Alles over Matt Damon, een baard en scheren in The Martian

In de Victoriaanse tijd droegen veel mannen een baard en snor, ook al namen de verzorgings gereedschappen bij handelsposten het voortouw. Het was de mode van die tijd.

Vandaag de dag, ziet u meer in het algemeen mannen met een geschoren gezicht, hoewel dat Miami Vice dag oude groei werd gepopulariseerd in de jaren 80.

We zien steeds meer mannen in de film met een snor of een baard. In the Martian groeit Matt Damon een fatsoenlijke baard. Kan het voor een man in de mode komen om een baard te hebben?

Ridley Scott is berucht om zijn Alien Series. En hij heeft een nieuwe hit op zijn handen – The Martian. Matt Damon is een geliefde acteur, en hij speelt Mark Watney, een sympathieke kerel die om diverse redenen buiten zijn macht is achtergelaten op Mars.

We weten allemaal hoe dat gaat lopen. Zoals ze al zeiden tijdens het laatste gevecht op Battlestar Galactica – dit wordt waarschijnlijk een enkele reis – weten we ook dat de Marsmissies die vier bureaus de komende zestig jaar van plan zijn te sturen, ook niet meer naar huis zullen komen.

The Martian

Mark is een slimme persoonlijkheid. Hij weet hoe hij water uit de lucht kan halen en zijn lichaamsafval kan recyclen om zijn eigen voedsel te maken.

Hij kan gadgets maken, repareren en produceren om te overleven. En bewust kiest hij ervoor om zich niet te scheren en zijn baard te laten groeien, want het leven op Mars is zijn focus.

Tijdens de film kijken we toe hoe zijn baard groeit. Het begint zijn helm te vullen.

Het is een tikje uitdagend tegenover de hardheid van de omgeving van Mars. Hij kan nemen wat zij heeft om hem te schotelen. Hij blijft goed van aard en richt zich op de taak die hem te wachten staat, in plaats van een woede-uitbarsting over het in de steek gelaten worden te gooien.

Hij en Mars kunnen een hele tijd beste vrienden zijn.

Als Mark klaar is om in zijn trouwe Rover naar huis te vertrekken, kijkt hij naar zijn spiegelbeeld. Misschien is het tijd om het oude leven achter zich te laten. Hoe ironisch dat het op Mars zou zijn, niet een plek die velen achter zich kunnen laten, en zeker niet levend. Terwijl hij in de spiegel van de Mav kijkt, besluit hij dat hij ook zijn baard zal achterlaten.

De optimist laat zijn baard achter op Mars en bereidt zich mentaal voor op de terugkeer van zijn oudere zelf.

Wil hij er gewoon goed uitzien voor de grote fanfare tijdens de reünie, of staat het symbool voor het achterlaten van de ramp en het leven? Ik zou graag denken dat het een beetje van beide is.

Alles over Matt Damon, een baard en scheren in The Martian 1

Mensen kunnen hun ijdelheid niet voorbij laten gaan, zelfs niet als de dood in aantocht is. Zelfs na de dood worden we verheerlijkt, geborsteld en geschilderd. We moeten er altijd op ons best uitzien.

Veel aspecten van de ruimte zijn buiten het menselijke begrip. Hoe kan een mens overleven op Mars? Toch zijn er succesvolle missies naar de Maan en terug geweest.

Het is zeker mogelijk om alle elementen van het leven kunstmatig te leveren, zodat een man of vrouw op Mars kan overleven.

Toen Mark besloot om uit zijn baard te groeien, was het duidelijk dat hygiëne in de ruimte een ondergeschikte plaats inneemt. Water moet gedronken worden, niet ingespoeld. Kleding en mensen zullen een tijdje moeten blijven knorren, tot het wekelijkse bad schema opdoemt.

Naast een gebrek aan water kan zestien uur per dag worden besteed aan het overleven. Er is geen tijd voor verzorging, geen tijd voor cosmetica of een kam, en zeker geen tijd om je stoppelbaardje te scheren.

Bad-Day-Damon

Als je leven afhankelijk is van de luchtstroming, de onttrekking van water om te drinken en de groei van voedsel, dan neemt de verzorging een ondergeschikte plaats in.

Net als de eerste mensen, voordat ze de basisprincipes van goede hygiëne begrepen. Als je je niet in de bomen verstopt had, zouden de roofdieren je vinden.

Als je geen bron van water zou vinden, of niet zou jagen en voedsel verzamelen, zou je verhongeren tot de dood. Als je geen eigen onderdak zou bouwen, zou je worden blootgesteld aan de elementen en sterven aan ziektes.

Blijkbaar had Mark hetzelfde idee. Toen hij besloot zijn baard eraf te scheren, greep hij een snoerloos elektrisch scheerapparaat. Niet bedraad, want Mars heeft geen stopcontacten, behalve in de menselijke omgeving. Blijkbaar herinnerde hij zich dat hij het de dag ervoor moest opladen. Mark bracht een Wahl scheerapparaat mee.

Je hebt misschien nog nooit van het merk Wahl gehoord. Het is zeker niet zo populair als Philips, Panasonic of Braun. In feite, kunt u meer vertrouwd zijn met Wahl tondeuses.

Het bedrijf Wahl begon in 1919 met tondeuses en breidde vervolgens zijn lijn uit naar mannen scheerapparaten. In 1967 hadden ze hun eerste draadloze tondeuse op de markt. Als u bekend bent met de For Dummies producten, dan zijn zij ook de eigenaars van deze lijn.

De Wahl lijn ziet er niet echt bepaald mooi uit, in het bijzonder aan een acteur met een hoge verdiencapaciteit zoals Matt Damon, toch heeft hij waarschijnlijk, toch koopt hij de $400 duurdere Braun, maar het Wahl scheerapparaat krijgt zeker het werk gedaan.

Het maakte snel kort werk van Mark Watney’s baard, en al snel was hij in staat om terug te keren naar de taak bij de hand, het opnieuw contact leggen met zijn collega’s.

Matt Damon schoor uiteindelijk zijn baard af, redenerend dat hij een nieuw leven wilde hebben toen hij terugkeerde naar de aarde. Er zijn mannen die in veel films een baard zien groeien, maar het lijkt alleen maar de plot line-de man is ergens waar hij zich niet kan scheren op Mars in een ruimtepak – een gijzelaar in Irak – een soldaat in Afghanistan.

Zullen meer mannen sportieve baarden zijn, als de winter nadert? Het is immers de beste tijd van het jaar om er een te laten groeien, vooral voor mannen die veel tijd buiten doorbrengen.

Matt Damon heeft een heleboel fans, dus misschien zullen meer mannelijke fans besluiten om een baard te laten groeien? Misschien dat hij er een of twee kan beïnvloeden, maar ik denk niet dat de snoerloze elektrische scheerapparaten binnenkort uit de handel zullen gaan.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.