De 5 beste professionele tondeuses voor thuis en die op de kapperstafel liggen

De beste professionele tondeuses blinken uit in kwaliteit en prestaties in vergelijking de standaard trimmer die nu thuis ligt stof te verzamelen. Kappers en barbiers zweren bij bepaalde betrouwbare, professionele tondeuses waar ze altijd van op aan kunnen. Dat is ook wat je mag verwachten als je de kapperszaak binnenstapt en betaalt voor een knipbeurt. Maar waarom zou je als gewone consument genoegen nemen met minder? Tegenwoordig kun je als particulier ook gewoon de beste professionele tondeuses aanschaffen. Ik heb me verdiept in de beste draadloze tondeuses die professionals gebruiken en onderzocht of ze ook geschikt zijn voor thuisgebruik. Daarnaast heb ik de 5 beste professionele tondeuses voor je uitgezocht en overzichtelijk op een rijtje gezet.

De beste professionele tondeuses

Zoals altijd neem ik eerst de 3 beste professionele tondeuses door met de nominaties voor de beste professionele tondeuse en de best professionele tondeuse voor prijs/kwaliteit als runner-up. Daarna komen de andere tondeuses aan bod die het net niet gered hebben om de titel van beste professionele tondeuse in de wacht te slepen. 

De beste professionele tondeuse: Revahs JM-101 Professionele Tondeuse

De 5 beste professionele tondeuses voor thuis en die op de kapperstafel liggen 1

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€94,00)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 06:01

De Revahs professionele tondeuse valt op door zijn mooie uiterlijk en topkwaliteit. Dit model is niet alleen een aanwinst voor elke kapperszaak, je vindt hem ook in veel badkamers terug. De belangrijkste pluspunten zijn de uitmuntende kwaliteit, de stevige metalen buitenkant en de goede eigenschappen tijdens het trimmen. Dankzij de batterijduur van 240 minuten, oftewel 4 uur, kun je een hele poos blijven trimmen zonder opnieuw op te hoeven laden. De accu blijft ook jarenlang goed.

De scherpe, zelfslijpende messen en de krachtige motor zorgen ervoor dat je moeiteloos je haar kunt bijwerken, of dat haar nu op je hoofd zit of elders op je lichaam. Je hebt de vrijheid om de snijlengte te verstellen van een hele korte 0,5 millimeter tot 3 millimeter met de handige verstelbare hendel. Met de verschillende opzetkammen kun je kiezen tussen 1,5, 3, 4,5, 6, 10, 13, 16, 19, 22 en 25 millimeter. Ook krijg je 2 fading kammen. Kortom, met deze professionele tondeuse kun je alle kanten op, het is de beste tondeuse voor een kaal hoofd als voor professioneel stylen.

De Revahs JM-101 is de beste professionele tondeuses van alle tondeuses die ik heb getest. Hij trimt niet alleen snel, maar ook zacht en zonder aan de haren te trekken. Dankzijn zijn accu doet hij het, zelfs als ik een paar keer vergeet om hem op te laden. Bovendien ziet zijn retro-design er ook nog eens goed uit. Als je de prijs-kwaliteitverhouding van de Revahs vergelijkt met die van zijn grootste concurrent, de Wahl Senior, dan is de Revah de beste professionele tondeuse.

De beste professionele tondeuse prijs/kwaliteit: Revahs JM-103 Professionele Tondeuse

De 5 beste professionele tondeuses voor thuis en die op de kapperstafel liggen 4

Draadloos ±180 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€89,00)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 05:33

Je wilt dezelfde topkwaliteit als de Revahs maar dan voor een vriendelijkere prijs? Dan is er een oplossing: ga voor de Revahs JM-103. Dit model is het kleinere broertje van de JM-101, die ik zie als de beste professionele tondeuse. Maar vergis je niet, de JM-103 levert qua kwaliteit niet in. Hij is uitgerust met dezelfde sterke motor en messen zodat je ook met deze draadloze tondeuse op geweldige prestaties kunt rekenen. Het design is wat simpeler gehouden, maar heeft nog altijd die fraaie retro-look in combinatie met een modern lcd-scherm.

Deze professionele tondeuse is superhandig in gebruik, zeker voor je kapsel en baard. Met de verstelhendel wissel je makkelijk tussen lengtes van 0,5 millimeter tot 3 millimeter, zodat je moeiteloos kunt trimmen en scheren. Er zitten 6 kwalitatieve opzetkammen bij van 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22 en 25 millimeter, waarmee je nog steeds heel goed verschillende kapsel kunt trimmen.

De batterij gaat met 120 minuten wel wat minder lang mee dan die van de JM-101, die het 240 minuten volhoudt. Door het iets simpelere design en een minder uitgebreide set opzetkammen, kun je de Revahs JM-103 professionele tondeuse voor een zachtere prijs in huis halen. Dit model is een prima keus als je voor een schappelijke prijs toch de kwaliteit en het professionele gevoel van Revahs wilt hebben. Ook de JM-103 zie je vaak terug bij moderne, zelfbewuste kapsalons en barbiers.

Ook een goede professionele tondeuse: Wahl Senior Cordless Tondeuse

De 5 beste professionele tondeuses voor thuis en die op de kapperstafel liggen 7
Ga naar laagste prijs
bol.com (€107,00)
Laatst bijgewerkt: 29 november 2023 – 09:18

Wahl staat bekend als een merk dat veel gebruikt wordt door kappers en barbiers. Deze tondeuse is niet alleen heel sterk en betrouwbaar, hij ziet er ook nog eens klassiek uit. Thuis kom je hem minder vaak tegen, en dat komt vooral door de prijs. Voor professionals is de investering de moeite waard omdat ze de tondeuse dagelijks nodig hebben voor hun werk. Hij presteert uitstekend met een krachtige motor van 7000 toeren per minuut en een stel hele scherpe messen. Hij gaat dan ook moeiteloos door je haar heen. Hij houdt dit werkt maar liefst 80 minuten vol, wat ruim voldoende is voor elke klant of voor je eigen kapsel. Dankzij het brede snijblad van 46 millimeter is een trimbeurt ook zo gepiept.

De Wahl tondeuse heeft een metalen behuizing en is voorzien van stevige knoppen en hendel. Het is duidelijk een product van hoge kwaliteit en eentje dat gemaakt is voor veelvuldig gebruik. Dit is een stevige professionele tondeuse die je jarenlang kunt gebruiken, of je nu in een salon werkt, een barbershop hebt of hem thuis gebruikt.

Je kunt je haar scheren en trimmen op lengtes van 0,5 millimeter tot 1,2 millimeter met de verstelbare hendel. Met de opzetkammen zijn ook lengtes van 1,5, 3 en 4,5 millimeter mogelijk. De Wahl Senior trimt je haar snel en zonder aan de haren te trekken.

Andere goede professionele tondeuses

Hier zijn nog wat andere goede professionele tondeuses of niet-professionele tondeuses die je vaak toch terugziet in een professionele omgeving. Het betreft hier ook goede, betrouwbare apparaten maar die het net niet tot een nominatie voor beste professionele tondeuse wisten brengen.

Wahl Icon Taper Professionele Kappers Tondeuse

De 5 beste professionele tondeuses voor thuis en die op de kapperstafel liggen 10
Ga naar laagste prijs
bol.com (€72,00)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 04:19

De Wahl Icon Taper doet qua prestaties en kwaliteit niet onder voor de Wahl Senior Cordless Tondeuse. Met zijn brede 40 millimeter snijblad en een net wat krachtigere motor is deze tondeuse ideaal voor wie in één keer helemaal kaal wil gaan. Je kunt hem instellen op lengtes van 1 tot 3 millimeter, en hij komt ook nog met opzetkammen van 1,5, 3, 4,5, 6, 10 en 13 millimeter, wat hem net een tikje veelzijdiger maakt. En dat alles voor een prijs die vergelijkbaar is met een doorsnee Philips.

Deze professionele tondeuse heeft ook het voordeel dat hij zichzelf koel houdt tijdens het scheren, wat betekent dat je hem zonder zorgen voor langere tijd en voor intensief gebruik kunt inzetten. Ook voor thuis is dit een betrouwbare en duurzame keuze. Persoonlijk ben ik iets minder te spreken over de behuizing. Deze is van mindere kwaliteit dan de opties hierboven.

Philips HC9450/20 9000

Deze Philips HC945/20 tondeuse is erg modern en vol met technische features die voor een kapper misschien niet altijd even nuttig zijn. De geheugenfunctie is bijvoorbeeld niet echt een must voor een professional, omdat die meer klanten heeft dan dat de Philips kan onthouden. Voor ons als thuiskappers is dat natuurlijk wel een leuke extra. Deze tondeuse blinkt ook uit in de lengte-instellingen, omdat je hem bijna naadloos kunt verstellen (in stapjes van 0,1 millimeter) van 1 millimeter tot 42 millimeter wat neerkomt op meer dan 400 verschillende lengte-opties.

Dat maakt deze Philips ideaal voor heel precies werk, fades en trendy kapsels. Vandaar dat je hem ook wel eens bij de professionele kapper of barbier ziet staan voor het meer gedetailleerde werk. Zonder opzetkam kan hij trimmen op 0,5 millimeter, wat ook heel netjes is. Het trimmen zelf gaat ook lekker en dat wel tot 2 uur lang met een volledig opgeladen batterij. De messen slijpen zichzelf en zijn van professionele kwaliteit. Ik zou deze tondeuse zeker aanraden als je niet te veel geld kwijt wilt zijn, behoefte hebt aan flexibiliteit en toch op zoek bent naar kwaliteit en duurzaamheid die dicht in de buurt komt bij wat de professionals gebruiken.

Wat maakt een tondeuse professioneel?

Niet elke tondeuse is hetzelfde en je hebt ook specifieke varianten, zoals de baardtrimmer en de bodygroomer voor het lichaam. Wat een professionele tondeuse onderscheidt van een standaardmodel zijn de kenmerken die het werk van een kapper of barbier makkelijker maken. Wat mij opvalt is dat je bij de beste professionele tondeuse echt moet letten op zwaardere kwaliteit, sterkere prestaties en veelzijdigheid. Deze hoofdzaken maken het grote verschil met de beste tondeuses die je thuis gebruikt voor een snelle knipbeurt. De kenmerken van de beste professionele tondeuse op een rij:

Een krachtige motor en scherpe messen

Een professionele tondeuse die zich onderscheidt door een krachtige motor bied je niet alleen meer snelheid, maar ook meer precisie. Het is net die extra power die ervoor zorgt dat je moeiteloos door dik en stug haar gaat, zonder haperingen of getrek. Dit is belangrijk voor professionals die elke dag verschillende kapsels onder handen nemen en voor jou betekent het een salonwaardige knipbeurt.

Maar het is niet alleen de motor die telt. Het snijvermogen speelt ook een belangrijke rol. De beste professionele tondeuses zijn vaak uitgerust met zelfslijpende messen gemaakt van hoogwaardige materialen zoals keramiek of gehard staal. Deze messen blijven scherp, wat resulteert in een gladdere knipbeurt en minder irritatie van de huid.

Bouwkwaliteit van behuizing, motor en messen

Een professionele tondeuse moet tegen een stootje kunnen. Je wilt immers niet dat het apparaat na een paar keer gebruiken al tekenen van slijtage vertoont. Duurzaamheid is daarom een sleutelwoord. De bouwkwaliteit bepaalt in grote mate hoe lang je tondeuse meegaat. Zoek naar modellen met een stevige behuizing, bij voorkeur van metaal of verstevigd plastic en let op de kwaliteit van de schroeven en het mechanisme.

Het is ook slim om te kijken naar de garantieperiode die de fabrikant biedt. Dit zegt vaak iets over het vertrouwen dat ze hebben in hun product. Een langere garantieperiode wijst op een hogere verwachte levensduur. Daarnaast speelt de kwaliteit van de messen een grote rol in de duurzaamheid. Messen van topkwaliteit hoeven minder vaak vervangen te worden en zorgen voor een blijvend scherp resultaat. Let erop dat de messen vervangbaar zijn, zodat je niet een hele nieuwe tondeuse hoeft te kopen als ze uiteindelijk toch slijten.

Verschillende en stevige opzetkammen en instellingen

Met een breed scala aan opzetstukken kun je de lengte van je haar tot op de millimeter nauwkeurig bepalen. Of je nu gaat voor een buzz-cut of een stijlvolle fade, de juiste opzetkam is onmisbaar. Maar het gaat niet alleen om de kammen. De instellingen van de tondeuse zelf zijn net zo belangrijk. Variabele snelheden en verstelbare messen geven je de controle die je nodig hebt voor verschillende kapsels, haartypes en stijlen. Sommige mensen hebben dik haar, terwijl anderen fijn of dun haar hebben. De beste professionele tondeuse past zich aan jouw unieke behoeften aan.

Een professionele tondeuse met een uitgebreid assortiment opzetkammen en instellingen geeft je de vrijheid om te experimenteren met je look of juist te gaan voor iets simpels, zonder dat je elke keer naar de kapper hoeft.

Veel accucapaciteit

Bij een professionele tondeuse verwacht je een accu die lang meegaat. De meesten houden het wel een paar uur vol, maar er zijn ook exemplaren die tot wel 8 uur meegaan zonder op te laden. Handig als je de hele dag door wilt kunnen werken zonder onderbrekingen.

De oplaadtijd is net zo belangrijk. Sommige professionele tondeuses zijn uitgerust met snellaadtechnologie, waardoor je binnen een mum van tijd weer aan de slag kunt. Dit kan variëren van een kwartiertje tot een uur. 

Onderhoud aan je professionele tondeuse

Het goed onderhouden van je professionele tondeuse is essentieel voor een lange levensduur en optimale prestaties. Vuil en haren kunnen zich ophopen en de messen bot maken waardoor je tondeuse minder goed werkt. Even schoonmaken na elk gebruik helpt al heel veel. Haal eerst alle losse haren weg met het bijgeleverde borsteltje en spoel de kop, als deze waterbestendig is, af onder de kraan.

De messen hebben ook liefde nodig in de vorm van olie. Een paar druppels naaimachine-olie om de 3 tot 4 knipbeurten houden de messen soepel en scherp. Zo snijden ze altijd door je haar als een warm mes door boter. Bewaar je tondeuse tot slot op een droge, veilige plek (en dus niet net naast de douchecel).

Samenvatting voor de beste professioneel tondeuse

Als je de beste professionele tondeuse aanschaft, kies je voor meer kwaliteit. Dankzij de krachtige motor en de duurzaamheid die deze tondeuses bieden, krijg je je haar sneller en beter in model. Ze zijn gemaakt voor veelvuldig gebruik, zoals in een kapperszaak, en gaan daardoor langer mee dan de standaard tondeuse die je misschien nu gebruikt. 

Als je de voorkeur geeft aan extra kwaliteit, levensduur en gebruiksgemak, dan zijn er ook voor thuisgebruikers zoals jij en ik goede professionele tondeuses te koop. De Wahl Senior is er goed, maar de Revahs Professionele Draadloze Tondeuse stijgt boven de concurrentie uit. Je krijgt met de Revahs dezelfde topkwaliteit en prestaties als bij Wahl, maar dan voor een zachter prijsje. Je bespaart zelfs meer dan de helft! Daarnaast is de Revahs handiger voor thuisgebruik met zijn verstelbare standen en verschillende opzetstukken, wat het trimmen en scheren een stuk eenvoudiger maakt. 

Voor mij is de keuze duidelijk. Als het gaat om zelf je haar bij te werken, dan is de Revahs de winnaar. Revahs heeft dezelfde kwaliteit als de Wahl, maar met betere prestaties en een betere prijs-kwaliteitverhouding. Dat, plus het feit dat de instellingen en opzetkammen het gebruik thuis vergemakkelijken, maken de Revahs Professionele Draadloze Tondeuse in mijn ogen de beste professionele tondeuse op de markt.

Veel gestelde vragen over de beste professionele tondeuses

Welke tondeuse wordt door kappers gebruikt?

Kappers gebruiken duurzame, sterke en handige tondeuses zoals de Wahl Senior Taper en de Revahs JM-101 Professionele Draadloze tondeuse. Deze professionele tondeuses zijn betrouwbaarder, sterker en gaan langer mee dan huis, tuin en keuken merken als Philips en Braun.

Wat is de beste kappers tondeuse?

De beste professionele tondeuse voor de kapper is de Revahs JM-101 of de iets lichtere Revahs JM-103. Ook de Wahl Super Taper en Wahl Senior Taper zijn vanoudsher betrouwbare tondeuses voor de kapper.

Welke tondeuse gebruikt een barbier?

De moderne, zelfbewuste barbier gebruikt een Revahs tondeuse. Deze professionele tondeuses hebben niet alleen de kwaliteit, duurzaamheid en prestaties aan boord waar de professionele barbier op uit is, ze hebben ook dat fraaie retro-design dat past bij de barbiershop.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€95,00)
conrad.nl (€99,99)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 04:19

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *