De perfecte baard in 6 Stappen

Ik heb het al vaker gezegd, maar echte mannen dragen een baard anno 2019. Het is stoer, cool, en über mannelijk. Er zijn veel diverse baardjes zoals de stoppelbaard, maar ook de heerlijke volle vacht op de wangen. De perfecte baard is ook iets persoonlijks, en kost tijd, geloof me.

Het is niet zo heel gek dat de baard weer terug is van weggeweest, want in het verleden waren get de meest beroemde personen op deze aarde, die een opvallende haargroei op hun gezicht.

De perfecte baard
abraham-lincoln baard

Wat te denken van de Amerikaanse president Abraham Lincoln, de beroemde verzetsstrijder Ché Guevara en onze eigen kunstschilder Vincent van Gogh.

De baard was een symbool van wijsheid en rebellie.

Een Sexy Look

De baard is terug van weggeweest, en het wordt een trend die je enige jaren zeker gaat meemaken. De partners van de mannen en de kinderen zijn er over het algemeen toch erg blij mee. Ja, je mag het zeggen dat een baard sexy is.

Met de welbekende stoppels op je kin, en je kaken, verander je in een man met een gladde huid, in een ruige en volwassen kerel, die ook nog eens een goede uitstraling heeft. (Mits verzorgd).

Wel 1 opmerking : OVERDRIJF NIET! Een flinke stoppelbaard is leuk, maar het moet zeker geen Sinterklaas of Kerstman variant zijn. Als je zo nodig een baard wil, doe het dan ook goed, en verzorgd.

De perfecte baard stappenplan

Arie Boomsma baard

Hoe maak je nou zo’n sexy stoppelbaardje? Het is natuurlijk niet de perfecte methode, maar deze tips heb ik van een barbershop gekregen uit Chicago, enige jaren geleden.

Stap 1

Weersta de drang om je te scheren. Als je elke dag hebt geschoren, dan zul je de drang hebben om ook na enige dagen niet te hebben geschoren, het mes te willen pakken en das haar er vanaf te scheren. Maar dat is nou precies wat je niet moet doen.

Stap 2

Belangrijk is in het begin, dat je baard een ‘haargroei’ heeft, voordat het langer wordt. Dus schaf een trimmer aan, en wacht tot je baard gevuld is met haar. Houd het niet te kort, maar gewoon iets langer dan normaal.

Stap 3

Zorg voor het trimmen dat je baard schoon en droog is. Zet de trimmer op de grootste stand waardoor de haartjes op z’n langst blijven. Let op: trim met de haarrichting mee, dus van boven naar beneden.

Stap 4

Nu kies je de perfecte stand die je zelf wilt hebben, en je trimt je baard van boven naar beneden. En dan weer van beneden naar boven. Deze volgorde aanhouden, en niet andersom!

Stap 5

De kleine haartjes die zo ‘los’ op je wang rondhangen, die moet je verwijderen, en in je nek ook. Net onder de lijn van je adamsappel.

Stap 6

Nu moet je jouw baard wassen met lauw water, en zorg voor een goede ‘baard’ olie, of een fijn zalfje.

Als het goed is, heb je een stoppelbaard om te laten zien!

Beste Stoppelbaard trimmers

Natuurlijk heb je de beste tools nodig om jouw stoppelbaard in de perfecte lijn te brengen. Natuurlijk kun je naar de Kruidvat gaan, en een apparaat kopen voor een paar euro, maar voor de langer termijn, zul je dat niet helpen. Dus je wilt je gehele baard trimmen of wil je juist je baardje stylen? Het kan allemaal met onderstaande baardtrimmers.

PlaatjeNaamExtra infoPrijs/kwaliteitBeoordeling
Philips Series 5000 BT5515/15Philips 5000 BT5515/15Heel precies, heel recht!€€€€5
BABYLISS FOR MEN E837EBaBylissMEN Carbon Titanium MT727EComplete 10-in-1 set€€€4,4
Wahl 9854 Total Beard Grooming KitWahl 9854 Total Beard Grooming KitComplet set!€4.5
Philips Series 3000 BT3222/14Philips Series 3000 BT3222/14Prima voor de beginners onder ons!€€€4,5
Braun BT7220Braun BT7220 BaardtrimmerVolledig wasbaar, baard&hoofdhaar€€€4.9
 De perfecte baard in 6 Stappen 1Remington MB4047 Baard KitZeer goed product, aantrekkelijk geprijsd â‚¬â‚¬â‚¬â‚¬4.7

Barber shops in Nederland

Het is niet voor niets dat de Barber shops in Nederland weer terug zijn, en über cool zijn om gezien te worden.  Dus heb je totaal geen zin om het zelf te doen, dan kun je ook bezoekje brengen aan de klassieke barbier shops in uw regio. Nu zijn de echte ‘klassieke’ heren shops niet zo heel erg veel gezaaid in Nederland, dus niet iedereen zal er 1 in de buurt hebben zitten.

De website Barbershops.nl hebben een handig overzicht gemaakt van deze shops.

Dit is eigenlijk voor de man een leuk uitje, en een geweldig rust moment om te ontspannen in je drukke leven. Laat de vrouw achter je, ga lekker zitten in een echte kappersstoel zoals je die in de VS kent, en eventueel van een heerlijke versnapering. 

De perfecte baard in 6 Stappen is voor mannen in dit geval, helaas niet voor vrouwen, tenzij je dat ook hebt, maar de kant is zeer klein.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.