Ontharen voor mannen – Effectieve methoden voor het lichaam

Een recent onderzoek onder 1500 mannen heeft aangetoond dat bijna 70% van de vrouwen de voorkeur geeft aan een gladgeschoren man in plaats van een harige man. Dit is echter slechts één reden waarom mannen van hun ongewenste lichaamshaar af willen. Of het nu gaat om borsthaar, rughaar of haar op intieme plekken, het kan voor veel mannen een vervelend en onprettig gevoel geven.

Voor veel mannen is lichaamshaar een bron van schaamte en onzekerheid. Het kan ervoor zorgen dat ze zich minder mannelijk voelen en minder zelfvertrouwen hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mannen de trend volgen en hun lichaamshaar verwijderen. En het resultaat mag er zijn! Want waar een man met een behaarde borst vroeger nog als mannelijk werd gezien, wordt nu juist een haarloze borst gezien als het schoonheidsideaal.

Uit persoonlijke ervaring op het gebied van ontharingsmethoden kan ik uit eigen ervaring vertellen dat het verwijderen van lichaamshaar een enorme impact kan hebben op je zelfbeeld. Het kan je zelfvertrouwen een flinke boost geven en ervoor zorgen dat je je weer comfortabel voelt in je eigen lichaam.

Dus waar wacht je nog op? Laat die scheermesjes en waxstrips maar komen! Ik deel graag mijn ervaringen met jou, zodat jij ook de stap durft te zetten en jezelf weer kunt laten stralen. Samen gaan we voor die gladgeschoren look waar elke vrouw van droomt!

Uiteindelijk wil ik met deze uitgebreide pagina alle mogelijkheden tonen die beschikbaar zijn voor dagelijkse ontharing voor mannen.

Ontharen voor mannen - Effectieve methoden voor het lichaam 1

Ontharing voor mannen
Alle methoden in het overzicht

Hier is een overzicht:

Scheren

Het scheren van haar is een van de meest populaire methoden voor ontharing bij mannen. Het is snel, goedkoop en gemakkelijk te doen. Het enige nadeel van scheren is dat de haargroei snel terugkomt en de huid geïrriteerd kan raken. Er zijn ook verschillende soorten scheermessen beschikbaar die variëren van wegwerp tot elektrisch.

Waxen

Waxen is een andere methode voor ontharing die steeds populairder wordt onder mannen. Het is een effectieve methode die langer duurt dan scheren. Waxen kan echter behoorlijk pijnlijk zijn en is duurder dan scheren. Het resultaat is echter wel de moeite waard, omdat het haar veel langzamer terug groeit dan na het scheren.

Ontharingscrème

Ontharingscrème is een andere methode die gemakkelijk te gebruiken is. Het enige wat je hoeft te doen is de crème op het gebied aan te brengen waar je het haar wilt verwijderen en het enkele minuten te laten zitten. Daarna kan je de crème afspoelen en het haar zal worden verwijderd. Het nadeel van deze methode is dat de chemische stoffen in de crème de huid kunnen irriteren.

Laserontharing

Laserontharing is een van de duurdere methoden voor ontharing, maar het is ook een van de meest effectieve methoden. Het is een langdurige methode die de haarzakjes vernietigt, zodat het haar niet terug kan groeien. Deze methode kan echter enkele sessies vereisen en is niet geschikt voor alle huidtypes.

Elektrolyse

Elektrolyse is een andere langdurige methode voor ontharing die de haarzakjes vernietigt met behulp van elektrische stroom. Het is effectief en kan op alle huidtypes worden toegepast, maar het kan behoorlijk pijnlijk zijn en is een tijdrovende methode.

Sugaring

Sugaring is vergelijkbaar met waxen, maar in plaats van was, wordt er gebruik gemaakt van suikerpasta. Het is een effectieve methode die langer duurt dan scheren en minder pijnlijk is dan waxen. Sugaring is ook beter voor de huid omdat de suikerpasta alleen aan de haren kleeft en niet aan de huid.

Threading

Threading is een methode die afkomstig is uit het Midden-Oosten en India. Het is een methode waarbij kleine haren worden verwijderd met behulp van een draad. Het is een effectieve methode die langer duurt dan scheren, maar het kan behoorlijk pijnlijk zijn.

Epileren

Epileren is een methode waarbij het haar met de wortel wordt verwijderd. Het is een effectieve methode die langduriger is dan scheren, maar het kan behoorlijk pijnlijk zijn. Er zijn verschillende soorten epilators beschikbaar die variëren van handmatig tot elektrisch.

Trimmen

Trimmen is een methode waarbij het haar wordt bijgesneden tot de gewenste lengte. Het is een populaire methode bij mannen die geen gladde huid willen, maar wel het haar kort willen houden. Er zijn verschillende soorten trimmers beschikbaar die variëren van handmatig tot elektrisch.

FAQs

Is ontharen pijnlijk?

Het hangt af van de methode die je gebruikt. Sommige methoden zijn pijnlijker dan andere.

Is ontharen duur?

Het hangt af van de methode die je gebruikt. Sommige methoden zijn duurder dan andere.

Is ontharen alleen voor mannen?

Nee joh, ontharen is net zo belangrijk voor mannen als voor vrouwen.

Welke methode is het meest effectief?

Dat hangt af van het persoon en hun huidtype, hier is geen duidelijk antwoordt te geven helaas.

Kan ik ontharen thuis doen?

Ja, veel methoden kunnen thuis worden gedaan. Het is echter belangrijk om de instructies te volgen en voorzichtig te zijn om letsel of irritatie te voorkomen.

Waarom groeit er haar op ons lichaam?

Lichaamshaar bij mannen komt op verschillende plaatsen voor. Mannen hebben meestal meer haar op hun lichaam dan vrouwen. Hoe sterk de haargroei is bij individuele mannen, is sterk afhankelijk van de genetische aanleg. Je zult het niet geloven, maar de kleinste haartjes op je lichaam hebben een functie te vervullen.

Het grote verschil tussen hoofd en lichaamshaar is, dat lichaamshaar wegvalt na een paar maanden. Met het begin van de puberteit begint het lichaamshaar bij de meeste jongens te ontkiemen, en dat gaat door tot ongeveer 30 jarige leeftijd.

De Androgene (mannelijke geslachtshormonen) zorgen bij de man voor het lichaamshaar. Hoe meer androgenen de man vrijgeeft, hoe meer haar op zijn lichaam groeit.

Ook hier gedraagt het hoofdhaar en lichaamshaar zich anders, omdat bij verhoogde afgifte van androgenen op je lichaam, de haargroei op het hoofd teruggaat. Dus kaal wordt….

Waarom verwijderen mannen hun lichaamshaar?

Zoals ik al zei in de inleiding van dit bericht, zijn er natuurlijk veel redenen waarom mannen hun lichaamshaar verwijderen.

Naast de logische hygiënische redenen, speelt natuurlijk de esthetiek een zeer belangrijke rol bij de meeste mannen. In deze tijd wordt het beeld van de man sterk bepaald door verschillende rolmodellen in sport en in de media.

Het verwijderen van lichaamshaar wordt al tientallen jaren gebruikt, en dan met name vooral in de sport. Wielrennen natuurlijk, maar ook in het geval van zwemmers, bijvoorbeeld, moet ontharing de water bestendigheid verminderen. Ook op het voetbalveld zie je nauwelijks harige mannen toch?

Het compleet verwijderen van lichaamshaar is niet iets van de laatste jaren. Zelfs de Egyptenaren in de 4e eeuw , of zelfs de Grieken en Romeinen vonden het ‘naakte’ uiterlijk van een mannelijk lichaam beter en mooier. Met puimsteen en andere gereedschappen werd het goddelijke lichaam klaargemaakt.

Mannen verwijderen tegenwoordig hun lichaamshaar voornamelijk om esthetische redenen om te voldoen aan hun eigen of zelfs de ‘bekende’ schoonheids concepten. Bij de vrouwen komt het steeds meer voor, ook mede dankzij de media, dat een haarloze man gewoon stukken beter is.

Steeds meer vrouwen geven daarom de voorkeur aan een onthaarde man, hoewel hier natuurlijk niet elke vrouw hetzelfde is natuurlijk, en ook sommige vrouwen het erg sexy vinden dat een man haar heeft op de borst.

Smaken verschillen toch?

5 redenen voor Ontharing voor mannen

Als man kan het hebben van ongewenst haar een groot probleem zijn. Het kan je zelfvertrouwen beïnvloeden en ervoor zorgen dat je je niet op je gemak voelt in je eigen lichaam. Hier zijn vijf redenen waarom ontharing voor mannen belangrijk kan zijn:

 1. Verbeterd uiterlijk

Het verwijderen van ongewenst haar kan een dramatisch verschil maken in het uiterlijk van een man. Het kan zorgen voor een verzorgde en schone uitstraling en kan de natuurlijke lichaamscontouren benadrukken.

 1. Betere hygiëne

Ontharing kan ook bijdragen aan betere hygiëne. Ongewenst haar kan bijvoorbeeld zorgen voor ophoping van zweet en vuil, waardoor je meer vatbaar bent voor huidinfecties en onaangename geuren.

 1. Verbeterde prestaties

Voor sporters kan het verwijderen van haar op het lichaam helpen om de luchtweerstand te verminderen en de prestaties te verbeteren. Het kan ook helpen bij het verminderen van irritatie en wrijving tijdens het sporten.

 1. Zelfvertrouwen

Het hebben van ongewenst haar kan het zelfvertrouwen van een man aantasten. Door ontharing kunnen mannen zich zelfverzekerder voelen en comfortabeler in hun eigen lichaam.

 1. Gemak en comfort

Het verwijderen van ongewenst haar kan ook zorgen voor meer gemak en comfort in het dagelijks leven. Geen last meer hebben van kriebelend haar of irritatie kan een groot verschil maken in het dagelijks leven van een man.

Welke lichaamshaartjes zijn het meest impopulair bij mannen?

De meest impopulaire, en niet alleen bij mannen, zijn duidelijk de haren op de rug. Rugharen zijn heel moeilijk te verwijderen voor de man.

Mannen met een harige rug voelen zich hulpeloos blootgesteld aan de wilde groei, en dat is zeker niet prettig. Gelukkig zijn er enkele handige manieren om zijn rughaartjes ‘pijnloos’ te verwijderen. Dankzij de speciale scheermessen voor de rug, is dit pijnloos en handig gedaan!

Wat is het verschil tussen ontharing en epileren?

Tijdens het epileren wordt het lichaamshaar samen met de haarwortel in zijn geheel verwijderd.

Bij alle ontharings methoden vertraagt de haargroei merkbaar. Diverse verwijderings methoden met tijdelijke epilaties omvatten harsen, ontharingscrème, Sugaring en natuurlijk de iets pijnlijke epilator voor mannen.

Permanent epileren gebeurt met laser- en lichtbehandelingssystemen. Hier moeten vooral de ontharingslaser en de IPL-techniek als 1 van de belangrijkste methoden worden genoemd. Omdat dit type soort van epileren alleen succesvol kan worden toegepast op haar in de groeifase. Hier zijn zelfs ook meerdere sessies nodig.

Tijdens het epileren wordt alleen het zichtbare deel van het haar buiten de huid verwijderd. Natuurlijk si de meest gebruikelijke ontharingsmethode het klassieke scheren.

Het grote nadeel hiervan is dat de haren erg snel weer terugkomen. Eenvoudig, pijnloos, maar helaas niet effectief.

Groeien haartjes sneller en dikker terug na het scheren?

Als het gaat om ongewenst haar verwijderen, is scheren een van de meest populaire methoden. Veel mensen zijn echter bang dat als ze hun haar scheren, het sneller en dikker terug zal groeien. Maar is dat echt waar?

Het antwoord is simpelweg nee, dit is een mythe. Het is niet waar dat haartjes sneller en dikker terug groeien na het scheren. Het lijkt misschien zo omdat de haren na het scheren korter zijn en dus meer opvallen als ze terug groeien, maar de structuur van het haar verandert niet door het scheren.

De dikte, kleur en snelheid van de haargroei zijn genetisch bepaald en worden niet beïnvloed door het scheren. Wanneer het haar weer begint te groeien, zal het er dus net zo uitzien als voorheen.

Wat wel kan gebeuren is dat de huid na het scheren geïrriteerd raakt, vooral als er te veel druk wordt uitgeoefend of als er oude of botte scheermesjes worden gebruikt. Dit kan leiden tot ingegroeide haartjes of ontstekingen, wat oncomfortabel en pijnlijk kan zijn.

Het is dus belangrijk om bij het scheren voorzichtig te werk te gaan en de juiste tools te gebruiken, zoals scherpe scheermesjes en scheerschuim om de huid te beschermen en irritatie te voorkomen.

Als je je haar op een andere manier wilt verwijderen dan scheren, zoals door middel van ontharing of epileren, is het goed om je te laten informeren over de verschillende methoden en wat het beste werkt voor jouw huid en haartype.

Onthoud dat er geen enkele methode is die voor iedereen werkt. Het is belangrijk om te experimenteren en te ontdekken wat voor jou werkt, en om voorzichtig te zijn bij het verwijderen van ongewenst haar om irritatie en pijn te voorkomen.

Dus, om terug te komen op de vraag: groeien haartjes sneller en dikker terug na het scheren? Nee, dat is een mythe. Maar het is wel belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en de juiste tools te gebruiken om irritatie en ontstekingen te voorkomen.

Wat zijn de kosten van het ontharen voor mannen

Dat vind ik nou een interessante vraag. Stel jezelf maar eens deze vraag, of je überhaupt weet hoeveel je betaalt, hebt voor het ´epileren´ van je lichaam? 

Natuurlijk kun je volgende rekensommetjes als oriëntatiewaarde nemen, omdat elke man een andere haar soort heeft, en andere methoden gebruikt om ze te verwijderen.

Dus, neem het met een korreltje zout 🙂

 • Vaak is het klassieke veiligscheermes in de aankoop vrij goedkoop en al voor 10 € te krijgen. Als de messen moeten worden vervangen, zal dit echter iets duurder worden. Afhankelijk van het model kan tot 5 € per mes worden betaald. Gemiddelde jaarlijkse kosten nat klassiek scheren ongeveer 60€. Mijn tip: Het bedrijf BoldKings biedt goedkope abonnementen op scheermesjes – Mooi, kwalitatief en goedkoop!
 • Bij een scheerapparaat (droog scheren) wordt de verhouding omgekeerd: relatief duur in de aanschaf, maar de vervolgkosten zijn te overzien/beheersbaar. Erg veel modellen zijn goed, zoals de Philips BG2036/32 5000 serie. Zeer robuust, en gaat jaren mee. Jaarlijkse kosten droog scheren ong. 25€
 • Bij ontharingscrème voor mannen, zijn de kosten ongeveer 7€ per tube. Zou je alleen willen ´epileren´ met de crème, dan zou je één tube per jaar eigenlijk kunnen gebruiken. Bij een behaarde borst, en je kiest voor de ontharingscrème, dan red je het net met 1 tube per maand. Omgerekende gemiddelde is dan ongeveer 42 €
 • Het IPL-apparaat voor in huis is zeker niet de goedkoopste oplossing, maar ook weer niet onmogelijk. Het kan wel een permanente ontharing aanbieden, dus een overweging waard misschien? Vergeleken met andere permanente ontharing voor mannen, is het een koopje. Goede IPL apparaten beginnen al bij ongeveer 300-500€. Professionele ontharing met IPL of laser, afhankelijk van het lichaam gebied wat je wilt behandelen, zijn de kosten 500 € tot Duizenden € 🙂
 • Een echte epilator kost tussen de 20 € en 150 €. Hier ben je echter, afhankelijk hoe vaak je het gebruikt, moet je af en toe de scheerkop vernieuwen helaas.  Voor een kwalitatief goede epileerder doe het liefst nog een paar jaar mee gaat, dan kom je ongeveer op een gemiddelde kosten uit van 40€ per jaar. In de zoektocht naar een epilator voor mannen is het ontwerp waarschijnlijk het belangrijkste, omdat er veel vrouwenmodellen zijn die de man ook kunnen gebruiken voor ontharing.
 • Als u uw lichaamshaar echt professioneel wilt laten verwijderen met Sugaring & Waxing, moet je naar professionele ontharingsstudio gaan. Die zijn wel in elke stad te vinden natuurlijk.

  Het resultaat is meestal erg goed. De prijzen zijn hier afhankelijk van de regio, en het lichaamsdeel. Maar in doorsnee zijn de prijzen van 10€ (armen) tot 60 € (gebruik van Sugarwax bij intieme plekken :)) Lakstrips van speciaalzaken voor thuisgebruik zijn al te verkrijgen voor slechts € 7

Zoals je kunt zien, variëren de prijzen van individuele ontharingsmethoden voor mannen enorm. Wat een belangrijke factor is, of je permanent je haar wilt verwijderen, wat natuurlijk duurder is.

Wanneer wordt permanente haarverwijdering aanbevolen voor mannen?

Allereerst moet je jezelf ervan bewust zijn, dat als je eenmaal kiest voor een permanente verwijdering van lichaamshaar, dat deze beslissing hoogstwaarschijnlijk voor altijd is.Je moet goed nadenken over welke delen van je lichaam na verloop van tijd geen haar mogen hebben.

Bij het kiezen van permanente ontharing, moet je erg voorzichtig zijn is mijn mening. Is de onthaarde borst vandaag stijlvol en modern, het kan er morgen weer anders uitzien in de wereld en de meningen van anderen.

De meeste mannen kiezen voor permanente ontharing, omdat ze gewoon een bijzonder behaard lichaam hebben. Normale scheren is geen mogelijkheid, gezien dit gewoon te duur is, en al helemaal niet als je de rug wilt scheren. En te epileren is gewoon erg pijnlijk en erg moeilijk om alleen te doen. Denk bijvoorbeeld aan de behaarde rug, waar je gewoon niet bij kan.

In aanvulling op de optische redenen, zijn er natuurlijke enkele gevallen waar zelfs medische redenen zijn, waarom sommige mannen besluiten om het haar permanent te verwijderen op hun lichaam.

Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld de extreem sterk ingegroeide haren, wat ertoe kan bijdragen aan gezondheidsproblemen. Sommige haren raken in de huid gevangen en kunnen niet meer uitgroeien.

Het resultaat is puistjes en ontstekingen wat erg pijnlijk is, en er ook gewoon niet goed uitziet.

Waar wil je je haar verwijderen?

Selecteer in de onderstaande tabel het lichaamsgedeelte waar het haar verwijdert moet worden. Daar leert je alles over de juiste methoden, hun toepassing en mijn productaanbevelingen.

Conclusie ontharing voor mannen

Ontharing voor mannen is iets wat eigenlijk heel normaal is, maar wat weinigen op straat tegen je zullen vertellen. Een beetje taboe thema is het wel, maar geheel geheim is het niet, als je alleen al kijkt naar de sporters onder ons.

Ik heb dit probleem zelf ook gehad met mijn rug, waar ik gewoon teveel haar had, en er gewoon niet goed uitzag. Heel veel jaren getwijfeld wat ik nou zal gaan doen, waar ik zelf al veel methoden voor ontharing heb geprobeerd, bijvoorbeeld het rugscheerapparaat, de epilator of ontharingscrème.

Veel van deze methoden hebben goede resultaten opgeleverd, maar helaas slechts voor een paar dagen of korte weken 🙁 

Ik wilde permanent haarvrij zijn. Toen ik 22 was, besloot ik mijn extra haar definitief te verwijderen. Ik maakte snel een afspraak in een professionele ontharingsstudio bij mij in de regio.

Toen ik de prijzen voor een laserbehandeling zag, viel ik bijna van mijn stokje. Alleen voor de rug zou ik 1200€ moeten betalen. Aangezien ik student was, moest ik iets anders bedenken.

Toevallig kwam ik online een IPL-apparaat voor mannen tegen. Omdat ik al een klein bedrag had bespaard voor mijn ontharing problemen, was de investering voor mij geen probleem. Met dit apparaat ben ik absoluut tevreden, en het heeft me een haarvrij lichaam gegeven waar ik van droomde.

Daarom heb ik vele methoden in detail onderzocht, opgeschreven, en mijn ervaringen gedeeld op mijn Shavemen website. Eigen tests en ervaringen hopen u te overtuigen om het ook te doen, als je met dit probleem rondloopt. Omdat ik weet uit mijn eigen ervaring, kan het lang duren om een passende oplossing te vinden.

Zijn de vragen nog steeds niet beantwoord? Wil je ervaringen met mij delen omtrent ontharing voor mannen? Dan zou ik blij zijn als je me schrijft onder info @ shavemen.nl.

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.