Waarom groeit je baard sneller in de zomer?

Als je aan de zomer denkt, denk je waarschijnlijk aan BBQ’s met je vrienden, kamperen met je familie, vuurwerk onder de sterren en bikini’s, nou ja, overal. En dat zijn allemaal geweldige dingen. Maar wat is er nog beter dan dat? Een echt indrukwekkende baard hebben natuurljk 🙂

Het is een vrij algemene (en ongelukkige) waarheid dat veel mannen hun baard scheren als de temperatuur begint te stijgen. De belangrijkste redenering is dat baarden in de winter als warme trui op je gezicht dienen, en het dragen van een trui op een warme zomerdag is niet echt aantrekkelijk. Daarom gaan veel mannen de zomer door met een kortere baard, stoppelbaard of helemaal geen baard, om in de winter terug te keren naar volle baardglorie.

Dit denkproces is slechts half correct. JA, je baard dient als een geweldige gezichttrui in de winter om je warm te houden, maar wat als ik je vertel dat je baard je gezicht eigenlijk koeler kan houden?

En nog beter, wat als ik je zou vertellen dat je baard in de zomer aanzienlijk sneller groeit?

Baarden houden je gezicht eigenlijk koel

Waarom groeit je baard sneller in de zomer? 1

En ik heb het niet alleen over Matthew McConaughey cool, maar het hebben van een baard je misschien wel zo cool maakt.

Het hebben van een baard houdt je gezicht letterlijk beschermd en koel deze zomer. Een baard dient als een schild om je gezicht beschermd te houden tegen hitte en zonnestralen. Volgens een studie in Radiation Protection kunnen baarden de huid beschermen tegen 50-98 procent van de UV-straling!

Klinkt logisch, toch?

Wat doe je als het buiten heet is? U zoekt schaduw. Gelukkig voor u is uw baard ingebouwd in de schaduw van uw gezicht!

Dat wil niet zeggen dat je deze zomer niet gaat zweten. Maar laten we eerlijk zijn, met de verhoogde temperaturen zal je deze zomer zweterig zijn, of je nu een baard hebt of niet. En zweet dient eigenlijk als een ingebouwde airconditioner voor je lichaam.

Het zweet zelf koelt de huid af, en als je een beetje wind vangt, voel je direct de daling van de temperatuur dalen. Dus omarm het zweet en blijf het hele jaar door met de baard schommelen.

Waarom je baard in de zomer sneller groeit

Nu willen we allemaal een serieus indrukwekkende, dikke en volle baard. En als dit ook voor jou geldt, moet je echt je baard blijven groeien in de zomer, want het is bewezen dat de baard in de warmere zomermaanden sneller groeit dan in andere maanden.

Dat kan in tegenspraak zijn met wat je zou kunnen denken…. als de winter koud is, zou je denken dat je lichaam meer baard zou produceren om je gezicht warm te houden. Maar de buitenste elementen willen geen invloed hebben op je baardgroei, het gaat erom wat er binnenin gebeurt!

De belangrijkste reden dat je baard in de zomer sneller groeit is vanwege de verhoogde natuurlijke testosteronproductie en de toegenomen vitamine D, die beide een grote rol zullen spelen in de baardgroei (gesteund door de wetenschap!)

De reden dat uw lichaam in de zomer meer testosteron produceert, is vooral te wijten aan een verhoogde activiteit en de betere temperaturen. Wandelen, zandvolleybal spelen, zwemmen in de oceaan of welke activiteit dan ook, is lang niet zo gemakkelijk of leuk in zes centimeter sneeuw.

Studies in het Verenigd Koninkrijk zeggen dat de gemiddelde testosteron productie pieken in juli vanwege dit. Combineer dat met alle extra vitamine D die je krijgt door buiten te zijn en het is de perfecte combinatie voor een snellere, vollere, betere baardgroei!

Dus als je een grote, glorieuze baard wilt laten schommelen, raad ik je aan om hem de hele zomer door te laten groeien. Waarom?

  1. Het is niet heter dan het knippen of afscheren van de baard. In feite is het koeler….
  2. Die extra groei in de zomer geeft je een voorsprong om deze herfst en winter de beste baard te zijn die er ooit is geweest.

Maar je wilt je wel bewust zijn van een paar dingen….

Je baard wordt in de zomer in stukken gehakt

Niet letterlijk, maar de zomer komt meestal met een heleboel leuke activiteiten. Van zwembadfeesten, strandtrips en ga zo maar door, en je baard zal een pak slaag krijgen! Dat in combinatie met meer zweet, moet je er echt voor zorgen dat u een goede baard verzorging routine te handhaven om uw baard te houden kijken, voelen en groeien geweldig.

Wij raden je aan om een baard verzorgingsset mee te nemen om ervoor te zorgen dat uw baard op zijn best blijft gedurende de zomer en in de herfst. De volledig natuurlijke baardwasbeurt zal het zweet en vuil wegnemen, zonder je baardharen uit te drogen.

De baardolie is ontworpen om de huid onder je baard te hydrateren en de baard boter zal een diepe conditioner zijn en je de perfecte hoeveelheid grip geven om je baard te stylen en er de hele dag lang mooi te houden.

Deze 3 snelle stappen in de ochtend voordat je de deur uitloopt maken al het verschil in hoe je baard eruit ziet, voelt, ruikt en groeit!

Laatste gedachte

Aan het eind van de dag, rockt je baard ook het beste natuurlijk. Als je het in de zomer graag korter neemt, ga er dan voor. Maar je kunt niet langer zeggen dat het is omdat het te warm is.

Toedels..

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.