee overweg om ook je baard weer netjes te maken. De beste tondeuse voor je baard is de Revahs JM-101, op de voet gevolgd door de lichtere JM-103 tevens van Revahs. Dit zijn sterke, betrouwbare en duurzame tondeuses die tevens de precisie aan boord hebben, samen met een arsenaal goede opzetstukken, om ook je baard weer netjes te maken.

Veelgestelde vragen over de beste tondeuse voor baard en gezicht

Kun je je baard trimmen met een tondeuse?

Alleen de beste tondeuses zijn voor de baard geschikt. De meeste tondeuses hebben niet de precisie om je baard mee bij te werken. De beste tondeuses voor je baard zijn onder andere de Revahs JM-101 en JM-103 en de  Wahl 5 Star Magic Clip.

Wat is de beste baard tondeuse?

De beste tondeuse voor je baard is de Revah JM-101 professionele tondeuse. Deze is net zo goed in het trimmen van je hoofdhaar als het bijwerken van je baard. De Revahs JM-101 is ook van hele hoge, duurzame kwaliteit.

Wat is het verschil tussen een tondeuse en een baardtrimmer?

Een trimmer heeft kleinere tanden en een dunner mesblad waardoor hij veel preciezer is. Een tondeuse is beter in het verwijderen van veel haar in een keer. Een baardtrimmer is een trimmer speciaal voor baardhaar, dat stugger is dan normaal hoofdhaar.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€64,99)
expert.nl (€84,95)
blokker.nl (€64,99)
plein.nl (€68,16)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:16

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *