De beste ballen trimmer voor blinkende juwelen 2024

De beste ballen trimmer laat je edele delen glanzen als een paar pas gelakte biljartballen. Zwarte, witte, bruine of gele ballen: na behandeling met de ballen trimmer ze zijn weer klaar voor een spelletje met de korte biljartkeu. Maar hoe pak je dat het slimst aan? Je ballen zijn bedekt met schaamhaar, maar de huid is heel anders als de rest van je schaamstreek. Niet elke man trimt zijn kroonjuwelen daarom en laten het bij het trimmen van alleen de schaamstreek boven de slang. Wat als je toch je ballen wilt trimmen? Een ballen trimmer biedt uitkomst! Ik onderzoek de beste ballen trimmers die veilig, snel, veilig, gemakkelijk en veilig (had al veilig gezegd?), je ballen kaalscheren.

Waarom mannen ballen trimmers nodig zijn

Waarom überhaupt je ballen trimmen? Veel mannen laten hun ballen ongemoeid bij het trimmen van hun schaamhaar. Vaak omdat het maar moeilijk terrein is om te navigeren met een normale schaamhaar trimmer. Toch hoeft het niet veel moeilijker te zijn als bijvoorbeeld je okselhaar trimmen of je konthaar scheren. Met de beste ballen trimmer in je hand is het zo gepiept. Redenen waarom je dit zou willen doen komen neer op twee of drie categorieën; hygiëne, esthetiek en daaruit voortvloeiend natuurlijk hoe je partner het eruit vindt zien.

Hoe je eruit wilt zien is natuurlijk geheel persoonlijk. Een paar kale knikkers kan passen bij je beeld van een schoon en getrimd aangezicht. Je kunt het mede ook doen voor je partner omdat zij of hij het mooier vindt. Qua hygiëne zijn een stel gladde joekels makkelijker schoon te houden. Met een goed verzorgingsritueel maakt het niet zo veel uit of je je schaamhaar laat zitten of dat je je volledig scheert, maar het maakt het proces zelf wel makkelijker! Zonder haar op je ballen verdampt zweet wel weer sneller, waardoor ze langer fris blijven ruiken.

De 5 beste ballen trimmers

Dit zijn de beste ballen trimmers uit mijn test. Ik heb vooral gelet op de belangrijkste eigenschap die een ballen trimmer moet hebben: het veilig kunnen trimmen van de plooibare huid zonder dat je je zorgen hoeft te maken over sneetjes of andere problemen met de messen. Als een ballen trimmer deze cruciale eigenschap mist, dan komt hij niet op de lijst. Verder heb ik gekeken naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit, hoe veelzijdig het apparaat is en welke extra functies het heeft.

#1 Gruttz Bodygroomer v3 LiveShaver

Gruttz heeft met de LifeShaver 3 een eenvoudige, stevige en betrouwbare bodygroomer die niet alleen je lichaamshaar aanpakt, maar ook zonder moeite je schaam- en balhaar trimt. De sterke en scherpe messen van de Gruttz Bodygroomer werken zich met 700 toeren per minuut door je schaamhaar heen. Zo glimmen je kroonjuwelen weer mooi en dat compleet zonder je huid aan te raken of te irriteren. Zelfs de meest plooibare huid zoals die van je balzak laat de Gruttz compleet ongemoeid.

Daar komt bij dat je met de juiste opzetstukken je ballen tot 0,5 millimeter kort kunt trimmen. Dat is voor het oog net als geschoren en scheren met een scheermes hoeft daarna niet meer. Dit is veel veiliger, want je loopt niet het risico jezelf te snijden of voor ingegroeide haartjes achteraf. Je mag de Gruttz Bodygroomer ook meenemen onder de douche of gebruiken voor nat scheren met scheerschuim. Dat maakt de ervaring nog aangenamer en alle haartjes spoelen meteen weg het doucheputje in. 

De Gruttz Bodygroomer v3 is ook heel stil, dankzij zijn hele degelijke en dikke behuizing. Je hoort hem haast niet door een gesloten deur heen. Dit is ondanks zijn krachtige, betrouwbare motor en razendsnelle messen. De Gruttz is een kwaliteitsproduct, één die kan tegen een stootje en die duurzaam door de jaren heen dienst zal leveren.

De hoge kwaliteit, ultieme veiligheid en een superkort resultaat van 0,1 millimeter samen maken dat de Gruttz Bodygroomer v3 LifeShaver de beste ballen trimmer is.

#2 Mancraft RSM-1000A Bodygroomer

Mooie glimmende knikkers voor een gunstige prijs? Deze Mancraft RSM-1000A is dan een hele goed keus. Hij is zo klaar met zelfs de dichtst behaarde ballen en laat ze in een paar tellen weer blinkend in de zon hangen. De Mancraft doet dit zacht genoeg zodat zelfs de meest rimpelige zak veilig getrimd kan worden en dat tot 0,3 millimeter kort. Hij komt uitgerust met twee verstelbare opzetstukken zodat je kunt variëren van 1 tot en met 7 millimeter in stappen van 1 millimeter. Dat maakt gebruik op je schaamhaar en al het overige lichaamshaar ook even snel, comfortabel en effectief.

Je mag ook deze bodygroomer daarnaast nat gebruiken, onder de douche en in combinatie met scheerschuim. Hij gaat tot 60 minuten lang mee op een volledig opgeladen accu. Hij laadt in 90 minuten weer helemaal op (met laadstation) of je kunt gebruik maken van de bijgeleverde USB-kabel om hem overal op te laden, zoals met een powerbank of in de auto. 

De Mancraft RSM-1000A is een hoogwaardige, effectieve maar ook duurzame ballen trimmer. Zijn prijs ligt echter niet veel hoger dan een flutmodel van de Action. Je krijgt echt prima waar voor je geld met deze Mancraft bodygroomer, dus dikke pluim voor zijn prijs/kwaliteitsverhouding.

#3 Wellshave 5-in-1 Bodygroomer

Wellshave Bodygroomer Mannen PRO
Ga naar laagste prijs
bol.com (€31,95)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:09

Ook de Wellshave Bodygroomer Mannen PRO HT6006 scoort hoog op mijn lijst beste ballen trimmers. Deze alleskunner is ideaal voor al je lichaamshaar, of het nu gaat om je ballen, schaamstreek, oksels, bilnaad of andere harige plek die je graag kaal wilt. De sterke keramische messen gaan met gemak door het stugste schaamhaar heen en ook je ballen zijn snel weer haarloos. Met zijn SkinSave-technologie zorgt hij er ook voor dat je huid, ook de zakhuid, niet wordt aangetast.

Je kunt met de Wellshave trimmen tot 1 millimeter kort zonder opzetstuk. Dat is mooi kort, zonder kans op ingroeiende haartjes. De opzetkammen variëren van 1,5 tot 4,5 millimeter. Dat trimmen mag ook onder de douche. Wellshave is van hele hoge kwaliteit en is een duurzaam product dat je eenmalig aanschaft om daarna jarenlang plezier van te hebben. Het is duidelijk naast een hele goede bodygroomer ook een van de beste ballen trimmers op de markt.

#4 Balls Club “The Chairman” Bodygroomer

Balls Club The Chairman
Ga naar laagste prijs
bol.com (€56,00)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:07

De Balls Club “The Chairman” Bodygroomer doet precies wat je ervan zou verwachten. Deze stevige ballen trimmer is van meet af aan gebouwd om ballen effectief maar vooral ook veilig te trimmen. De Chairman komt uitgerust met een krachtige motor, keramische messen en SAFESHAVE-technologie. Zo wordt al je schaamhaar, inclusief die op je zak, snel weggeschoren maar laat hij de huid voor de rest helemaal met rust.

Standaard trimt de Chairman tot 1 millimeter, maar je kunt dit uitbreiden met opzetstukken van 2, 4,5, 6 en 6,5 millimeter. Ik vind de opzetstukken van mindere kwaliteit als de trimmer zelf. De Balls Club is vooral goed als je een simpele oplossing zoekt, zoals het egaal trimmen van je ballen, slurf en de rest van je schaamhaar. Wel een groot pluspunt is de accu die 120 minuten lang meegaat.

#5 BALZY BushBuster 3.0

BALZY Bushbuster 3.0
Ga naar laagste prijs
bol.com (€49,95)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:07

Ook de BALZY BushBuster 3.0 is een goede, recht toe, recht aan ballen trimmer die erg lijkt op de Balls Club The Chairman. Ook deze ballen trimmer is uitgerust met SAFESHAVE-technologie en is een effectieve, snelle en veilige manier om je schaamstreek helemaal te scheren. Met een betrouwbare motor en een stel scherpe messen laat ook de BushBuster je niet in de steek. Trimmen gaat gemakkelijk en pijnloos en je ballen zijn weer mooi kaal tot 1 millimeter kort.

Ook de BALZY kan mee onder douche en worden gebruikt in combinatie met scheerschuim. Dit maakt het scheren nog comfortabeler. De antislip behuizing helpt hierbij goed om grip op de zaak te houden, ook als het scheerschuim erover heen lekt. 

BALZY was overigens een van de eerste populaire schaamhaar trimmers van deze eeuw en maakte het trimmen van de intieme zone onder mannen weer populair.

#6 BALZAC™ Trimmer

BALZAC™ Trimmer
Ga naar laagste prijs
bol.com (€39,95)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:14

De BALZAC-trimmer heeft, zoals de naam al doet vermoeden, één taak op zich genomen. Dat is om je ballen te trimmen. Dit karwij doet hij bijzonder goed en ook op de zeer rimpelige en plooibare huid doet hij zijn werk snel, efficiënt en volkomen veilig. De SkinProtect technologie zorgt ervoor dat de mesjes goed zijn afgeschermd van de huid en alleen de haartjes kunnen erdoor komen. Het resultaat is een handig en effectief apparaatje dat vol vertrouwen je schaamhaar weg trimt. 

De BALZAC is vooral bedoeld voor mannen die gaan voor een gladde balzak en niet zozeer voor het stylen. Je krijgt er wel opzetstukjes bij van 3 en 6 millimeter, maar die zijn niet van dezelfde kwaliteit als de BALZAC-trimmer zelf. Je gaat hiermee echt voor een handige, snelle ballen trimmer met drie kernfuncties in één: snel, veilig, glad.

De kenmerken van de beste ballen trimmers

Ik merkte al snel dat het aanbod aan echte ballen trimmers niet heel groot is. Er zijn zat bodygroomers verkrijgbaar, maar de meeste zijn waardeloos en helemaal niet geschikt voor schaamhaar. Onder schaamhaar trimmers is het aanbod groter, maar dan nog is niet elke schaamhaar trimmer even goed. De beste ballen trimmers zijn eerst ontworpen voor de moeilijkste huid, de balzak. Deze is het meest plooibaar en je snijdt jezelf er het gemakkelijkst. Ook onder schaamhaar trimmers is er dus een onderscheid te maken. Ik heb voor mijn lijst beste ballen trimmers gekeken naar het volgende:

Hoge prijs/kwaliteitverhouding

Het lijkt vanzelfsprekend, maar toch laten veel mannen zich verleiden tot het kopen van een ballen trimmer die ofwel te duur is of juist te goedkoop. Je hoeft geen fortuin uit te geven voor een degelijke trimmer, maar die overdreven goedkope trimmers van winkels als Action of Kruidvat vallen na verloop van tijd duurder uit. Ze geven het na een jaar, maximaal, al op. Ook zijn deze trimmers compleet ongeschikt voor de plooibare huid. Toch kun je met een beetje zoeken een ballen trimmer vinden van topkwaliteit die ook nog eens betaalbaar is.

Veilig voor de plooibare huid

Veiligheid staat voorop, vooral waar het om de kinderbijslag gaat. Meestal staat het op de verpakking of bij de productbeschrijving of die trimmer geschikt is voor je edele delen. Niet alle trimmers zijn hiervoor even geschikt. Veel bodygroomers zijn goed voor het hele lichaam, maar minder geschikt voor de ballen. Een echte ballen trimmer heeft technologie aan boord die volledig voorkomt dat de huid in aanraking kan komen met de messen.

Meerdere lengtestanden

Voor de lengtestanden, inclusief opzetstukken, is het vooral persoonlijke voorkeur. Meer opties is altijd handig en misschien denk je nu dat je het liefst alles zo kort mogelijk wilt hebben, maar je kunt van gedachten veranderen. Een klein beetje langer laten kan soms het verschil zijn tussen last hebben van ingegroeide haartjes of helemaal geen irritaties. Ook kan het beter staan bij een algeheel kort getrimd maar niet compleet glad resultaat voor je schaamstreek. 

Draadloos met een sterke accu

Daar beneden rond lopen klungelen met een snoer, met de mogelijkheid dat je erover struikelt is nu verleden tijd. Er is geen reden meer om niet te gaan voor een draadloos model. Net als bij draadloze tondeuses, is de accucapaciteit erg belangrijk. Deze bepaalt niet alleen hoe lang je er mee kunt trimmen maar ook voor een groot deel de duurzaamheid van het apparaat. Zwakkere accu’s doen het misschien nu nog wel lang genoeg goed, maar naarmate accu’s ouder worden gaat de accuduur achteruit. Een sterke accu die meer als een uur kan trimmen, zal ook na 3 jaar nog steeds lang genoeg zijn werk kunnen doen.

Multifunctioneel voor schaamhaar en lichaam

De kans is klein dat je alleen je ballen wilt trimmen en de rest wilt laten zitten. Een ballen trimmer is daarom minimaal ook een schaamhaar trimmer, maar het liefst ook een bodygroomer voor je hele lichaam. Kijk ook hier specifiek naar en bepaal van tevoren welk ander haar je wilt trimmen.

Recensies van andere klanten

Ik doe altijd mijn best en probeer alles uit, maar neem niks dat je op het internet ziet zomaar voor lief en waar aan. Eén van de beste bronnen van direct informatie zijn, naast Shavemen.nl natuurlijk, klantrecensies. Met een paar recensies al kom je veel meer te weten over wat je kunt verwachten van een product. Dit advies gaat verder dan alleen voor ballen trimmers. Je mag er van uit gaan dat de beschrijvingen van de fabrikant alle lof uitspreken over hun eigen product. Voor de echte waarheid kun je naast bij Shavemen ook kijken klantrecensies.

De huid van je balzak is anders

Ik ga je niet vertellen waar je ballen voor dienen, dat is iets voor een gesprek met je vader. Maar wat ik wel interessant vind is hoe apart de huid van je ballen is. Je ballen hangen een stuk van je lijf af zodat de teelballen koeler kunnen blijven. Zaadcellen gedijen beter bij een lagere temperatuur dan ons lichaamstemperatuur. Met een slim trucje van moedernatuur hangen de ballen van zoogdieren daarom doorgaans onder het lichaam waar het koeler is. Een evolutionair voordeeltje. Je ballen zijn eigenlijk dus niks meer als een grote huidplooi in de vorm van een zakje.

Zo trim je je ballen

Begin met het wassen van je schaamstreek en je ballen. Gebruik hiervoor een zachte, pH-neutrale zeep. Zorg dat alles goed droog is voordat je aan de slag gaat. Voor ballen trimmers die mee mogen onder de douche sla je het afdrogen over.

  1. Stel de trimmer in op de lengte die je wilt. Met de beste ballen trimmers zoals hierboven hoef je niet in stappen in te korten. 
  2. Houdt bij het trimmen je penis omhoog en tegen je buik gedrukt met de vrije hand.
  3. Zet de ballen trimmer aan en begin bovenaan, net onder de penis. Beweeg langzaam naar beneden, over de huid van je balzak. Op deze manier pak je het grootste gedeelte van je ballen mee.
  4. Daarna draai je de trimmer om en trek je de huid van je ballen strak naar boven. Met opwaartse bewegingen werk je de resterende haartjes weg aan de onderkant van je ballen.

Nadien is het slim om een hydraterende bodylotion voor mannen aan te brengen en deze even te laten intrekken voordat je je onderbroek aantrekt. Een ballen trimmer zal je ballen nooit helemaal glad met de huid scheren. Je loopt dus weinig risico op ingroeiende haartjes.

Nadelen van het trimmen van je balhaar

De meeste nadelen van getrimde ballen komen achteraf. Je schaamhaar gaat heel effectief wrijving tegen als je loopt of rent. Ook in de onderbroek kan het nu een stuk meer wrijven, wat tot irritatie kan leiden. Je ballen elke dag insmeren met een bodylotion voor mannen gaat dit effectief tegen. Ook het dragen van goede ademende, katoenen onderbroeken kan helpen om irritatie door wrijving tegen te gaan. Voor de naturisten onder ons is dit natuurlijk geen probleem, maar als je toch regelmatig kleren draagt naar werk of naar school, let er dan op dat deze comfortabel zitten rondom je gladde eieren.

Wat ook kan voorkomen is dat haartjes gaan ingroeien. Hier moet je op tijd bij zijn, zodra je ze opmerkt. Het kan behoorlijk wat gepeuter zijn om ze los te trekken naarmate ze dieper ingroeien. Je voorkomt dit het beste door je niet helemaal kaal te scheren maar door 0,1 millimeter over te laten. Dit is voor het oog glad, maar de haartjes staan vrij van de huid en kunnen moeiteloos weer aangroeien.

Ballen trimmer alternatieven

Een schaamhaar trimmer komt het dichts bij een ballen trimmer. Alle ballen trimmers zijn ook schaamhaar trimmers en de overlap is heel groot. Schaamhaar trimmers hebben vaak meer opzetstukken zodat je beter kunt doen aan de styling van je schaamstreek. Dit is voor een ballen trimmer vaak bijzaak, die wil je ballen meestal helemaal kort scheren.

Samenvatting voor de beste ballen trimmer

Ik begrijp enige nervositeit bij de gedachte aan het trimmen van je ballen. De messen van een trimmer zijn vlijmscherp en gaan op hoge snelheid tekeer. Het kleinste sneetje daar beneden doet veel pijn en bloed hevig. Zelfs met de meest veilige ballen trimmer zou het voor kunnen komen, maar dan moet je echt als een gek staan wrijven over je zak. Doe je het met een beetje beleid, dan heb je daar met de beste ballen trimmer, de Gruttz Bodygroomer v3, geen last van.Je koopt waarschijnlijk geen trimmer voor alleen je ballen, maar ook voor andere delen van het lichaam. In elk geval de rest van je schaamstreek zou mooi zijn. Een goede ballen trimmen is naast een goede schaamhaar trimmer daarom liefst ook een goede bodygroomer. Zo kun je je hele lichaam netjes houden met één draadloos apparaat. Je moet de vraag daarom omdraaien en niet kijken naar een bodygroomer waar je ook je ballen mee kunt trimmen, maar juist één die eerst kijkt naar het moeilijkste plekje op je lichaam. Is de bodygroomer heel goed voor de plooibare huid van je balzak, dan zit de rest vaak ook wel snor. Haal daar ook nog een hoge kwaliteit, redelijke prijs en topprestaties bij en je komt uit bij de Gruttz Bodygroomer v3 LifeShaver.

Veelgestelde vragen over ballen trimmers

Kan je je ballen trimmen?

Ja, je kunt je ballen trimmen zonder dat je je hoeft te scheren met alle risico’s van dien. Met een ballen trimmer zoals de Gruttz Bodygroomer v3 kun je je ballen veilig trimmen. Je hebt dan drastisch minder kans op sneetjes of ingroeiende haartjes.

Hoe moet je je ballen trimmen?

Houd je penis omhoog tegen je buik gedrukt met de vrije hand. Trim met je schaamhaar trimmer van boven naar beneden je balhaar weg, beginnend net onderaan de penis. Zet geen druk maar laat de trimmer het werk doen. Daarna draai je de trimmer om, trek je de huid van je ballen strak omhoog en trim je het overgebleven haar van beneden naar boven weg.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€36,99)
blokker.nl (€49,95)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:07

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *