Wat is de Beste Aftershave voor Mannen in 2022

Wat is de Beste Aftershave voor Mannen?

Als je jezelf gaat scheren, dan beweeg je een scherp mes heen en weer over je gezicht, en dan ook nog meerdere keren op dezelfde plek.

Als je niet oppast, kan het schadelijk zijn voor je huid. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen die ervoor zorgen dat jouw huid perfect herstelt na jouw scheerminuten.

Iedereen heeft een andere huid, en de aftershaves zijn ook zeer divers, voor diverse huiden geschikt. Het is dus heel goed mogelijk, om een paar uit te testen, wat het beste bij je past.

We wouden je toch verder helpen met een handige lijst, dus de onderstaande lijst is een verzameling van onze beste after shave die in omloop beschikbaar zijn. Wat is de beste Aftershave voor mannen? Dat gaan we nu weten.

NaamHuid TypePrijsBeoordeling
tabac-aftershave-lotionTabac Original for Men BalsamNormaal€€€4.1
balsamNivea for Men OriginalsGevoelige huid4.5
Muhle after shave balm Organic 100ml<br />
” src=”/wp-content/uploads/2019/08/Muhle-after-shave-balm-Organic-100ml.jpg” width=”50″ /></a></td><td class=Muhle after shave balm Organic 100mlDroog tot Normaal€€€€€5
aftershave-hugo bossVan Gils Classic AftershaveDroog tot Normaal€€€€4.5

Hoe gebruik je Aftershave?

Voordat je aftershave gebruikt, is het belangrijk om je gezicht eerst goed te verzorgen. Een goede voorbehandeling zorgt ervoor dat de aftershave beter zijn werk kan doen en bevordert het herstel van de huid na het scheren. Natuurlijk heeft iedere man zo zijn eigen ‘werkwijze’, maar bij deze laten we je kennis maken met een effectief 5 stappenplan.

Wanneer je dit plan stap voor stap opvolgt, zul je zeker tevreden zijn met het eindresultaat:

  1. Spoel na het scheren je gezicht af met warm water. Door te spoelen met warm water verwijder je de zeep en reinig je de poriën, waardoor irritatie vermindert.
  2. Dep je gezicht droog met een handdoek. Door te drogen met een handdoek verwijder je de zeepresten, die achtergebleven kunnen zijn en het geeft je huid even de tijd om zich te herstellen.
  3. Spoel vervolgens je gezicht na met koud water. Door af te spoelen met koud water trekt de huid samen en vernauwen de poriën. Bovendien vermindert koud water de branderigheid, die huidirritatie veroorzaakt. Je kunt het vergelijken met het leggen van ijsblokjes op een verstuikte enkel.
  4. Breng je favoriete aftershave aan. Maak met je vingertoppen langzame cirkelende bewegingen en masseer op die manier je huid. Laat de aftershave een minuutje inwerken, ondertussen kun je even iets anders gaan doen.
  5. Breng vervolgens vochtinbrengende crème of een aftershave balsem aan. Deze stap is optioneel, maar is voor veel mannen wel aan te bevelen. Vooral als je huid na het scheren de neiging heeft om uit te drogen. Als je echter van plan bent om later op de dag nog eens je gezicht te wassen, wacht dan met het aanbrengen van de vochtinbrengende crème totdat je dat hebt gedaan.

Onze Eigen Keuze voor de
Beste aftershave

Elk van de onderstaande aftershaves zijn super goede investeringen. Zorg er alleen voor dat je de beste uitzoekt voor jouw huid soort/type. Heb je een zeer vette huid, dan wil je niet een aftershave kopen met veel glycerine erin.

Probeer er enkele uit, want je moet het toch echt testen, want niet iedereen heeft dezelfde huid soort.


Brut Original After Shave

Wat is de Beste Aftershave voor Mannen in 2022 1

Laat je niet verrassen door de goedkope prijs van deze aftershave, want het is een echt goed product. Ik heb het een tijdje gebruikt in de zomer van 2016, en met volle tevredenheid. De aftershave van Brut, heeft een heerlijke frisse geur, en is al sinds 1964 op de markt, en het merk is daar maar al te trots op.

De kruidige, lavendel en amber geur is kenmerkend voor het merk. De geur bevat een mix van citrus en hout. Omdat het niet zo’n sterke ‘volg’ geur heeft, is het in mijn ogen zeer geschikt om met avondkleding te dragen.

Het is wel geen aftershave balsam, maar absoluut de moeite waard om eens uit te proberen.

Bluebeards Revenge
aftershave balm

Wat is de Beste Aftershave voor Mannen in 2022 2

Ik heb er al vaker geschreven over dit merk, en nu is het ook niet anders. De luxe verzorgende aftershave balsam van The Bluebeards Revenge is ontwikkeld in één van de beste laboratoria voor herencosmetica in de UK.

De innovatieve formule met Decelerine hydrateert en kalmeert de geïrriteerde huid na het scheren. Daarnaast remt het de baardgroei aanzienlijk af. The Bluebeards Revenge Post Shave Balm heeft wereldwijd veel lovende recensies gehad.

In 2011 won The Bluebeards Revenge Post Shave Balm de derde prijs bij de Readers’ Choice Awards voor beste aftershave balsam. Laat je niet verleiden door de slechte reviews op onze partnersite Manandshaving. Waarom? Probeer het gewoon uit, want dit is nog steeds 1 van de meest populaire producten.

Tabac Original for Men Balsam

Wie kent het merk Tabac niet. Je vader heeft er vast en zeker wel eens wat spullen gehad in de kast, dus zo’n verrassing is het niet denk ik. Het Een klassieke en oude geur, die altijd past, en altijd goed werkt.

Kwaliteit is top, en wanneer je Tabac Original for men aanbrengt na het scheren, sluit je even je ogen en waan jezelf in de kapperszaak waar je met vader en grootvader voor het eerst kwam. Een mooie en tijdloze aftershave, die nooit misstaat in elke badkamer

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.