De 5 beste draadloze tondeuses van 2023: alleen de beste modellen op een rij

Met de beste draadloze tondeuse vermijd je ingewikkelde toeren in de badkamer. Het is een handig hulpmiddel om je kapsel snel in model te brengen of om zelfs volledig kaal te scheren. De draadloze tondeuse is een stuk handiger dan de aangesnoerde versie en veel gebruiksvriendelijker dan een schaar of scheermes. Ik zal de top 5 beste draadloze tondeuses onder de loep nemen, waarbij ik let op prestaties, kwaliteit en prijs. Bovendien zal ik de belangrijkste kenmerken van een draadloos design bespreken, zodat je ook zelf de juiste keuze kunt maken. Ook deel ik handige tips en hints over het gebruik van je eigen tondeuse.

Wat is een draadloze tondeuse?

De tondeuse is een haarscheerapparaat dat is ontworpen om zowel lichaams- als hoofdhaar mechanisch kort te scheren. Moderne tondeuses zijn elektrisch en kunnen, dankzij opzetkammen, op diverse lengtes worden ingesteld. Zo bepaal je zelf gemakkelijk de gewenste haarlengte. Soms wordt de term ’trimmer’ gebruikt, maar technisch gezien verschilt deze van een tondeuse. Een trimmer is kleiner en beschikt over fijnere messen, specifiek voor het definiëren en precies bijwerken van de haarlijn. Een draadloze tondeuse heeft een ingebouwde accu, waardoor hij autonoom kan werken. Opladen kan door middel van een oplaadkabel of door de tondeuse op het laadstation te plaatsen.

De beste draadloze tondeuses

Ik deel mijn lijst wederom op in twee delen. Eerst komen de nominaties voor beste draadloze tondeuse, zowel de algemeen beste en winnaar als een runner-up die het qua prijs/kwaliteit erg goed doet. Ook voeg ik hier een derde ook goede keuze aan toe die net niet kan tippen aan de nummer één of twee of die er tussenin zit. De tweede categorie zijn de draadloze tondeuses die ik serieus heb overwogen voor een nominatie maar die het niet hebben gered.

De beste draadloze tondeuse: Revahs Professionele Draadloze Tondeuse JM-101

De 5 beste draadloze tondeuses van [year]: alleen de beste modellen op een rij 1

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€94,00)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 06:01

De Revahs professionele draadloze tondeuse JM-101 steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit, met name boven de derde keuze op mijn lijst. Wat meteen opvalt is de duurzame en fraai vormgegeven behuizing die doet denken aan de klassieke haartrimmers van de barbiers van weleer. Hiermee is het duidelijk een professionele tondeuse, maar met moderne toevoegingen zoals een helder Lcd-scherm dat nauwkeurig de resterende accucapaciteit en geschatte gebruikstijd weergeeft.

De stevige en goed ontworpen metalen hendels maken, net als de rest van de behuizing, een duurzame indruk. Deze hendels voelen robuust aan en hebben geen speling. Hun grootte maakt ze eenvoudig te bedienen met slechts één hand tijdens gebruik. Revahs toont duidelijk zijn superioriteit qua duurzaamheid en robuustheid in vergelijking met andere vooraanstaande tondeusemerken zoals Wahl en Philips.

Het geharde stalen zelfslijpende mes snijdt moeiteloos door je haar dankzij de krachtige motor. Zonder opzetkammen trimt deze tondeuse tot slechts 0,5 millimeter, wat al behoorlijk kort is voor een tondeuse. De standaardinstellingen variëren 0,5 tot en met 3 millimeter. De 10 bijgeleverde opzetkammen gaan van 1,5, 3, 4,5, 6, 10, 13, 16, 19, 22 tot en met 25 millimeter met daarnaast 2 fading kammen voor links en rechts. Je kunt met Revahs Professionele Draadloze Tondeuse dus kiezen om het haar langer te laten, te stylen, maar het is ook de beste tondeuse voor een kaal hoofd.

De Revahs tondeuse is uitgerust met een accu die tot wel 240 minuten meegaat, waardoor je wekenlang gebruik kunt maken van de tondeuse bij normaal gebruik. Daarnaast is het apparaat ook te gebruiken terwijl het aan het snoer zit.

Al deze kenmerken, gecombineerd met een hele scherpe prijs, maken dat de Revahs JM-101 de beste draadloze tondeuse is voor zowel thuisgebruik als voor de professional. 

Beste draadloze tondeuse prijs/kwaliteit: Revahs Draadloze Tondeuse JM-103

De 5 beste draadloze tondeuses van [year]: alleen de beste modellen op een rij 4

Draadloos ±180 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€89,00)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 05:33

Hoe krijg je dezelfde topkwaliteit van Revahs maar voor een zachtere prijs? Simpel, kies voor een andere Revahs! De JM-103 is het lichtere broertje van de JM-101, die over het algemeen als de beste tondeuse wordt beschouwd. De JM-103 doet echter qua kwaliteit niet onder voor de JM-101. Hij heeft dezelfde krachtige motor en zelfslijpende messen, wat opnieuw uitstekende prestaties oplevert. De vormgeving is iets eenvoudiger, maar behoudt nog steeds dat mooie retrodesign met een lcd-scherm.

Ook deze tondeuse is uiterst veelzijdig, vooral voor het hoofd en de baard. Met de instelhendel schakel je handig tussen 0,5 millimeter en 3 millimeter voor moeiteloos trimmen en scheren. Het bevat 6 hoogwaardige opzetkammen van 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22 en 25 millimeter, wat nog steeds voldoende is om diverse lengtes te bereiken.

De batterijduur is iets korter, namelijk 120 minuten in plaats van 240. Samen met de minder uitgebreide reeks opzetkammen en het eenvoudigere ontwerp, heeft de Revahs JM-103 professionele tondeuse een iets lager prijskaartje. Dit model is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar de kwaliteit en professionaliteit van Revahs (je ziet de JM-103 ook vaak op kaptafels), maar tegen een prijs die dichter bij die van een gemiddelde Philips tondeuse ligt.

Ook een goede draadloze tondeuse: Wahl Senior Metal Cordless Tondeuse

De 5 beste draadloze tondeuses van [year]: alleen de beste modellen op een rij 7
Ga naar laagste prijs
bol.com (€203,00)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 04:20

Dit topmodel van Wahl overtreft de klassieke Super Taper in kracht en prestatie. Zijn mooie metalen behuizing en sterke hendels stralen die vertrouwde Wahl duurzaamheid uit. Het apparaat kan scheren tot 0,5 millimeter kort en tot 1,2 millimeter “lang”. Daarnaast bieden de opzetkammen je de mogelijkheid om te trimmen op 1,5, 3 en 4,5 millimeter.

De krachtige motor van deze draadloze tondeuse drijft de superieure messen aan met een indrukwekkende snelheid van 7000rpm. Hierdoor verloopt het trimmen vlot en moeiteloos. Je haar valt moeiteloos op de grond bij de eerste beweging al. Met een volle accu kan je 80 minuten lang trimmen, wat voldoende zou moeten zijn voor zelfs de dichtste bos beharing.

De Wahl Senior Metal Cordless Tondeuse vertoont veel gelijkenissen met de Revahs tondeuses. Maar in termen van prestaties valt hij op alle vlakken net onder de Revahs professionele draadloze tondeuse JM-101, terwijl de Wahl stukken duurder is. Je betaalt dus vooral voor de merknaam en het feit dat het een “premium” model is. Hoewel het een uitstekende draadloze tondeuse is, haalt hij niet het niveau van de beste draadloze tondeuses.

Ook goede draadloze tondeuses

Hier zijn nog 2 goede tondeuses die net niet genomineerd zijn tot beste draadloze tondeuse.

Philips HC9450/20 Tondeuse

De Philips HC9450/20 is een gebruiksvriendelijke tondeuse voor thuisgebruik. Philips biedt bijna professionele kwaliteit en gaat bij regulier gebruik lang mee. Deze moderne tondeuse heeft een geheugenfunctie, zodat je elke keer weer dezelfde resultaten krijgt. Dit maakt het eenvoudig om je kapsel naar wens te onderhouden, zonder de kapper te hoeven bezoeken. Een handige functie is de bijna traploze instelling van de lengte tussen 1 millimeter en 42 millimeter, verstelbaar met stappen van slechts 0,1 millimeter. Dat betekent meer dan 400 verschillende lengtestanden! Dit maakt de Philips HC9450/20 ideaal voor nauwkeurig werk, waardoor je thuis zelfs de meest moderne, gedurfde of nette kapsels kunt creëren (na enige oefening).

De sterke en betrouwbare messen van de tondeuse worden aangedreven door een even betrouwbare motor met een ingebouwde turbofunctie. Wanneer de tondeuse merkt dat het haar wat weerstand biedt, zet hij automatisch kracht bij. Met een volle lading kun je tot wel 2 uur onafgebroken gebruikmaken van de Philips tondeuse.

Braun MGK5345 7in1 Trimmer

De 5 beste draadloze tondeuses van [year]: alleen de beste modellen op een rij 13
Ga naar laagste prijs
bol.com (€49,99)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 10:57

De Braun trimmer is een veelzijdige alleskunner en dat voor een zeer redelijke prijs. Hij is krachtig, biedt snelle resultaten en kan zelfs baardhaar gemakkelijk aan. Hoewel er betere opties zijn, zijn die duurder dan deze Braun MGK5345. Hij is dan weer niet zo indrukwekkend als Revahs of Wahl. Daarom verdient deze Braun als een aantrekkelijk alternatief zeker een plek op de lijst.

De trimmer heeft een accuduur van 100 minuten die binnen 60 minuten weer volledig oplaadt, wat beter is dan de Wahl Senior Metal Cordless Tondeuse. Met een krachtige motor die efficiënt haar te lijf gaat is hij ook bijna net zo goed als de Philips HC9450/20. Zonder opzetkam kun je tot 0,5 millimeter kort trimmen en met de opzetkammen kun je dit verlengen tot 21 millimeter. Hoewel het assortiment niet heel breed is, is het voor de prijs wederom een goede keuze.

Wat kenmerkt de beste draadloze tondeuses?

Je kunt genoeg tondeuses tegen lage prijzen vinden bij winkels als Action of Kruidvat, maar in mijn ervaring zijn deze vaak van slechte kwaliteit. Hoewel je in eerste instantie bespaart in je portemonnee, leveren ze in qua prestaties en levensduur. De goedkopere tondeuses van de Action hebben in mijn ervaring meestal een korte levensduur van slechts een paar maanden, waarbij de prestaties gedurende die periode teleurstellend zijn.

De beste draadloze tondeuses onderscheiden zich door hun krachtige motor, duurzame messen en lange accuduur. Hoewel deze mogelijk wat duurder zijn, gaan ze langer mee en leveren ze betere prestaties. Bij het selecteren van de beste draadloze tondeuse is het belangrijk om op de volgende zaken te letten:

 • Messen van gehard staal die zichzelf slijpen
 • Krachtige motor van goede kwaliteit
 • Robuuste behuizing zonder overmatige toeters en bellen
 • Accuduur van minimaal 60 minuten
 • Verschillende instellingen voor het gewenste haarlengteniveau
 • Minimale lengtestand van 1 millimeter

Waarom een draadloze tondeuse?

Een draadloze tondeuse, ook bekend als een snoerloze tondeuse, biedt het gemak om vrij te bewegen zonder een hinderlijk snoer. Dit is vooral handig wanneer je badkamerspiegel niet dicht bij een stopcontact zit. Ook vermijd je met een draadloze tondeuse een wirwar van kabels in je badkamerkast of op de tafel. De beste draadloze tondeuses zijn multifunctioneel en zijn naast de beste tondeuses voor je hoofdhaar, ook geschikt voor lichaamshaar, baardhaar en zelfs om je schaamhaar te trimmen.

Zo gebruik je je draadloze tondeuse

Gebruik je draadloze tondeuse als volgt:

 1. Stel de trimkop in op de gewenste lengte of bevestig de opzetkam van de gewenste lengte op de trimkop.
 2. Plaats de tondeuse met de messen naar beneden gericht tegen je hoofd, zodat het trimkoprooster of de opzetkam vlak op de huid rust.
 3. Zet de tondeuse aan en maak langzame bewegingen tegen de richting van de haargroei.

Voor fading, begin met de bakkebaarden en rondom de oren op een zeer korte stand, bijvoorbeeld 2 tot 3 millimeter. Verhoog elke keer de trimlengte met ongeveer 5 millimeter naarmate je verder omhooggaat, totdat je de ronding van je schedel bereikt. Werk vervolgens de ongelijkheden weg met de kortste stand (zonder opzetkam) door vanuit de losse pols te trimmen.

Voor een buzzcut of kaalscheren, gebruik geen opzetkam en stel de tondeuse in op de kortste stand, of 2 tot 3 millimeter, en trim dan over je hele hoofd.

Onderhoud aan je draadloze tondeuse

Het is verstandig om na gebruik de scheerkop van je draadloze tondeuse grondig schoon te blazen. Gebruik hiervoor een borstel of kwast (meestal meegeleverd) om de messen schoon te maken. Druppel elke drie tot vier trimbeurten een klein beetje (naai)machineolie op de onderkant van de messen en zet het apparaat daarna een paar seconden aan.

Samenvatting over de beste draadloze tondeuse

Er valt zekers iets op wanneer we kijken naar de beste draadloze tondeuses en vergelijkbare apparaten zoals scheerapparaten, baardtrimmers of zelfs tondeuses voor je baard. Vaak zijn het Nederlandse merken die uitblinken in het produceren van hoogwaardige elektronische producten. Zowel Revahs als natuurlijk Philips komen uit ons eigen land. Dit kan wellicht te maken hebben met onze, laten we zeggen, compacte woonomgeving. Als Philips of Revahs een ondermaats product op de markt brengen, kunnen ze binnen de kortste keren een stortvloed van ontevreden consumenten aan de deur verwachten. Het lijkt erop dat dit “dicht op de markt zitten” voor hen een prikkel is om topkwaliteit te leveren.

Met de Revahs draadloze tondeuse heeft ons land een uitmuntend merk voortgebracht. Deze tondeuse voldoet aan alle vereisten die je mag verwachten van een draadloos model. Zijn stevige en duurzame behuizing, krachtige motor en scherpe messen maken zelfs van de meest harige situaties een gemakkelijke klus. Bovendien blijft Revahs sterk concurreren qua prijs want, laten we eerlijk zijn, te veel betalen willen wij Nederlanders (of Belgen natuurlijk!) ook niet. Persoonlijk wil ik ook niet te veel geld kwijt zijn maar wel het beste waar krijgen voor mijn geld. Daarom is de Revahs professionele tondeuse de beste draadloze tondeuse op de markt.

Veel gestelde vragen over draadloze tondeuses

Wat is de beste draadloze tondeuse?
De beste draadloze tondeuse is de Revahs JM-101 Professionele Tondeuse. Deze tondeuse is van professionele, duurzame kwaliteit en levert topprestaties. Hij komt daarentegen tegen een hele doorsnee prijs, vergelijkbaar met merken als Philips.
Welke tondeuse wordt door kappers gebruikt?

Twee merken tondeuses worden door kappers goed gewaardeerd: Revahs en Wahl. Wahl is al langere tijd een typische kapperstondeuse terwijl Revahs een stuk nieuwer is maar snel aan terrein wint. Ook zie je Philips vaak op de kapperstafel liggen voor korter en fijner werk zoals fading.

Wat is een goede tondeuse voor thuis?

De beste draadloze tondeuse voor thuisgebruik is een Revas model, de JM-101 of de lichtere JM-103. Revahs tondeuses leveren professionele kwaliteit maar voor een particuliere prijs. Ook zijn ze gemakkelijk en betrouwbaar in gebruik.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€73,25)
bcc.nl (€77,69)
blokker.nl (€79,99)
coolblue.nl (€81,00)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 06:44

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *