Het is tijd om over te schakelen naar een enkelbladig scheermes

Er gaat geen jaar voorbij zonder dat marketing managers een nieuwe gimmick bedenken die een revolutie belooft in de manier waarop je scheert. Een flexibel hoofd hier, en extra mesje daar – dingen die in werkelijkheid weinig doen om het werk te verbeteren, maar die toch graag een extra euro of twee op de prijs van vervangende scheermiddelen plakken. enkelbladig scheermes? Zo doe je dat…

De waarheid is, het maakt niet uit hoeveel extra scheermesjes je op een scheermesje zet, de dichtstbijzijnde en beste scheerbeurt komt altijd van slechts één scheerapparaat. Dit is wat het beproefde enkelbladige scheermes – of ” veiligheidsscheermes “, zoals het vaak wordt genoemd – al eeuwenlang het favoriete wapen is voor onberispelijk verzorgde mannen.

Dus als je het zat bent om de schaduw van vijf uur te zien terugkomen op de seconde dat je je kin droog hebt gepatteerd, leg dan het scheermesje neer en maak je klaar om de eerste stappen te zetten in de richting van het dichtstbijzijnde scheerapparaat dat een man kan krijgen.

Waarom een enkelbladig scheermes gebruiken?

enkelbladig scheermes

Je kent het als het enge uitziende instrument waarmee je vader, opa en zelfs opa en opa zich scheren. Maar wat maakt het zo bijzonder? En waarom zou je je huidige, betrouwbare scheermes moeten verwisselen voor iets dat er uitziet alsof het je hoofd scheert met één verkeerde beweging van de hand?

Het antwoord: het ziet er misschien riskant uit, maar het scheermesje met één mesje staat om een reden ook wel bekend als het veiligheidsscheermesje. Bovendien geeft het je de beste scheerbeurt waar je op kunt rekenen buiten een Turkse kapperszaak. En dit alles vanuit het gemak van je eigen badkamer.

Onder het mes van het scheermes bevindt zich een bar die het scheermes helpt om over de huid te glijden, waardoor het voor u moeilijker wordt om uzelf per ongeluk te knippen.

Daarom is een scheerbeurt met één mesje in werkelijkheid niet gevaarlijker dan met een modern scheermesje – zelfs met de kalmerende gelstrips en rubberen beschermers van het scheerapparaat. Zolang je voorzichtig scheert en de juiste scheertechniek leert, heb je geen probleem.

Soorten enkelbladige scheermesjes

Er zijn een paar verschillende variaties van enkelbladige scheerapparaten op de markt, maar ze doen allemaal hetzelfde werk. Dus welk scheermes u kiest om aan te schaffen is eigenlijk gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur. Hier is wat u moet weten voordat u met uw geld afscheid neemt.

Vlinderaansluiting

Vlinderaansluiting scheermes

Terwijl de meeste enkelbladige scheermes ontwerpen meer dan één afneembaar onderdeel bevatten, is het vlinder scheerapparaat een enkel stuk. Het dankt zijn naam aan de manier waarop de messen worden vervangen. De gebruiker draait aan het handvat, waardoor de kop van het scheermes opengaat, een beetje zoals wanneer een vlinder zijn vleugels opent.

Toegegeven, het heeft weinig gelijkenis met een kleurrijk, gevleugeld insect, maar veel mannen kiezen er nog steeds voor vanwege het gemak waarmee de messen verwisseld kunnen worden. Bovendien zijn er door de eendelige constructie geen losse onderdelen te laten vallen en te verliezen in het gat van de plug.

Maar er is een nadeel. Het vlinderscheerapparaat maakt wel gebruik van mechanische, bewegende delen, waardoor het na verloop van tijd kan slijten en breken. Toch, investeer in een goede, zorg er goed voor, en er is geen enkele reden waarom het niet tientallen jaren zou mogen meegaan.

2 Stukken

tweedelig veiligheidsscheermes
tweedelig veiligheidsscheermes

In plaats van een mechanisme te gebruiken, is het tweedelige veiligheidsscheermes afhankelijk van het losdraaien van een deel van de behuizing om de messen te vervangen. Het handvat en de onderste helft van de kop zijn allemaal uit één stuk, maar de bovenkant van de kop kan worden losgemaakt en verwijderd om een nieuw mes op zijn plaats te kunnen schuiven.

Hoewel dit het verwisselen van de messen een lastiger karwei kan maken, maakt het schoonmaken veel gemakkelijker, wat betekent dat je minder snel last hebt van vervelende haar- en gunkophopingen.

3 Stukken

3 stukken

Op dit punt zie je waarschijnlijk dat er een patroon begint te ontstaan. Waar het vlinderscheerapparaat uit één stuk bestaat en het tweedelige scheermes een handvat en afneembare kop is, voegt het driedelige veiligheidsscheermes nog een deel toe aan de mix.

De eenheid bestaat uit drie belangrijke elementen: de bovenkant van het hoofd, de onderkant van het hoofd en het handvat. De twee delen van de kop moeten van het handvat worden losgeschroefd om een mes te kunnen verwijderen of vervangen.

Het gebrek aan bewegende delen maakt het tweedelige stuk betrouwbaarder na verloop van tijd, maar als je geneigd bent om kleine stukjes en stukken te verliezen, wil je misschien aan de vlinder blijven plakken. Een ander nadeel is dat ze lastig schoon te maken zijn.

Het juiste gewicht krijgen

Met een standaard, modern scheermes is het gewicht van weinig belang. Je zou het misschien als een kwestie van persoonlijke voorkeur kunnen beschouwen, maar het heeft weinig tot geen invloed op de kwaliteit van je scheerapparaat.

Bij het kiezen van een scheermesje met één mesje is het kiezen van het juiste gewicht echter iets waar je rekening mee moet houden.

Bij het gebruik van een scheermesje is het de kunst om druk uit te oefenen terwijl je het mesje over je gezicht beweegt. Bij het gebruik van een scheermesje met één mesje is het tegenovergestelde het geval. Het scheermes moet het grootste deel van het werk doen terwijl je gewoon over je huid glijdt.

Hoe zwaarder het scheermes, hoe meer druk wordt uitgeoefend – dit kan leiden tot een oncomfortabel scheren en een verhoogd risico op nicking zelf. Hoe lichter het scheerapparaat, hoe meer druk je moet uitoefenen – hetzelfde probleem.

Voor de beste resultaten moet je kiezen voor iets in het midden. Zwaarder dan uw huidige scheerapparaat, maar niet zo zwaar dat u uw gewichtheffende riem nodig hebt om het op te pakken.

De beste merken voor enkelbladige scheermessen

Merkur

Al meer dan 100 jaar maakt het Duitse merk Merkur een aantal van de hoogste kwaliteit scheerapparaten die geld kunnen kopen. Wijdverspreid als de beste in de wereld, vindt u alles van klassieke full-size versies, onveranderd voor een eeuw, tot compacte scheerapparaten, ideaal voor het behoud van uw uiterlijk op de weg.

Feather

Wat is Japans, zo niet een bijbetekenis voor kwaliteit? Feather was het eerste merk van Nippon dat vervangbare scheermesjes maakte, en doet dat sindsdien nog steeds. Het bedrijf is waarschijnlijk het meest bekend om zijn tweesnijdende scheermesjes, die het scherpst zijn in het spel.

Muhle

Muhle
Muhle R89

Met 65 jaar ervaring is het Duitse merk Muhle niet het oudste in de wereld van de veiligheidsscheerapparaat, maar de producten horen wel tot de beste. De focus ligt sterk op handgemaakte, duurzame producten, die allemaal in eigen huis worden gebouwd met chirurgische aandacht voor detail.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.