De 6 beste bodygroomers van 2023 voor een gemakkelijk glad lichaam

De beste bodygroomer voor mannen maakt het verwijderen van ongewenst haar op je lichaam een fluitje van een cent. Of het nu gaat om hoofdhaar, lichaamshaar of schaamhaar, de beste bodygroomer weet zelfs de meest weerbarstige bossen haar aan te pakken. Maar te midden van de overvloed aan goedkope, ondermaatse groomers die op de markt verkrijgbaar zijn, is het een uitdaging om de beste bodygroomer te vinden. Om je te helpen bij deze keuze heb ik na uitgebreid onderzoek een lijst samengesteld met de beste bodygroomers. Ik sta ook klaar met oplossingen voor enkele prangende vragen over groomers en deel ik enkele nuttige tips over hoe je een groomer het meest effectief kunt gebruiken.

Wat doet een bodygroomer?

Een bodygroomer, afgeleid van het Engelse ‘body grooming’, is speciaal ontworpen om niet alleen het gezicht, maar ook de rest van je lichaam te trimmen en mogelijk te scheren. Dit handige apparaatje is bedoeld voor nauwkeurig trimmen tot dicht op de huid door middel van meerdere korte, brede mesjes. Op die manier wordt het lichaamshaar heel kort afgeschoren. Met behulp van opzetstukken kun je tevens de gewenste lengte van het haar bepalen, waardoor een groomer de eigenschappen van zowel een tondeuse als een scheerapparaat in zich verenigt.

De 6 beste bodygroomers voor mannen van 2024

Zoals gebruikelijk deel ik mijn review op in twee delen. Eerst presenteer ik de winnaar van de top 3 categorieën met het hoogste eindresultaat, gevolgd door de overige die net niet hoog genoeg scoorden om te worden genomineerd als beste bodygroomer. Zoals altijd omvatten de nominatiecategorieën: de algemeen beste keuze als absolute winnaar, de beste keuze op basis van prijs/kwaliteit, waarbij kwaliteit behouden blijft tegen een lagere prijs, en nog een goede keuze die zich misschien ergens daartussen bevindt.

De beste bodygroomer: Gruttz Bodygroomer Mannen v3

De Gruttz Bodygroomer v3, ook bekend als de “Lifeshaver”, is een gemakkelijk te gebruiken groomer en schaamhaar trimmer zonder veel verdere opsmuk. Met de opties aan of uit en een stel sterke messen, kom je snel weer fris en glad voor de dag. De trimkop bestaat uit twee delen, één van staal en de ander van plastic. Het gladde plastic deel beschermt de huid tegen de geharde keramische tanden. Ik vond ook het super korte 0,1-millimeter opzetstuk een grote hulp. Op deze lengte is scheren niet meer nodig om een voor het oog glad resultaat te hebben.

Hij is ook erg stil in gebruik, iets dat in een gezinssituatie of bij verblijf op kamers een gewenste kwaliteit kan zijn. Dit neemt niet weg dat de Gruttz v3 een erg sterke motor bezit die met 7000 toeren per minuut je lichaamshaar te lijf gaat. De reden voor deze stilte is de degelijke behuizing. Deze is stevig en zonder veel franje waar wat mis mee kan gaan. Hij is ook waterdicht en geschikt voor gebruik tijdens het douchen. Simpel, degelijk en hij doet het werk waar hij voor bestemd is. 

De Gruttz v2 is ook nog steeds beschikbaar. De v2 bezit dezelfde messen en heeft vergelijkbare prestaties als de nieuwere v3. De verschillen zitten voornamelijk in het uiterlijk en de oplaadtijd van de accu, deze is 180 minuten voor de v2 en 90 minuten voor de v3.

Beste bodygroomer prijs/kwaliteit: Gruttz Bodygroomer Mannen v3

Dit is mijn eerste dubbele nominatie van één product. De Gruttz v3 kost ongeveer twee keer een wegwerpmodel van de Action of Kruidvat. Die laatsten kun je na maximaal een jaartje matige dienst in de prullenmand donderen. De Gruttz v3 blijft gewoon werken. Qua prijs/kwaliteit kan ik dus mooi kort door de bocht meedelen dat de Gruttz v3 ook hier de beste bodygroomer is.

Ook een goede bodygroomer: Wellshave PRO

De 6 beste bodygroomers van [year] voor een gemakkelijk glad lichaam 7
Ga naar laagste prijs
bol.com (€34,95)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 05:03

De Wellshave PRO is een multifunctioneel apparaat dat werkt als scheerapparaat, tondeuse en groomer in één. Met keramische messen die zijn uitgerust met SkinSafe technologie, trimt het apparaat haar op het lichaam en gezicht zonder de gevoelige huid aan te tasten. De Wellshave PRO komt met 4 lengtekammen van 1,5, 2,5, 3,5 en 4,5 millimeter en kan zonder kam tot 1 millimeter kort trimmen. De Wellshave heeft een modern ontwerp, LED-display en kan onder de douche worden gebruikt. Hij is duurzaam bij juist onderhoud en de scheerkop is tevens af te spoelen onder de kraan voor extra hygiëne en om de levensduur verder te verlengen. De accu gaat tot 90 minuten mee en kan snel worden opgeladen, zelfs tijdens het douchen voor een snelle trimbeurt achteraf.

Ook goede groomers

Hier zijn de overige groomers die ook heel goed zijn maar net niet genomineerd zijn als beste bodygroomers. In dit geval zijn het er 3.

Philips Bodygroom BG7020/15 (7000 serie)

De 6 beste bodygroomers van [year] voor een gemakkelijk glad lichaam 10
Ga naar laagste prijs
bol.com (€82,95)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 05:03

De Philips Bodygroom BG7020/15 is anders dan andere groomers door zijn twee scheerkoppen. Eén kant trimt en de andere kant scheert. De trimmer kan worden ingesteld op lengtes tussen 2 en 11 millimeter. Hij glijdt soepel en laat een 2 mm stoppel achter dat daarna weg te scheren is met de scheerkop. Het scheerapparaat werkt goed voor stoppels maar kan trekken bij langer haar. Bij een minimale stoppel van 2 millimeter is het gladscheren echter zo gebeurt. Beide functies zijn te gebruiken onder de douche en het apparaat is eenvoudig schoon te maken onder de kraan. De accu gaat 70 minuten mee voor minstens twee sessies. Het gebruik van de afzonderlijke twee delen kan het proces behoorlijk vertragen in vergelijking met normale bodygroomers, maar je krijgt dan wel een heel gladgeschoren resultaat.

Philips Bodygroom BG5020/15 (5000 serie)

De 6 beste bodygroomers van [year] voor een gemakkelijk glad lichaam 13
Ga naar laagste prijs
bol.com (€55,00)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 06:44

De Philips Bodygroom BG5020/15 van de 5000 serie is een kwalitatieve groomer gericht op het snel verwijderen van lichaamshaar. Het beschikt alleen over een scheerfolie deel, optimaal voor fijner haar op borst, rug en oksels, maar minder geschikt voor stug haar zoals baard- of schaamhaar. Het lange ontwerp maakt het makkelijker om op moeilijke plekken te komen. Met enkele bewegingen heb je je borst weer glad. Voor stugger haar is een groomer met het gebruikelijke messenrooster of een tondeuse geschikter. De meegeleverde opzetkammen van 3, 5 en 7 mm zijn handig als je wat beharing wilt behouden onder bijvoorbeeld de oksels of op de borst. De Philips BG5020/15 kan zowel droog als nat gebruikt worden, zelfs onder de douche. De accuduur van 60 minuten is genoeg voor minimaal twee gebruiksbeurten, maar de oplaadtijd is dan ook weer een uur.

MWS Bodygroomer

De 6 beste bodygroomers van [year] voor een gemakkelijk glad lichaam 16
Ga naar laagste prijs
bol.com (€34,99)
Laatst bijgewerkt: 8 november 2023 – 04:50

De MWS Bodygroomer biedt een simpele oplossing voor mannen die hun lichaam getrimd willen houden zonder het volledig te scheren. Deze groomer is eenvoudig, snel en werkt fluisterstil. Het apparaat trimt het lichaam, inclusief schaam- en okselhaar met gemak. De keramische messen maken werk van alle haartypes. De MWS heeft minimale functionaliteit, maar kan zowel nat als droog worden gebruikt voor wat extra comfort. Met een sterke en stille motor en een accuduur tot 90 minuten, biedt de MWS een doeltreffende manier om het lichaam netjes te houden zonder onnodige opsmuk.

Waarom de bodygroomer en geen scheerapparaat?

Wellicht vraag je je af waarom je een bodygroomer zou kiezen en niet een standaard scheerapparaat. Met een normaal scheerapparaat kun je moeiteloos kort baardhaar en lichaamshaar verwijderen. Echter, wanneer het draait om lichaamshaar verdeeld over het hele lichaam is een scheerapparaat niet bepaald efficiënt. Je staat dan urenlang te scheren. Je kunt je haar beter eerst kort trimmen, bijvoorbeeld onder de oksels en intieme zones. Pas dan wordt een scheerapparaat effectief. Een groomer combineert effectief zowel trimmen als scheren. Daarnaast is de groomer weer beter geschikt voor de rondingen en hoeken van het lichaam in vergelijking met bijvoorbeeld een tondeuse.

Verschil bodygroomer met een multigroomer

Het subtiele onderscheid tussen een bodygroomer en een multigroomer ligt voornamelijk in de toepassing. Een bodygroomer is bedoeld voor het verwijderen van lichaamshaar, met de mogelijkheid om ook je gezicht en hoofd te trimmen. Aan de andere kant wordt een multigroomer meestal gebruikt voor het trimmen van hoofd- en baardhaar en heeft soms ook de mogelijkheid om je lichaam te trimmen. Hoewel er geen enorm verschil bestaat in de basistoepassing komen de verschillen die er zijn verschil vooral tot uiting bij de opzetstukken. Veel van de opzetstukken van een multigroomer zijn niet bedoeld voor gebruik op het lichaam, zoals bijvoorbeeld een neustrimmer.

Voordelen van het gebruik van een bodygroomer

Enkele voordelen van het gebruik van een groomer ten opzichte van bijvoorbeeld tondeuses of scheerapparaten zijn:

  • Ze zijn specifiek ontworpen voor het verwijderen van lichaamshaar, inclusief schaamhaar
  • Ze trimmen moeiteloos over het lichaam en trimmen direct tot een zeer korte lengte
  • De beste bodygroomers zijn geschikt voor zowel droog als nat scheren en trimmen
  • Ze zijn veelzijdig in gebruik en kunnen ook worden gebruikt als tondeuse of scheerapparaat.

Let hierop bij het kiezen van een bodygroomer

Onze lijst met beste bodygroomers is nauwgezet samengesteld op basis van kwaliteitsnormen en gebruikscomfort. Andere overwegingen bij de aanschaf van een groomer zijn meer persoonlijk van aard, zoals multifunctionaliteit, haarlengte-instellingen en of je deze ook onder de douche wilt gebruiken. Dit zijn de kenmerken van de beste bodygroomers:

Draadloos is essentieel

De tijd van bedrade groomers is voorbij. Hoewel het voor sommige scheerapparaten of tondeuses voordelig kan zijn om rechtstreeks vanuit het stopcontact stroom te ontvangen (bijvoorbeeld voor een krachtigere motor), is voor een groomer de behendigheid van een draadloos ontwerp onmisbaar.

Waterbestendig

Bodygroomers dienen geschikt te zijn voor nat gebruik. Het gemak van nat scheren en trimmen verbetert het comfort aanzienlijk. Bovendien maakt het de reiniging van de scheerkop eenvoudiger onder de kraan. Voor extra gemak bieden sommige apparaten zelfs de mogelijkheid dat ze mee mogen onder de douche. Kijk hiervoor goed op de verpakking en lees de handleiding.

Lichaam of ook voor gezicht?

Een groomer die geschikt is voor zowel het lichaam als het gezicht begint te lijken op een multigroomer. Echter, hij moet nog steeds uitblinken in het efficiënt verwijderen van lichaamshaar. Dit hangt vaak samen met comfort, aangezien een groomer die comfortabeler trimt ook geschikter is voor gebruik op het gezicht.

Lengtevariatie van lichaamshaar:

Ieders wens kan anders zijn. De een wil een gladgeschoren lichaam, terwijl de ander de vacht alleen wat korter trimt. Het is belangrijk om te letten op de mogelijkheden qua lengte van de opzetstukken en het apparaat zelf. 

Baardlengte

Als je een baard hebt en deze ook wilt behouden met de bodygroomer, dan zijn de juiste opzetstukken belangrijk. Let erop dat de groomer ook geschikt is voor het gezicht en dat de opzetstukken ook de gewenste baardlengte kunnen trimmen.

Zo gebruik je je beste bodygroomer

Je kunt een groomer op twee manieren gebruiken: droog en nat. Droog gebruik is sneller en ideaal voor het trimmen van langer haar voordat je je scheert. Grote hoeveelheden nat haar kan de messen verstoppen.

Om haar comfortabel tot aan de huid te trimmen of te scheren, gebruik je de groomer op een natte huid. Hierbij kan scheerschuim worden gebruikt. Sommige groomers zijn ook geschikt voor gebruik onder de douche. Afhankelijk van het type groomer volg je dit proces:

  • Trim het grovere werk of het haar dat je op een bepaalde lengte wilt houden, vóór het douchen op de droge huid.
  • Trim/scheer het fijnere, zeer korte haar onder de douche (indien mogelijk) of na het douchen op de natte huid met scheerschuim.

Samenvatting van de beste bodygroomers voor mannen

Tijdens het onderzoek naar de beste bodygroomers voor mannen werd ik geconfronteerd met een breed scala aan producten. De meesten deugen jammer genoeg niet. Mannenhaar is over het algemeen stugger dan dat van vrouwen, maar de meeste groomers zijn hier niet op berekend. Het gaat bij een groomer niet alleen om het verwijderen van schaamhaar, maar ook relatief grote hopen lichaamshaar dat gemakkelijk ophoopt en tussen de messen gaat zitten.Toch kan ik zeggen dat de Gruttz v3 de beste bodygroomer is voor mannen. Hij combineert de kwaliteit van Philips met een superieur trimresultaat en biedt buitengewoon comfort over het hele lichaam. Gruttz is van nature een mannenproduct en dat zie je terug in de prestaties. Hij presteert op alle fronten uitstekend. Waar sommige groomers zich richten op de intieme zones en anderen juist op de oksels, borsthaar of het gezicht, valt de Gruttz bodygroomer binnen al deze categorieën. Bovendien beschikt hij over een modern ontwerp en heeft een aantrekkelijke prijs. Om al deze redenen samen is de Gruttz v3 de beste bodygroomer.

Veel gestelde vragen over de beste bodygroomer

Hoe gebruik je een bodygroomer?

Je gebruikt een groomer om je lichaamshaar en mogelijk ook je gezichtshaar te trimmen. Bij langer haar gebruik je hem droog, om het haar tot kort bij de huid af te trimmen zodat je een stoppel overhoudt. De groomer kan vervolgens ook nat worden gebruiken, al dan niet onder de douche, om de stoppel glad te scheren.

Was is de beste bodygroomer voor mannen?
De beste bodygroomer voor mannen is de Gruttz v3. Deze is speciaal ontwikkelt met het mannenlichaam en mannenhaar in gedachten. Hij is sterk, duurzaam en trimt heel aangenaam al je lichaamshaar weg. Daarnaast kun je hem ook voor je schaamhaar gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€39,99)
blokker.nl (€49,95)
Laatst bijgewerkt: 5 december 2023 – 08:53

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€39,99)
blokker.nl (€49,95)
Laatst bijgewerkt: 5 december 2023 – 08:53

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *