De beste multigroomer voor mannen 2024

Met een multigroomer heb je een alles-in-één oplossing voor het verzorgen van je lichaams- en hoofdhaar, inclusief het trimmen van je baard. Geen gedoe meer met verschillende dure apparaten, want met zo’n veelzijdige groomer heb je alles wat je nodig hebt. Maar er zit een addertje onder het gras. Er zijn veel producten die van alles beloven, maar niks waar maken. De meeste geadverteerde trimmers vallen onder deze categorie. Een groomer, met veel functies, moet ook van hoge kwaliteit zijn om alles naar behoren te kunnen uitvoeren. Je zoekt dus naar een multigroomer die niet alleen veelzijdig is, maar ook van zodanige hoge kwaliteit is dat het alle taken evengoed uitvoert. Ik zoek uit welke multigroomers dit zijn.

Wat is een multigroomer en waarom heb je er een nodig

Een multigroomer combineert de functies van een trimmer, tondeuse en bodygroomer in één handig apparaat. Je kunt het gebruiken om niet alleen je lichaamshaar te trimmen, maar het is ook een tondeuse voor je hoofdhaar. De beste multigroomers zijn ook in staat om je baard mooi in model te brengen of kunnen worden gebruikt als scheerapparaat. Een echt veelzijdige tool voor alles wat met ontharen te maken heeft en dat verklaart meteen de naam. De basis functionaliteit zit ergens tussen een tondeuse en een bodygroomer in. Met de verschillende standen en opzetstukken kun je hem aanpassen om alle soorten lichaamshaar, gezichtshaar en hoofdhaar effectief te behandelen. 

De meeste mannen willen niet hun hele lichaam volledig haarvrij hebben. Een multigroomer stelt ze dan in staat om heel kort te trimmen, maar ook om haar wat langer te laten en het te stylen.

De beste multigroomers

De volgende lijst met multigroomers zijn de beste op de markt. Ze blinken uit op alle vlakken qua veelzijdigheid, kwaliteit en comfort. Ze bieden je een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en vervangen een breed scala andere apparaten.

#1 Gruttz Bodygroomer v3 LifeShaver

De Gruttz Bodygroomer v3 is de beste multigroomer op mijn lijst, vanwege zijn topkwaliteit, duurzaamheid en eenvoud. Deze van nature bodygroomer is niet alleen effectief in het weghalen van lichaamshaar, hij doet dit ook heel comfortabel en kan dit ook heel erg kort. Hij is eenvoudiger qua uiterlijk en ontwerp, maar deze eenvoud verbergt een grote veelzijdigheid. De sterke keramische messen samen met een krachtige motor zorgen ervoor dat je zonder moeite je hele lichaam kunt trimmen en dat tot maar liefst 0,1 millimeter kort. Dat is vergelijkbaar met een scheermes.

Trimmen doet de Gruttz Bodygroomer met maar liefst 7000 toeren per minuut. De scherpe, zelfslijpende keramische messen zorgen dat al het trim en scheerwerk aan je lichaam snel gedaan is. Je kunt hem ook onder douche gebruiken voor extra comfort en zelfs in combinatie met scheerschuim voor optimaal scheergemak. De accu van de Gruttz gaat 120 minuten mee en laadt in 90 minuten weer helemaal op.

Veiligheid staat voorop bij Gruttz en wordt gewaarborgd met de SafeGuard-technologie. Dit houdt in dat de scheerkop uit twee delen bestaat: een glad plastic plaatje dat je huid en de messen van elkaar weghoudt. Zo kan de Gruttz heel veilig over alle lichaamsdelen heen worden ingezet en kan hij heel kort scheren tot 0,1 millimeter in alle comfort en zekerheid.

Wat ook fijn is aan de Gruttz LifeShaver is dat hij door zijn solide behuizing erg stil is. Door een gesloten deur hoor je hem haast niet. Dit is ideaal als je in een druk huis woont of als je op reis bent en niet iedereen hoeft te weten dat je meer trimt dan alleen je gezicht.

Voor een optimale trim- en scheerervaring voor je hele lichaam, is de Gruttz v3 Lifeshaver de beste multigroomer. 

#2 Mancraft RSM-1000A Bodygroomer

Je hele lichaam kun je aanpakken met deze simpele maar hele degelijke Mancraft RSM-1000A Bodygroomer. Met alles aan boord voor een volledige trim en scheerervaring voor zowel hoofd, gezicht als lichaam, combineert deze Mancraft veel voordelen met een gunstige prijs. Zo kan hij zonder opzetstuk tot 0,3 millimeter kort trimmen en doet dat veilig genoeg voor alle plekken op het lichaam. Ook de gevoelige plekken van de schaamstreek zijn geen probleem voor de Mancraft RSM-1000A. Zijn 6000RPM motor en scherpe tanden verslinden daarbij zelfs het stugste baardhaar of schaamhaar zonder problemen.

Met de twee verstelbare opzetstukken breid je de mogelijkheden uit met 2, 3, 4, 5, 6 en 7 millimeter. Hij is daarmee zowel sterk, behendig als uitgebreid genoeg om als multigroomer te worden gebruikt. Naast gebruik op de droge huid kun je met de Mancraft ook nat trimmen en hij mag ook mee onder de douche of worden gebruikt in combinatie met scheerschuim.

De accu gaat 60 minuten mee en hij laadt in 90 minuten weer op met gebruik van het oplaadstation. Voor op reis kun je hem ook opladen met een USB-kabel. De Mancraft Bodygroomer combineert dit alles dus met een hele gunstige prijs en geeft je daarmee een haast ongeëvenaarde prijs/kwaliteitsverhouding. Een aanrader als je op zoek bent naar een simpele maar doeltreffende multigroomer.

#3 Wellshave 5 in 1 Baardtrimmer Mannen Pro

De Wellshave 5 in 1 Baardtrimmer Mannen Pro valt op als een van de beste multigroomers qua veelzijdigheid en zijn hoge mate van kwaliteit en duurzaamheid. De Wellshave komt met een reeks opzetstukken die je van top tot teen verzorgen, zelfs op de lastigste plekken. De kwaliteit van zowel de trimmer als de accessoires is uitmuntend en met weinig andere merken te vergelijken. Zelfs de Philips Multi Groom moet het op dat vlak afleggen tegen Wellshave.

De Wellshave is uitgerust met sterke keramische messen die moeiteloos door zowel zacht hoofdhaar als lang lichaamshaar als dik schaamhaar heen gaan. Of je nu een wildgroei aan borst-, oksel- of schaamhaar hebt, deze trimmer gaat erdoorheen als een mes door boter, zonder aan je huid te trekken of deze te irriteren. Met de SkinSafe-technologie zijn zelfs de meest gevoelige plekken, zoals je ballen, beschermd en kun je overal trimmen zonder je zorgen te maken over sneetjes of getrek. 

De opzetstukken variëren van 1,5 tot 9 millimeter, zodat je je haar precies zo kunt trimmen als je wilt. Deze opzetstukken zijn ook van hoogwaardige kwaliteit en glijden soepel over je huid. Zonder opzetstukken trimt de Wellshave tot 1 millimeter kort.

#4 De Philips Multi Groom 7720/15

De Philips Multi Groom MG7720/15 is een hele goede keus als je een groomer zoekt die je van top tot teen kunt gebruiken. Deze alleskunner komt met 14 verschillende opzetstukken waardoor je kunt trimmen en scheren zoals jij dat wilt. Dankzij de krachtige motor en de DualCut-technologie kun je zelfs de meest lastige plekken aanpakken, inclusief je schaamhaar. De Philips Multi Groom 7000 messen zijn zelfslijpend waardoor ze langer scherp blijven. 

De opzetstukken bestaan uit kammen van 1, 2, 9, 12 en 16 millimeter. Daarnaast krijg je een verstelbare baardkam die je van 3 tot 7 millimeter kunt instellen en twee lichaamskammen van 3 en 5 millimeter. De Philips Multi Groom kan zelfs trimmen tot een hele precieze 0,5 millimeter. Dat is bijna net zo glad als een gewoon scheerapparaat van Philips. 

De Philips Multi Groom mag mee onder de douche voor extra comfort. Hij gaat 120 minuten lang mee op een volle accu en laadt in 5 minuten weer voldoende op voor een trimbeurt. 

#5 Braun Multigroomer 7 MGK7330

Ook de Braun Multigroomer is zeer compleet als set met 9 opzetstukken variërende van 0,5 tot 21 millimeter opzetkammen, een precisietrimmer en zelfs een hele degelijke neushaartrimmer. Ook komt de Braun Multigroomer 7 met een opzetstuk voor het scheren waardoor je hem verandert in een folie scheerapparaat. Scheerfolies staan erom bekend dat ze heel glad scheren. Voor het net wat langere lichaamshaar kan de scheerfolie ook worden ingezet met behulp van de trimranden aan weerskanten van de folie. 

Met deze set bundelt Braun zijn krachten met Gillette. De Gillette ProGlide is inbegrepen als je je toch een keer nat wilt scheren of hier een routine van maakt na het trimmen. Dit is een van de beste cartridge scheermessen op de markt. Persoonlijk gebruik ik deze alleen sporadisch als ik op reis ben, voor de rest vind ik een echte Safety Razor veel beter. 

Dit neemt niet weg dat de opzetstukken heel goed zijn en dat je je hele lichaam gemakkelijk, snel en pijnloos kunt trimmen met de Braun Multigroomer 7. De AutoSense-motor past zijn kracht aan naarmate hij meer of minder weerstand ervaart, om zo te zorgen voor optimaal trimmen en dat zo zacht mogelijk. Je kunt hem onder de douche gebruiken voor meer comfort of gebruiken voor nat scheren. Hij gaat 100 minuten lang mee op een volle batterij.

#6 Braun Multigroomer 3 SK2300

De Braun Multigroomer 3 SK2300 is een volledig verzorgingspakket zonder te veel poespas. Deze groomer is misschien eenvoudig, maar hij is gebouwd als een tank en heeft die typische, robuuste Braun kwaliteit waar je op kunt vertrouwen. Hij lijkt daarmee qua ontwerp en denkwijze eerder op de Gruttz Bodygroomer v3 LifeShaver. Je kunt de Braun Multigroomer 3 als een budget alternatief beschouwen.

De sterke motor gaat zonder moeite door zelfs het dikste schaamhaar heen en al het andere lichaamshaar is ook geen probleem voor deze Braun Multigroomer. Hij doet dit snel en veilig, dankzij de sterke, zelfslijpende messen die een leven lang scherp blijven. Met zijn stevige behuizing kun je ervan uitgaan dat deze Braun het veel langer volhoudt dan goedkopere, merkloze apparaten met een vergelijkbare prijs.

Deze Braun komt met slechts twee opzetstukken waarvan er één verstelbaar is. Je kunt dus toch nog kiezen tussen lengtes van 0,5 millimeter tot en met 11 millimeter, wat best redelijk is voor wat je betaalt. Dat hij zonder opzetstuk tot 0,5 millimeter kan trimmen is ook een pluspunt en een van de redenen waarom de Braun 3 op mijn lijst staat. 

Je kunt tot 50 minuten trimmen met een volle batterij, wat ik precies genoeg vind voor een uitgebreide scheerbeurt van je hele lichaam. Het opladen duurt wel wat lang; het apparaat heeft zo’n 10 uur nodig om helemaal op te laden. Maar het trimmen zelf gaat prettig en soepel over je hele lijf. Alleen bij heel dik schaam- of borsthaar is het slim om wat voorzichtiger en langzamer te werk te gaan.

Voordelen van een multigroomer

Met een multigroomer haal je een veelzijdig apparaat in huis dat verschillende functies combineert. Het grootste voordeel is de alles-in-één eigenschap van de multigroomer.  Hier zijn een paar taken die je gerust aan dit apparaat over kunt laten:

De kenmerken van de beste multigroomer

Kijk voor de beste multigroomer naar de volgende kenmerken. Zo heb ik ook mijn selectie beste multigroomers gemaakt en ben ik nu dik tevreden met mijn Gruttz Bodygroomer. 

Goede prijs/kwaliteitverhouding

Bij een alles-in-één trimmer is het cruciaal dat ook alles van topkwaliteit is. Dat betekent dat niet alleen de motor en de messen heel goed moeten zijn, maar ook alle extra’s zoals de opzetstukken, de bedieningsknoppen, de verstelbare hendels, het snoer, de batterij, en ga zo maar door. Je gebruikt een multigroomer voor je hele lichaam en niet enkel voor je kapsel, baard of een specifiek lichaamsdeel. Daardoor draait hij veel meer uren en slijt hij sneller. Als je wilt dat je groomer lang meegaat, dan is het slim om te investeren in kwaliteit. Dit betekent vaak, maar niet altijd, dat je iets meer moet betalen.

Veelzijdigheid

Het draait bij de multigroomer helemaal om de veelzijdigheid. Met de verschillende opzetstukken, instelmogelijkheden of andere kwaliteiten kun je al je lichaamshaar te lijf gaan. Bekijk dus of het apparaat alles te bieden heeft voor je lichaam, hoofd en gezicht. Let er ook op dat de opzetstukken van dezelfde kwaliteit zijn als de groomer zelf, want vaak wordt daar op bespaard. 

Comfortabel en veiligheid

Het is belangrijk dat je comfortabel je hele lijf kunt trimmen en scheren. Het heeft weinig nut als een groomer perfect je haar bovenop kan aanpakken, maar moeite heeft met het dikkere haar elders. Hij moet consistent en comfortabel presteren, ongeacht het gebied dat je onder handen neemt.

Draadloos met een goede accu

Je gebruikt de multigroomer overal, dus ook op de lastige plekjes waar je vrij de bewegingsruimte wilt hebben. Draadloos is daarom een must voor een multigroomer. De levensduur van de accu is dan belangrijk. Deze groomers draaien namelijk meer uren dan een gewone trimmer die je alleen voor bijvoorbeeld je baard gebruikt. De batterij moet dus genoeg energie hebben om je hele grooming sessie door te komen. Als het even kan wil je dat hij ook nog eens vlot oplaadt.

Onderhoud aan een Multigroomer

Als je multigroomer waterbestendig is, dan is het belangrijk om hem na het trimmen goed af te spoelen onder de kraan. Dit geldt ook voor de verschillende opzetstukken. Blaas ze daarna goed droog en laat de groomer verder uitdrogen op een droge, stofvrije plek. Om je groomer in topconditie te houden breng je na elke tien scheerbeurten 3 druppels naaimachineolie aan op de messen. Zet hem een paar seconden aan om de motor en de messen goed te smeren. Dit kan echt een wereld van verschil maken voor de levensduur. 

Samenvatting over de beste Multigroomer van Gruttz

De beste multigroomers blinken uit in veelzijdigheid, kwaliteit en presteren op alle fronten. Dat is best een klus aangezien er ook voor bijna elk deel van het lichaam specifieke trimmers zijn ─ denk aan schaamhaar trimmers en tondeuses. Een multigroomer moet dit allemaal kunnen en ook nog eens op een prettige manier. Het comfort moet niet lijden onder de veelzijdigheid en dit moet weer niet ten koste gaan van de kwaliteit. Nu denk je vast, hoe zit het dan met de prijs? Als zo’n apparaat alles aankan, dan moet het wel duur zijn, toch? Maar het is mogelijk en dat ook nog eens voor een redelijke prijs.

De Gruttz Bodygroomer v3 LifeShave is de beste multigroomer. Deze bodygroomer kan het allemaal en is even zacht voor zowel je ballen als je schedel. Hij heeft een stevige, duurzame behuizing en een sterke motor met scherpe messen en dat alles van de hoogste kwaliteit. Qua prijs zit de Gruttz Bodygroomer v3 niet veel hoger dan de budgetmerken, maar je krijgt er wel de kwaliteit van bijvoorbeeld een Philips Multi Groom voor, of zelfs beter. Met de Gruttz Bodygroomer v3 zit je dus altijd goed.

Veelgestelde vragen over multigroomers

Wat is een multigroomer

Een multigroomer is een trimmer voor al je lichaamshaar, gezichtshaar en hoofdhaar in één veelzijdig apparaat. Het combineert de functies van een scheerapparaat, bodygroomer en tondeuse in één. Vaak, maar niet altijd, zijn deze groomers uitgerust met een groot aantal opzetstukken om deze veelzijdigheid te krijgen.

Wat is de beste multigroomer?

De Philips Multi Groom en de Braun Multigroomer 7 MGK7330 zijn hele goede multigroomers. De beste multigroomer is de Gruttz v3 LifeShaver.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€36,99)
blokker.nl (€49,95)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:07

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€59,99)
coolblue.nl (€59,00)
blokker.nl (€97,99)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:03

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *