10 Beste Safety Razors – Review en Kopersgids voor 2024

Na het doornemen van de lijst van beste veiligheidsscheermessen die we hebben samengesteld, zijn we tot de conclusie gekomen dat Merkur 23C 3 Piece Safety Razor de duidelijke winnaar is.

Dit is de beste safety razor van het jaar!
Merkur 23C double edge safety razor
Ga naar laagste prijs
bol.com (€44,73)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:04

De Merkur 23C 3 Piece Safety Razoris afkomstig uit Duitsland en wordt geproduceerd door Merkur Stahlwaren Gmbh & Co. Gemaakt van Solingen staal, garandeert dit scheermes een levenslijn van bijna een levenslange constante scheerbeurten zonder echt veel problemen. De Merkur 23C 3-delig Safety Razor maakt gebruik van een universeel en dubbelrandig scheermes, waardoor het gemakkelijk te onderhouden is.

Safety razors (of krabbertjes) zijn gemaakt met slechts één doel voor ogen, namelijk om u te helpen zich te scheren zonder u zorgen te maken over snijwonden, zoals bij het gebruik van traditionele open scheermes.

En hoewel er veel andere scheermogelijkheden zijn deze dagen, geven veel mensen er de voorkeur aan om zich te scheren met hun double edge razor, die ze eigenlijk vertrouwen.

Echter, bij het selecteren van een Safety razors, moet u ervoor zorgen dat uw keuze inderdaad veilig voor u is. Daarom hebben we deze review en de kopershandleiding samengesteld om u te helpen bij het selecteren van het beste Safety razors dat voor u van toepassing is.

Top 10 Safety razors vergelijking

Gedetailleerd overzicht van de beste Safety Razors

In dit gedeelte wordt normaal gesproken onthuld wat we na grondig onderzoek hebben ontdekt over de beste Safety Razors en worden de specificaties van deze producten in detail beschreven. Ook wordt in deze sectie elke invalshoek, inclusief de niet zo belangrijke onderdelen van de producten, onderzocht.

#1 Merkur 23C Double Edge Safety Razor

Merkur 23C double edge safety razor
Ga naar laagste prijs
bol.com (€44,73)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:04

Merkur 23C safety razor is een van de hoogwaardige dubbelrand scheerapparaten die Merkur Stahlwaren Gmbh & Co tot een van de bekendste scheerapparaten in de markt heeft gemaakt. Het is een lichtgewicht scheermes met een lange steel en een gesloten kamkop, waardoor het voldoet aan de standaard dubbele rand scheermesjes.

De verchroomde afwerking van het Merkur 23C 3 Safety Razor met dubbele rand laat het scheermes een elegante en verfijnde look na, wat het uniek maakt. Een antislipgreep en de voordelige universele dubbele rand van de mesjes bekronen de vele voordelen van het gebruik van dit product.

Belangrijkste kenmerken

 • Wordt geleverd met een iconisch driedelig ontwerp dat zorgt voor een zeer eenvoudige reiniging en onderhoud
 • Gekartelde handgreep die een betere grip en veel meer wendbaarheid garandeert
 • Maakt gebruik van goedkope universele dubbele rand messen voor de universele snijranden
 • Gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materiaal, namelijk Solingen staal.
VoordelenNadelen
– Garandeert een zeer gladde en irritatievrije scheerbeurt zonder irritatie– Sommige gebruikers hebben kort na de aankoop geklaagd over roest plekken
– Gemakkelijk te gebruiken door de behoefte aan goedkope universele dubbele randbladen– Sommige gebruikers hebben ook beweerd dat de schroefbevestiging kort nadat ze begonnen te gebruiken, los kwam te zitten
– Kan zowel in standaard- als in lange lengtes worden verkregen– Kan een langere tijd nodig hebben om een volledige scheerbeurt te bereiken
– Handvat dat zorgt voor een sterkere grip en meer wendbaarheid

Beoordeling Merkur 23C

Als gevolg van de vele geweldige eigenschappen die de Merkur 23C double edge safety razor heeft, is het een goed idee om voor dit type scheerapparaat te kiezen. Ook is het zeer betaalbaar en past het in veel budgetten.

Het type scheermes dat het nodig heeft en het gemak van reiniging garanderen ook dat het alleen een stressvrij en goedkoop onderhoud nodig heeft. Dit is onze beste product kwa prijs/kwaliteit verhouding, en onze nummer 1 al sinds jaren!


#2 Merkur 34C Double Edge Safety Razor

De Merkur 34C Double Edge Safety Razor is een van de meest verkochte veiligheidsscheerapparaten aller tijden. Het heeft een klassiek, tweedelig, traditioneel ontwerp. Het is een mild, maar zeer effectief scheerapparaat dat geschikt is voor vrijwel iedereen.

De Duitse ‘Made in Solingen’ kwaliteit, klassieke gladde scheerprestaties, klassieke retro look en het maakt gebruik van alle veiligheidsscheermesjes. Verbazingwekkende waarde voor je geld gezien de afkomst en reputatie van het scheermes.

Belangrijkste kenmerken

 • HD 34C is een tweedelig – niet-verstelbaar scheermesje
 • Het wordt geleverd met één mesje…
 • Het scheerapparaat heeft een verchroomde afwerking die het een aangename uitstraling geeft.
 • Totale lengte is 98 mm
 • Het weegt ongeveer 80,5 gram
VoordelenNadelen
Een snelle blik op dit scheermesje en je zult merken dat het een geweldig ontwerp en bouw heeftDit scheermes is niet het meest agressieve product op de markt
Hoewel er veel driedelige safety razors op de markt zijn, is het tweedelige ontwerp dat deze safety razors absoluut uniek maakt. Als je een ruwe baard hebt, moet je misschien iets anders proberen, iets agressiever, zoals de Muhle R41
De verchroomde afwerking is glanzend en glad en zal geen krassen maken op zelfs gevoelige gezichten als je je scheert.Onder de mesbescherming zal je merken dat de verchroomde plaat niet gepolijst is. Omdat het echter op geen enkel punt in contact komt met de huid, is dit geen groot probleem.
Betaalbaar

Beoordeling Merkur 34C

Over het geheel genomen, zoals onze Merkur 34C review zal aantonen, is dit een zeer goede safety razor, perfect voor beginners en doorgewinterde natte scheerders onder ons..

Het ontwerp en de constructie zijn van hoge kwaliteit, maar om de een of andere reden lijkt dat geen invloed te hebben op de prijs van het product. Het is nog steeds een zeer betaalbaar scheermes dat met de juiste zorg zal u voorzien van een comfortabele scheerbeurt voor de komende jaren.


#3 Merkur 38C Double Edge Safety Razor

Dit klassieke 2-delige scheermes is zonder twijfel de grotere mannelijke broer of zus van de bestseller Merkur 34C.

Het heeft een langer, stevig handvat, en het is iets zwaarder in vergelijking met het scheermes. Hij weegt ongeveer 4 gram (ongeveer 120 gram).

Dit is ongetwijfeld een van de zwaarste scheerapparaten met dubbele rand die verkrijgbaar is. Het zware karakter betekent dat het zorgt voor een betere controle en een agressieve, maar comfortabele scheerbeurt.

In vergelijking met de hoofden van dit scheermes en de populaire 34C safety razor, zult u geen verschillen vinden, ze zijn 100% identiek.

Het enige verschil tussen de twee scheerapparaten is de extra lengte en het ontwerp van de handgreep. Over design gesproken, de 34C heeft een kartelpatroon op het handvat en is ongeveer 3″ lang.

De grote broer, aan de andere kant, heeft een kapperskartel en een iets langere handgreep die iets langer is (iets minder dan een inch). De meeste scheergoeroes bevelen overigens de uitstekende 34C safety razor aan voor beginners.

Belangrijkste kenmerken

 • Voorzien van een aantrekkelijke en functionele kappersgreep
 • De handgreep meet iets minder dan 4 inch
 • Het heeft een gewicht van 4 gram
 • Wordt geleverd met een verchroomde afwerking
 • Het is een 2-delig veiligheidsscheermesje
 • De agressiviteit van het scheermes is middelmatig te noemen
 • Inclusief een gratis enkel blad
VoordelenNadelen
Het heeft een hoog gewicht en een gebouwde constructie toont het niveau van vakmanschapVanwege het gewicht is het misschien niet de beste keuze voor de beginners onder ons.
Door zijn gewicht kan het scheerapparaat minder kracht uitoefenen op de streek, wat zich vertaalt in minder irritatie.De greep van de safery razor is misschien niet voor alle scheerders geschikt.
De messen worden stevig op de juiste positie gehouden wanneer de handgreep wordt aangetrokken.Er zijn sommige gebruikers die het niet prettig vinden, omdat hij toch echt te zwaar is. Bovendien vinden sommige gebruikers met kleinere handen het handvat te lang voor een aangename scheerbeurt.
Ook betaalbaar

Beoordeling Merkur 38C

Zoals onze review het laat zien, is dit een scheermes dat een geweldig alternatief blijkt te zijn voor beginnende scheerders onder ons, die nog steeds de kneepjes van het klassieke scheren willen leren.

Dit is een geweldig scheermes – vooral voor mannen met grote handen zoals ik 🙂 Oh, en het is niet de beste optie als je een grove baard hebt.


#4 Merkur Futur Double Edge Safety Razor

Merkur blijft een merk om rekening mee te houden bij de productie van safety razors, en een aantal andere verzorgingsproducten natuurlijk. De MERKUR Futur Adjustable Safety Razor is een van de belangrijkste scheerapparaten van Merkur, en zeker onder de double edge modellen is dit het top model.

Dit scheermes wordt beschouwd als een marktleider met een innovatief ontwerp, een breed scala aan aanpassingen en superieur vakmanschap in de productie. Het instelbereik is verdeeld in zes stappen van bladhoek; 1 is de mildste met de minste blootstelling van het blad en tot 6 die een scheerbeurt bieden die door het meest zeker als agressief genoeg wordt beschouwd voor alle, maar de meest vervelende groei.

De flexibiliteit om de scheerinstellingen aan te passen betekent dat u de perfecte instelling kunt vinden op basis van uw voorkeuren en huidtype. Deze geweldige functionaliteit wordt geleverd met een eenvoudige draai aan de bovenkant van het handvat, iets onder het hoofd.

Hoewel het waarschijnlijk niet nodig is voor mannen met een milde baard, kunnen ervaren scheerders onder ons, met een dikkere baard groei, deze verstelbaarheid erg prettig vinden. Het design team heeft er alles aan gedaan om met een mannelijk, ultramodern uitziend product te komen. Ze zijn gekomen met een innovatieve blade loading procedure, lange steel, grote kop, en een gladde, zijdeachtige afwerking. Mooi, mooi, en mooi!

Dit type razor wordt niet echt beschouwd als een beginners safety razor. Dat gezegd hebbende, voor de avontuurlijken met meer dan een milde baard, kan door het bekijken van scheertips en beschikbare video’s op youtube eventueel, tijd en geld zeker worden bespaard door het leren van klassiek scheren mit dit soort apparaten.

Beste kenmerken

 • Verstelbaar – eenvoudige selectie van 6 verschillende graden van “blootstelling” van het blad
 • Keuze uit drie verschillende, gladde afwerkingen: klassiek verguld, glanzend chroom en satijnglans chroom.
 • Gladde handgreep, goed gevormd voor een goede grip en eenvoudige bladverstelling
 • Zware Duitse kwaliteit
 • Totale lengte van 11 cm en een flinke 126 gram
VoordelenNadelen
Zeer eenvoudig om snel de agressiviteit van uw scheerbeurt aan te passen – Dit geeft een “gepersonaliseerde” scheerervaring op nat scheren anno 2019!Brede meskop vereist fijnheid op nauwe plaatsen op het gezicht
Het gewicht en de afmetingen van de handgreep maken dit scheermes geschikt voor alle handen behalve de grootste.Als u een scheerapparaat bent dat gewend is aan een gekartelde handgreep, voelt het handvat misschien een beetje glad aanEen schoonheid van fijne afwerking en moderne stijlSommige gebruikers hebben beweerd dat de grootte van het scheermes het scheren van baardranden bijna onmogelijk maakt.
Iets duurder dan de ´rest´..

Beoordeling Merkur Futur

Samenvatting: Zoals uit onze test blijkt, is het verstelbare scheermes met dubbele rand perfect voor de ervaren scheerders onder ons, die op zoek zijn naar flexibiliteit en veelzijdigheid met betrekking tot de agressiviteit van het mes. In een hoge stand zorgt het voor een glad en MEGA glad scheerresultaat. Verstelbaarheid is het belangrijkste factor van deze Duitse schoonheid.


#5 Böker Double Edge Safety Razor

Dit gestroomlijnde veiligheidsscheermes van Boker, is ontworpen met een vlindermechanisme voor het snel en eenvoudig wisselen van messen. De scheerkop opent door het draaien van de eindkap op de handgreep, waardoor het mesje toegankelijk is.

Alle onderdelen zijn gemaakt van gegoten zink en zijn voorzien van een hoogwaardige verchroomde afwerking. Uitwisselbaar met alle standaard scheermesjes. Totale lengte: 3,5″. Gewicht: 2 oz. En natuurlijk gemaakt in Solingen, Duitsland.

Helaas vonden wij de resultaten van dit model niet bijzonder, en vooral bij de houding van het model aan je gezicht, wat bij mij bijna parallel was aan het gezicht, wat geen goed resultaat gaf natuurlijk.

Van alle modellen die we hebben getest, vonden wij dit model toch echt de slechtste uit de rij. Volgens mij moeten ze bij dit model opnieuw bij de ontwerptafel, maar eens discussiëren, gezien de totaal verkeerde hoek waarmee je moet scheren.

Belangrijkste kenmerken

 • Vlindermechanisme voor een snelle en eenvoudige vervanging van het blad
 • Een erg mooie chroom afwerking
 • Robuust, zeer robuust ontwerp
 • Gemakkelijk vast te pakken wanneer het nat is
VoordelenNadelen
Materiaal van goede kwaliteit De hoek waarmee je moet scheren is bizar te noemen, en niet te doen.
Het gewicht en de afmetingen is erg prettig te noemen. Resultaat is dan ook niet echt goed…
Geschikt voor lichte/normale baardgroei.

Over Boker

Sinds 1869 worden de beroemde messen met het wereldberoemde merk Boker boom met de hand vervaardigd in Solingen, de stad van de messen. De uitgebalanceerde mix van traditionele messen en de grote betekenis van het handwerk in de fabriek inspireert een zeer breed spectrum van messenliefhebbers en -gebruikers en geeft ze vandaag de dag in heel Europa een leidende marktpositie op het gebied van sportmessen.

Beoordeling Böker

Ik kan dit model echt niet aanraden, want ik denk dat Boker echt niet goed hierover heeft nagedacht. Zij zijn marktleider met messen en andere producten (zoals open scheermessen), maar op het gebied van safety razors lukt het zo zeker niet. Dit was zeker een ervaring waard, helaas negatief.


#6 Edwin Jagger 30NE6 Double Edge Safety Razor Silver RVS

Edwin Jagger 3ONE6 double edge safety razor Silver RVS
Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€99,00)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:04

Edwin Jagger is een scheermes waarvan de prestaties alleen vergeleken kunnen worden met de grootste merken in de markt.

Je kunt gemakkelijk een zuivere kapper scheerbeurt bereiken als je geduldig genoeg bent om een scheerbeurt met drie scheerbeurten uit te voeren.

Dit is een scheermes waarvan de prestaties kan alleen worden vergeleken met de grootste merken in de markt. En terwijl de meeste beginners kunnen beginnen met dit scheermes, wat de meeste mannen inspireert om zich aan dit merk te houden is het slanke ontwerp en bijna perfecte houding in de hand.

Het biedt een comfortabele scheerbeurt die de huid op geen enkele manier irriteert.

Een van de belangrijkste redenen waarom het scheerapparaat goede prestaties levert, is vanwege de manier waarop het hoofd is ontworpen. De “kop” is bedekt met een 3-delige geschulpte gesloten kam, die de baardhaartjes netjes uitlijnt voordat het glad geknipt wordt door het passerende scherpe mes.

Het is eigenlijk dezelfde gesloten kam kop als op de Mühle R89.

Bovendien is de ruimte tussen het blad en de kop groot genoeg om het geschoren haar en het schuim snel door te laten stromen. Dit helpt om een continue gladde scheerbeurt te bereiken. Het geschoren haar schraapt de huid niet bij elke beweging van het gezicht.

Een andere reden waarom het scheren zo comfortabel is, is hoe comfortabel het scheermes in de hand balanceert.

Belangrijkste kenmerken

 • Ze hebben een gepolijste verchroomde afwerking op zowel de zichtbare als de niet-zichtbare delen.
 • Totale lengte is 98 mm (3,9 inch), met een gewicht 2,2 gram
 • Ze zijn er in twee verschillende varianten; DE89BL en DE89LBL. De BL heeft een gladde verchroomde handgreep en de LBL heeft een gevoerde karteling op de handgreep.

  PS: (Bij Manandshaving staat het verkeerd, ik heb hun al een email over gestuurd..)
VoordelenNadelen
Dit is een geweldig veiligheidsscheerapparaat voor zowel beginnende als ervaren natte scheerders onder ons.Het chroom wat op deze safety razor is geplaatst, zal na verloop van tijd verslijten, maar dit zou geen probleem moeten zijn wanneer u uw scheerapparaat na gebruik goed droogt.
Hij heeft een mooie verchroomde afwerking – bijna net zo mooi als Muhle R89.Sommige gebruikers hebben geklaagd over een gladde handgreep…
Het scheermes is zeer betaalbaar, vooral als je het bij Manandshaving.nl koopt! Niet echt veel negatiefs te melden..
De goedekope prijs!

Beoordeling Edwin Jagger 30NE6

Edwin Jagger is een vertrouwd merk dat al tientallen jaren op de markt is. Zij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige en functionele producten voor hun klanten, en dat merk je aan alles. Dit scheermes is zeker een van hun beste producten op de markt.

De verchroomde afwerking is prachtig, bijna spiegelglad. Het hoofd is goed ontworpen met een gemakkelijke belasting van de bladen voor zowel beginners als ervaren scheerapparaten met natte scheerapparaten.

De prijs is te goedkoop voor zo´n top model naar mijn mening.

Zoals ons artikel hopelijk heeft aangetoond – u kunt niet verkeerd gaan als u ervoor kiest om een Edwin Jagger DE89 op te halen!


#7 Feather Double Edge Safety Razor DER-A

De FEATHER Popular Double Edge Razor is de economische keuze als het gaat om “double edge” scheerapparaten. Keer terug naar een tijd waarin traditioneel nat scheren, voor de echte mannen was.

Elke scheerbeweging maakt je huid zacht en glad. Met de hulp van moderne technologie, Feather double edge safety razors bieden meer controle en bieden een betere controle en een betere scheerervaring dan veiligheidsscheermesen met meerdere scheerbladen.

In feite, ze zijn de “next thing” om een rechte scheerbeurt te scheren. Ze kunnen zelfs geld besparen u geld op de lange termijn als dubbele rand messen zijn betaalbaarder dan cartridges systemen.

Het scheermes neemt de vorm aan van een old skool veiligheidsscheermes met dubbele rand. Een terugval naar een tijd waarin dubbele rand veiligheidsscheermes ‘populair’ waren en mensen genoten ervan om zichzelf een geweldige scheerbeurt te geven.

Dit model is voorzien van een vlinder stijl twist open scheerhoofd te gemakkelijk te veranderen en te beveiligen het mesje. Wees voorzichtig bij het scheren met een scheermes met dubbele rand.

Een goede techniek is de sleutel tot het minimaliseren van snijwonden en het bereiken van een goede scheerbeurt, dus zeker niet geschikt voor de beginners onder ons.

Een erg mooie review op Manandshaving.nl vonden we:

Ik heb er me juist mee geschoren en ik ben zeer aangenaam verrast door deze krabber, de 2x tegen de haren in onder de neus , wat voor mij een probleemzone is kan ik alleen maar zeggen perfektgeen irritatie gewoon spekglad in 2 passes met de er bij geleverde feathermesjes!

Fabian Hendrickx

Belangrijkste kenmerken

 • Niet te duur, en toch goede kwaliteit
 • Ziet er niet echt modern uit
 • Absoluut aan te raden voor de ervaren gebruikers

#8 TIMOR Double Edge Safety Razor

Het eerste wat u opvalt aan de Timor is de afwerking, de verchroomde kop is foutloos, geen enkel klein foutje op deze ultraglanzende kop.

Het handvat is niet gekarteld, maar heeft een speciale afwerking met verticale en horizontale groeven die een veilige, betrouwbare grip bieden. Met een gewicht van 90 gram is dit een scheermes dat goed in de hand ligt, niet te zwaar en niet te licht.

Het handvat is 80mm lang en is gemaakt van verchroomd massief messing. De kop is gemaakt van een verchroomde gegoten zinklegering.

De onderzijde van de kop en de binnenkant van de kop zijn voorzien van het stempel ‘Made in Germany’. Uit ervaring weten we dat onze inkopers veel de voorkeur geven aan scheerapparatuur van Duitse makelij.

De onderkant van het handvat heeft een leuke touch met de woorden ‘Timor Germany’ zuur geëtst in kleine lettertjes, een mooie finishing touch die de aandacht voor detail laat zien waar in Duitsland gemaakte scheerapparaten beroemd om zijn. Gelukkig is de kop 43 mm lang, dit betekent dat het scheermesje niet uit de kop steekt.

Belangrijkste kenmerken

 • Matverchroomd metaal
 • Lengte handvat: 8,0 cm
 • Totaal gewicht: 62 gr
 • Inclusief 1 double edge scheermesje

Beoordeling TIMOR

De Timor heeft gedaan wat hij hoort te doen en dat is het leveren van een probleemloze, gladde en comfortabele scheerbeurt. Ik was aangenaam verrast over hoe dicht de Timor me geschoren heeft. Het scheermes ziet er zeer strak en modern uit en voor de prijs is het een zeer goede keuze.


#9 Bluebeards Revenge “Scimitar” Double Edge Safety Razor

De prachtige Scimitar veiligheid scheermes zal u helpen snijden door middel van de Bluebeards Revenge manier! Met precisie ontworpen en perfect uitgebalanceerd, de Scimitar veiligheidsscheermes ligt mooi in de hand en is zeer eenvoudig te manoeuvreren om het gezicht en de hals.

Het scheermes heeft ook een minder bolvormige kop dan andere veiligheidsscheermessen, wat betekent dat de lastige plekken zoals onder de neusgaten en rond de kin ook gemakkelijk te scheren zijn.

Met een gesloten kam, is de Scimitar veiligheidsscheermes is voor zowel ervaren scheerapparaten als nieuwkomers geschikt.

De Scimitar wordt geleverd in glanzend chroom met de Bluebeards Revenge schedel & kruisbeenderen logo laser geëtst in het hoofd en wordt gepresenteerd in een slimme merkpresentatie doos. De presentatie van het product is voor ons al 100% perfect!

Gezien zijn uiterlijk, en presentatie, is het eenvoudig te zien en te merken waarom de Bluebeards Revenge Scimitar het beste veiligheidsscheermes ter wereld won in de Reader’s Choice Magazine Awards 2012.

Belangrijkste kenmerken

 • Verchroomd scheervlak met dubbel scheerblad voor nat scheren
 • Robuuste metalen constructie
 • Met gelaserd The Bluebeards Revenge logo
 • Totale lengte: 95 mm
 • Gewicht: 67 g
 • Verchroomd, dubbelzijdig nat scheermesje met dubbele rand
 • Precisie-ontworpen volledig metalen constructie

Beoordeling Bluebeards Scimitar

De Scimitar veiligheidsscheermes is absoluut top, voor beginners en ook voor ervaren gebruikers. Het is vrij zacht en super grondig tegelijk, 2 keer scheren is genoeg voor een gladde en grondige scheerbeurt. Gewicht en grootte is optimaal, het is een van de kleinere veiligheidsscheermessen, maar het is makkelijker te hanteren.


#10 Merkur 15C Double Edge Safety Razor

Merkur is een van de oudste fabrikanten van scheerbenodigdheden voor nat scheren vandaag de dag, en brengt ons een mix van traditioneel ontwerp en Duitse engineering en productie. Meer over bij onze merken databank.

Met een lichtgewicht kop en een slanke, korte (7,5 cm / 3 in) handgreep, is de open kam van de klassieke 15C ontworpen voor de grofste baarden. Het wordt beschouwd als tamelijk mild (en misschien niet agressief genoeg voor sommigen), het levert een extreem glad, comfortabel en glad scheerresultaat zonder scheerbrand.

De structuur van de handgreep en knop zorgt voor een comfortabele en zekere grip. Veel gebruikers hebben opgemerkt dat de Merkur 15C een dunnere, lichtere versie is van de nu gestopte Merkur 11C. Hij heeft een neutrale balans, niet zo sterk of zo zwaar als sommige scheerapparaten, en lichter in gewicht dan de grotere scheerapparaten.

De 15C is een uitstekende waarde en een andere populaire keuze voor reizigers. Hij is eenvoudig te reinigen, gebouwd om een leven lang mee te gaan en een geschikte keuze voor nieuwkomers om de Safety Razor te openen 🙂

Belangrijkste kenmerken

 • Verchroomd metaal
 • Lengte handvat: 8 cm
 • Totaal gewicht: 53 gr

Beoordeling Merkur 15C

Tot slot, de Merkur 15c is een klein en handig scheermes voor mensen met kleinere handen en absoluut een jackpot voor zij moeten zijn die agressief scheerapparaat willen hebben, en toch handelbaar model willen gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€44,73)
manandshaving.nl (€37,50)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:04

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€44,73)
manandshaving.nl (€37,50)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:04

Verkrijgbaar bij:

bol.com
manandshaving.nl (€57,00)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:04

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€85,53)
manandshaving.nl (€83,25)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:04

Verkrijgbaar bij:

bol.com
manandshaving.nl (€32,50)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:04

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€43,99)
manandshaving.nl (€49,50)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:04

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€25,50)
manandshaving.nl (€21,00)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:04

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€44,50)
manandshaving.nl (€37,50)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:04

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€39,95)
manandshaving.nl (€60,45)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:04

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€20,63)
manandshaving.nl (€34,25)
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 – 02:04