De 5 beste neustrimmers van 2024 voor schone, vrije neusgaten

Met de beste neustrimmer heb je niet langer last van die ongemakkelijke neusharen. Een paar keer in en uit, wat ronddraaien en nette en een verzorgde neus is het resultaat. De meeste neushaartrimmers laten echter te wensen over. Ze falen snel of presteren vanaf het begin niet naar behoren. Ik ga daarom opzoek naar een kwalitatief hoogwaardige neushaartrimmer die snel en efficiënt je neus haarvrij maakt. Hoofd criterium is natuurlijk dat hij dit zonder ongemak of irritatie achteraf doen. Je kunt hierna ook zelf je keuze maken en gaan voor de beste neustrimmer voor jouw neusgaten.

Waarom een neustrimmer en niet wat anders?

Met een neushaartrimmer kun je gemakkelijk van die vervelende neusharen afkomen. Maar waarom zou je niet bijvoorbeeld een baardschaar gebruiken? Hoewel je met een baardschaar wel neushaar kunt knippen, gaat dit proces langzamer en verwijdert het niet alle haren. Het is lastig om met een baardschaar diep genoeg en op een veilige manier de uitstekende neusharen te bereiken. Een neushaartrimmer is veel handiger voor deze taak. Het past perfect in je neusgaten en verwijdert de haartjes snel en veilig.

Een goede neushaartrimmer laat de dieper gelegen haartjes die belangrijk zijn voor je immuunsysteem met rust en hij beschadigt de slijmvliezen aan de binnenkant van je neus ook niet. Sneller, effectiever en pijnloos ten opzichte van rond te gaan friemelen met een baardschaar.

De beste neustrimmers

Ik heb gekozen voor maar één categorie dit keer, een lijst met beste neustrimmers van 1 tot 5. Het zijn simpele apparaten, maar in mijn ervaring betekent dit niet dat er veel goede neushaartrimmers te vinden zijn. De meeste zijn waardeloos, trekken aan je neushaar of trimmen gewoon niet effectief of zelfs helemaal niet. Dit zijn de 5 beste neustrimmers en daarmee ook zo ongeveer de enige goede neushaartrimmers op de markt. 

#1 Gruttz Neustrimmer “NoseSaver”

Als je op zoek bent naar de beste neustrimmer, dan is de Gruttz NoseSaver zeker het eindstation. Deze neushaartrimmer heeft zelfslijpende messen die altijd scherp blijven en met een razendsnelle motor maakt hij moeiteloos en haast onopgemerkt korte metten met je neusdossen. Door de Safeguard technologie komen de messen nooit in contact met de slijmvliezen aan de binnenkant van je neus en krijg je geen last van ingegroeide neusharen. Ook handig is dat de Gruttz NoseSaver waterdicht is en je hem gerust onder de douche kunt gebruiken. Na gebruik spoel je de trimkop schoon onder de kraan. Met een batterij die tot 5 uur meegaat zullen zelfs de meest overwoekerde neusgaten weer mooi vrij kunnen ademen. Ook kun je je oorhaar prima trimmen met de beste neustrimmer op de markt, de Gruttz NoseSaver.

#2 Wellshave 3-in-1 Neustrimmer

De Wellshave 3 in 1 Neustrimmer is een alleskunner voor het bijhouden van neushaar, wenkbrauwen en oorhaar. Deze goede neushaartrimmer staat bekend om zijn betrouwbaarheid en kwaliteit. Hij werkt heel snel en zacht en je bent klaar voordat je het weet. De messen zijn zelfslijpend en de sterke motor maakt licht werk van je neushaar. Er zijn drie varianten: basic, premium en advance. De basic is al geweldig als neus- en oortrimmer. Bij de premium krijg je een extra wenkbrauwtrimmer opzetstuk, en de advance heeft nog een verbeterd wenkbrauwopzetstuk en een scheerapparaat voor de lichte baardgroei.

#3 Balls Club Neushaartrimmer 3-in-1

Balls Club Neushaartrimmer 3-in-1
Ga naar laagste prijs
bol.com (€25,95)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:07

Met de Balls Club 3-in-1 krijg je niet alleen een prima neustrimmer, maar ook gelijk een wenkbrauw- en mini-baardtrimmer. Je gebruikt de standaard trimkop om je neushaar snel en schoon weg te halen. Je oren onthaar je met hetzelfde gemak. Voor je wenkbrauwen is er een speciaal opzetstuk dat die gezichtsborstels snel inkort en uitdunt zonder dat je bang hoeft te zijn dat je te veel weghaalt. Met de baardtrimmer kun je gemakkelijk een kort baardje onderhouden en de contouren straktrekken. Je spoelt de opzetstukken na het gebruikt af onder de kraan voor extra hygiëne.

#4 Philips Series 5000 NT5650/16

Ook Philips maakt één van de beste neustrimmers die perfect is voor het bijwerken van je neushaar maar ook je oorhaar en wenkbrauwen. De Philips NT5650 heeft verschillende opzetstukken in huid om al je gezichtsbeharing te verzorgen. De neushaartrimmer trimt soepel en zonder aan de neusharen te trekken. Gebruik de trimkam om je wenkbrauwen mooi in model te brengen of om je bakkebaarden te verzorgen. Je kunt dankzij de verstelbare opzetstukken zelf de lengte van je haren bepalen. De baardtrimmer is ook in orde voor de lichte stoppel. Na gebruik kun je deze Philips NT5650 neustrimmer afspoelen onder de kraan. Minpuntje is dat hij werkt op AA-batterijen. Deze raken relatief snel leeg en als je ze lange tijd leeg in de trimmer laat zitten dan roesten de contactpunten weg.

#5 Braun EN10 Oortrimmer en Neustrimmer

De handige en stevige Braun EN10 neus- en oorhaartrimmer doet precies wat ik ervan verwacht, snel en effectief mijn neushaar en oorhaar trimmen zonder te trekken of te irriteren. Met een paar simpele bewegingen zijn mijn neus- en oorharen netjes bijgewerkt. Hij is voor de rest erg simpel maar degelijk en betrouwbaar. Je kunt hem ook makkelijk onder de kraan schoonspoelen wat wel zo fris is. Dankzij zijn kleine en lichte formaat is hij ook ideaal om mee te nemen op reis. De Braun EN10 werkt op een AA-batterij die ongeveer een uur meegaat. Haal lege batterijen altijd uit je neushaartrimmer, anders gaan hij roesten.

Mag je je neushaar trimmen?

Bij mannen komt het geregeld voor dat neusharen uiteindelijk uit de neusgaten groeien. “Boosdoener” is ons natuurlijk groeihormoon, testosteron. Neushaar vervult belangrijke functies met betrekking tot de bescherming van je longen en luchtwegen. Het is de verdediging van een lichaamsopening die je niet vrijwillig kunt afsluiten van de buitenwereld. Bij contact met vuil of stof krijg je een niesreactie waardoor je lichaam voorkomt dat je iets schadelijks inademt. De haartjes staat richting de opening van je neusgaten gericht. Het is dus heel gemakkelijk voor stof om je neus te verlaten, maar heel moeilijk om erin te komen. 

Ook fungeert dit als een natuurlijk masker. Elke dag weer trek je ongelooflijk veel bacteriën en virussen aan met elke inademing. De meeste van deze ongewenste gasten worden opgevangen door je neushaar zodat je niet constant ziek wordt. Erg belangrijk dus, dat neushaar!

Overmatig, uitstekend neushaar is echter overbodig voor deze verdediging en kan veilig verwijderd worden. Het is hierbij van belang dat niet al het neushaar, dieper in de neus, wordt weggehaald. Daarom kan een neushaartrimmer slechts tot een bepaalde diepte in de neus worden ingebracht, zodat alleen de uitstekende haren worden verwijderd zonder de beschermende functie van het neushaar diep in de neus te verstoren.

De kenmerken van de beste neustrimmer

Zoek je de beste neustrimmer voor je neus en neushaar? Bij de aanschaf van een neushaartrimmer zijn er verschillende criteria waar je op kunt letten. Hier is waar ik naar gekeken heb bij het opstellen van mijn lijst beste neustrimmers:

Hoogwaardige kwaliteit

Goedkope neushaartrimmers van lage kwaliteit, vaak te vinden in outletwinkels, zijn doorgaans ineffectief en veroorzaken gemakkelijk irritaties. Bovendien gaan ze snel kapot en vooral in vochtige badkamers is hun levensduur teleurstellend. Een kwalitatieve neushaartrimmer is vlot en effectief en bovendien trimt hij en epileert hij niet. Je hebt snel een schone neus zonder dat hij trekt. Ook de slijmvliezen blijven ongemoeid met de beste neustrimmers en je diepere, onzichtbare neushaar blijft intact. Over het algemeen bieden bekendere merken zoals Gruttz, Wellshave, Philips en Braun de betere kwaliteit en zijn witmerken weggegooid geld.

Multifunctioneel

Er zijn verschillende soorten neustrimmers die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Sommige neushaartrimmers kunnen ook gebruikt worden voor het trimmen van wenkbrauwen, bakkebaarden en je oorhaar. Anderen komen in de vorm van opzetstukken voor baardtrimmers of bodygroomers. Je kunt met een multifunctionele neushaartrimmer zowel je neus- als oorhaar trimmen en vaak ook je wenkbrauwen bijwerken. Sommige zijn (met opzetstukken) ook geschikt voor je bakkebaarden of zelfs de baardstoppel.

Draadloos met een sterk accu

De goedkoopste neustrimmers werken vaak op AA-batterijen, die over het algemeen niet lang meegaan en regelmatig vervangen moeten worden. Deze batterijen hebben de neiging om te roesten, waardoor je de neushaartrimmer uiteindelijk moet vervangen. De beste neustrimmers beschikken daarentegen over een interne oplaadbare accu waardoor de batterij veel beter beschermd wordt tegen vocht en roest. 

Het trimmen van neus- en/of oorhaar duurt over het algemeen niet lang, dus een extreem lange batterijduur is niet noodzakelijk. Toch is het handig als hij meerdere keren gebruikt kan worden voordat opladen nodig is. 

Nat te gebruiken

De beste neustrimmers op de markt mag je gewoon mee onder de douche nemen. Je kunt deze daarna ook afspoelen onder de lopende kraan. Dit is goed voor je persoonlijke hygiëne en het bespaart tijd omdat je nu je hele routine van douchen, scheren en trimmen in één sessie kunt combineren.

Goede prijs/kwaliteit

De prijs is een belangrijke overweging bij de aankoop van een neushaartrimmer. Verschillende functies en kwaliteiten kunnen de prijs beïnvloeden. Over het algemeen geldt dat neustrimmers van hogere kwaliteit met meer functionaliteiten duurder zijn dan eenvoudigere modellen. Ik heb mijn best gedaan om op mijn lijst van beste neustrimmers de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden.

Je neustrimmer gebruiken

Je gebruikt je neushaartrimmer het beste zo:

 1. Zorg voor voldoende licht en gebruik indien mogelijk een scheerspiegel voor beter zicht.
 2. Zet de neushaartrimmer aan.
 3. Breng de trimmer voorzichtig recht omhoog in je neusgat in. De meeste neusharen groeien naar beneden, dus door verticaal op en neer te bewegen kunnen ze goed worden getrimd. Roeren is veel minder effectief.
 4. Maak langzame op- en neergaande bewegingen terwijl je de hele lengte van je neusgat volgt. Indien nodig, duw voorzichtig de neusvleugel opzij met je vrije duim om de haren beter bloot te leggen.
 5. Als je erg veel neushaar hebt, trim dan in gedeelten en neem af en toe een pauze om je neus voorzichtig te masseren. Dit helpt overprikkeling te voorkomen.
 6. Reinig na gebruik je neushaartrimmer onder de kraan.

Ga rustig en voorzichtig te werk om overprikkeling en irritatie van de slijmvliezen te voorkomen. Wild lopen roeren in je neusgaten helpt ook niet, want dit is niet de manier waarop neushaartrimmers haartjes opvangt.

Je neustrimmer onderhouden

Het onderhoud aan een neustrimmer is eenvoudig. Reinig regelmatig de opzetstukken onder de kraan en zorg ervoor dat ze goed droog zijn. Blaas de neustrimmer na het afspoelen even goed droog. Vervang or verwijder tijdig de batterijen als deze leeg raken om roestvorming te voorkomen. Op deze manier gaat je neustrimmer het langst mee.

Neustrimmer alternatieven

Hier zijn een aantal alternatieve manieren om je neushaar te verwijderen, elk zo met hun eigen voor- en nadelen.

 • Baardschaar: Als je al een baardschaar hebt, is dit een goedkoop alternatief. Dit kan werken als je slechts een paar uitstekende neusharen hebt, maar het kan tijdrovend en ongemakkelijk zijn.
 • Epileren: Handmatig neusharen verwijderen met een pincet is pijnlijk en traag, vooral als je veel neushaar hebt. Dit kan een optie zijn als je slechts een paar neushaartjes hebt die je wilt verwijderen.
 • Harsen: Hiermee kun je in één keer alle neusharen onder in je neus verwijderen. Het is effectief, maar niet zo snel als trimmen. Harsen kan pijnlijk zijn, vooral als je het zelf doet zonder de juiste techniek. Het is raadzaam om dit door een professional te laten doen, zoals een barbier.

Samenvatting over de beste neustrimmers

De beste neustrimmer zorgt ervoor dat je neus in no time weer haarvrij is. Je ziet er weer netjes verzorgd uit en dat op een gemakkelijke en veilige manier. Je krijgt daarna geen last van ingegroeide haartjes en de natuurlijke verdediging van je neus blijft ook intact. Er is helaas veel rotzooi te koop, vaak voor een prikkie bij outletzaken zoals Action en Kruidvat. Je krijgt hier dan ook waar je voor betaalt; erg weinig. Deze apparaten werken slecht of zelfs helemaal niet en gaan al snel stuk. De selectie goede neushaartrimmers is beperkt, maar die er zijn kosten vaak niet eens zo heel veel meer als de troepmerken. 

Wil je de beste neustrimmer zonder veel verdere poespas dan heb je naar mijn mening de Gruttz NoseSaver nodig. Dit is een neushaartrimmer van topkwaliteit en met topprestaties. Je neus is in een paar handomdraaien weer netjes verzorgd en je merkt bijna niet dat je hem gebruikt. Hij heeft ook een mooie, lange accuduur waardoor je niet telkens hoeft op te laden. De Gruttz NoseSaver is op alle vlakken de beste neustrimmer.

Veelgestelde vragen over de beste neustrimmers

Wat is de beste neustrimmer?
De beste neustrimmer is de Gruttz NoseSaver. Dit is een neushaartrimmer van hoge kwaliteit en duurzaamheid. Hij trimt je neus- en oorhaar snel en effectief zonder aan je haar te trekken. Je merkt haast niet dat je neusharen al weg zijn.
Is een neustrimmer pijnlijk?
De beste neustrimmers zijn niet pijnlijk. Ze trimmen je neusgaten schoon zonder te trekken aan je neushaar of de gevoelige huid aan de binnenkant van je neus te beschadigen. Ook laten ze het belangrijke haar dat dieper in de neus zit met rust.
Hoe gebruik je een neustrimmer?
Breng de neustrimmer zo rechtop mogelijk naar binnen en maak rechte op- en neerbewegingen. Rondroeren is minder effectief. Je neusharen staan overwegend richting de uitgang gericht en de neushaartrimmer heeft een ronde kop met de opening bovenop. Je wilt de neusharen als het ware systematisch naar deze ronde opening toe steken.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€34,99)
blokker.nl (€39,99)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:07

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *