Top 10 Safety Razor Mesjes

Over de jaren heen, hebben gebruikers die scheren, verschillende en nieuwe technieken ontwikkeld en geperfectioneerd, als je dat tenminste een keer, of twee keer per week doet. 

Sommige mensen vinden scrubben de huid van de nacht voorafgaand aan het scheren, erg belangrijk, en andere gebruikers nemen weer vochtinbrengende crèmes en huid gels, terwijl anderen met een gevoelige huid kiezen voor hypoallergene crèmes en zeep, om ervoor te zorgen dat het gezicht en de uitstraling na enige tijd weer perfect is.

Iedereen is anders, en heeft andere behoeftes, en er wordt continue doorontwikkeld.

Hoewel je met veel producten tegenwoordig een goed scheerresultaat krijgt, is het meestal toch net iets te duur. Met behulp van een goede kwaliteit veiligheidscheermes (double edge scheermesjes) is dit nog steeds 1 van de makkelijkste en meest effectieve strategieën voor het verzorgen van het gezicht.

Vergeleken met traditionele standaard scheerapparaten zijn veiligheidsscheermessen zeer scherp; ze tonen zelden een “inkeping” of irritatie van de huid tijdens het gebruik. Oh, en ze zijn ook nog eens erg goedkoop in aanschaf. Het scheren duurt wel wat langer, maar dit is vele malen goedkoper dan andere methoden.

Voor het klassieke scheermes, heb je natuurlijk scheermesjes nodig, en die zijn er in overvloede, dus daarom hebben we een klein overzicht gemaakt van de leukste en beste mesjes die je hiervoor kunt gebruiken.

De top 10 van de beste double edge scheermesjes die beschikbaar zijn op de markt in Nederland:


Feather Hi Stainless Double Edge

Feather Hi Stainless Double Edge

Een regelmatig product wat in vele top 10 lijstjes voorkomt zijn de double edge Hi-Stainless messen van Feather. In het buitenland zijn er grotere pakjes leverbaar zoals de 50 stuks versies, maar die heb ik in Nederland nog niet gezien.

Dit zijn top mesjes uit Japan die scherp, duurzaam en compatibel zijn met vele veiligheidsscheermesjes. Of je nu van droog scheren houdt, of het gebruik van crème of gel, Feather Hi-Stainless Platinum scheermesjes belonen je met een schone, gladde scheerbeurt.


Derby double edge Premium

Het Derby Premium scheermesje is een zeer populair scheermesje, hoewel het zeer gemengde gebruikersbeoordelingen heeft. Hoewel het niet het scherpste mes is en ik persoonlijk niet in staat was om meer dan één goede scheerbeurt te krijgen, heeft het de reputatie dat het zeer mild is in de zin dat het zelfs voor een zeer gevoelige huid geen irritatie veroorzaakt.

Het Derby Premium scheermes heeft dezelfde chroom-keramische, platina-, wolfraam- en polymeercoating, maar adverteert ook met Zweeds staal op de verpakking. Goed product, scheert goed, maar heeft niet de echte scherpte die je eigenlijk moet verwachten.


Personna double edge

Top 10 Safety Razor Mesjes 1

Een double edge scheermes, dat stilzwijgend een van de meest populaire scheermesjes op de markt is: het Personna Lab Blue Platinum. Deze bladen worden zeer gerespecteerd door de experts, ze verkopen als een gek, maar om welke reden dan ook krijgen ze gewoon niet de publiciteit die sommige van de andere hoog aangeschreven bladen wel hebben.

De verpakking voor Personna Lab Blue’s is zeer minimaal. Veel andere bladen worden geleverd in kleine plastic dispensers met 5 of 10 bladen, maar deze niet.

In plaats daarvan worden ze verpakt in een klein dun kartonnen doos. De doos krijgt de klus geklaard, maar is niet zo stevig als een plastic dispenser. Het voordeel van deze minimalistische verpakking is echter dat het hen in staat stelt om een deel van de kosten laag te houden.

Als het gaat om het vinden van het beste scheermesje, is dit voor mij eigenlijk de heilige graal naar mijn mening. Een scherp mes dat ook glad en vergevingsgezind is, toch? Immers, het doel voor elk nat scheerder onder ons, moet zijn om elke keer weer een glad en irritatievrij resultaat te krijgen.

En dat is precies wat deze scheerbladen doen. De Personna Lab Blue’s doen opmerkelijk goed werk door een scherp maar ook glad en vergevingsgezind scheerresultaat te bieden.

Scherp? Oh ja, er is geen betere….


TIMOR double edge

Timor bladen zijn gemaakt van superieure kwaliteit roestvrij staal met Teflon-coating voor een gladde scheerbeurt en langdurig gebruik. Geschikt voor de meeste conventionele dubbele rand scheerapparaten/veiligheidsscheerapparaten. Een scheermes gaat ongeveer 7-10 keer mee, afhankelijk van de sterkte van uw baard en de methoden van huid “preparatie”.

Aanbevolen gebruik met een kwaliteit pre-shave olie en natuurlijke scheerzeep of crème. Enkel verpakt in gewaxt papier en 10 mesjes in een veiligheidsdispenser. Duw ze gewoon uit de dispenser – geen aanraking van het mesje nodig. Een scheerblad dat lang meegaat om uw scheerbehoeften te vervullen.

Vrij goed, maar niet het beste wat er is.


Merkur double edge

Merkur double edge

Merkur scheermesjes voor de double edge scheermessen, staan bekend om hun gladde scheerbeurt van wat eigenlijk een matig mes is. Ze zijn zeker niet zo scherp als het scherpste niveau van bladen op de markt (Feather, Astra Superior Platinum, Gillette Silver Blue), maar ze zijn een goed alternatief.

Merkur maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft enorme kwaliteitscontrolenormen bij de productie van deze premium mesjes. Dus als u Merkur Super bladen koopt, kunt u er zeker van zijn dat deze bladen altijd van de hoogste kwaliteit zullen zijn.

Ik denk dat ze iets langer meegaan dan het gemiddelde mes. Zo kan ik van de meeste bladen meestal 4 of 5 scheerbeurten krijgen. Maar met Merkur’s kan ik het blad comfortabel uitrekken tot 6 of 7 scheerbeurten. Ik aarzel echter om het product nog veel langer te gaan gebruiken…

Goed merk, premium product, goede kwaliteit, maar er zijn scherpere en betere oplossingen.


Bluebeards Revenge double edge

Bluebeards Revenge double edge

The Bluebeards Revenge mesje worden ontwikkeld in een van de beste herencosmetica laboratoria van UK. Deze scheermesjes passen in de veiligheidsscheermessen van Bluebeards Revenge, Edwin Jagger, Mühle, Merkur en Timor. De Double Edge scheermesjes passen ook in het shavette scheermes van Bluebeards Revenge.

Kan er niet veel over zeggen helaas, maar het schijnt een milde cut en relatief vergevingsgezind. Geschikt voor de beginnende scheerder en lichte/normale baardgroei. Het aantal scheerbeurten wordt zo geschat om de 2-4 beurten.


Muhle Double Edge Blades

Top 10 Safety Razor Mesjes 3

Ook Mühle verstuurd de mesjes niet in een mooi pakje, maar domweg in een klein en eenvoudige verpakking met papier.

De lemmet zelf zit zeer goed in de houder en lijkt van goede kwaliteit te zijn. Bij duidelijke belichting van de randen is goed te zien, dat aan beide zijden de randen eruit steken. Dat zijn misschien enkele millimeters, maar dat brengt dat beetje extra met zich mee.

De markeringen op het blad zijn subtiel met alleen de Muhle branding en “Shaving Culture” geschreven in het Duits.

De mes is niet echt agressief, lichte weerstand (Met een Merkus 34 getest), maar niet echt een WOW moment gehad hiermee. Ik vond de finish op mijn nek en wangen uitstekend, en rond het sikje goed, maar niet “Baby Butt Smooth” zoals de sceptici dat graag zeggen. Dit was normaal voor mij, ik nam aan dat dit was hoe dicht een scheerbeurt die je ooit kon hopen te bereiken. Daarna heb ik geen scheerbrand of irritatie gezien – over het algemeen een gloeiend verslag!

Ik slaagde erin 4 volle scheerbeurten (12 keer scheren) te maken voordat ik merkte dat de rand niet meer effecties begon te worden.

Goed product, niet de top, maar een goede middenmotor die goede resultaten laat zien, tenmiste bij mij..


Supermax Double edge

Top 10 Safety Razor Mesjes 4

Dit zijn de Super Platinium mesjes van Supermax, en zijn niet te verwarren met de gewone Platinum messen, die ze ook schijnbaar uitbrengen.

Deze Super-Max Super Platinum bladen zijn geweldig. Ze scheren zeer goed, erg scherp, zeer glad en duurzaam. Ze werken in al mijn scheerapparaten, open of gesloten kam. Ze waren ooit gemakkelijk te kopen, maar tegenwoordig wordt het steeds moeilijker. Bol heeft ze nog, en in Duitsland kun je ze ook nog volop krijgen, maar het wordt moeilijk.

Kortom, een geweldig mes voor een zeer goede prijs.


Astra Superior Platinum scheermesjes

Top 10 Safety Razor Mesjes 5

Deze scheermesjes worden gemaakt in St. Petersburg, Rusland voor alle gangbare en traditionele doube edge scheerapparaten

Het scheermes is gemaakt van roestvrij staal (0,10 mm) met speciale slijp-, inkepings- en platinabekleding. Het is individueel verpakt in waspapier. Het blad heeft geen plastic nodig voor de verpakking en is daarom bijzonder milieuvriendelijk.

Als het gaat om scheermesjes, zullen deze scheermesjes zeker niet voor iedereen perfect zijn. Maar als je op zoek bent naar een scheermes dat scherp is, maar toch een gladde scheerbeurt kan geven, dan zijn deze een goede optie om te overwegen.


Dorco Platinum Double Edge

Top 10 Safety Razor Mesjes 6

Deze Dorco Platinum scheermesjes met dubbele rand zijn individueel verpakt en zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 10, 20 of 100 stuks.

Dorco Prime Platinum scheermesjes worden in Vietnam geproduceerd. Elk roestvrijstalen scheermes is voorzien van een platina-coating voor een hoogwaardige scheerervaring met een superieure gladheid.

De Dorco mesjes zijn uitwisselbaar met elk standaard dubbelrandig scheerhoofd, inclusief scheerhoofd, met inbegrip van een schuine, gesloten kam, open kam of vlinder.

Dorco Platinunm is een eerbetoon aan het verleden van het scheren, terwijl het de moderne vooruitgang in de productie van scheermesjes inluidt. Micro-precisie randen worden aangeboden in een dubbele randinstelling om de gladste scheerranden te bieden voor elk huid- of baardtype.


Gillette Perma-sharp double edge

Top 10 Safety Razor Mesjes 7

Het Perma Sharp Super Stainless is nog een ander Double Edge blad dat gemaakt is door Proctor & Gamble/Gillette in Rusland. Het schijnt vrij populair te zijn, en vooral onder de barber specialisten een gewild mes om te gebruiken.

Op de verpakking zelf staat geen enkele coating vermeld, en er lijkt door de fabrikant gesponsorde productinformatie geplaatst te zijn. Vele handelaren in Duitsland hebben me verteld, dat het de deklaag PTFE (Teflon) is terwijl sommigen helemaal niet kunnen vermelden hierover. Erg wazig, en als iemand een antwoord heeft, dan graag in de reacties hieronder!

Voor persoonlijk gebruik zou ik deze mes niet nemen. Je kunt hier erg scherp mee beginnen te scheren, maar dat houdt al gauw op als je 2-3 keer gedaan hebt. Duurzaamheid is niet zo denderend geloof ik, maar je wilt ook goed spul hebben toch? Ik begrijp wel dat dure Barbers dit product nemen, gezien ze bij elke klant het mesje weggooien namelijk, en dan heb je een perfect resultaat met de Perma Sharp.


Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.