De Ultieme Baard Gids van 2022

Er is iets mystieks omtrent een baard. Het is … mannelijk. Mits het goed gedaan is natuurlijk.

Een baard hebben is net zoiets als op een kabel evenwicht houden, want je kunt je uitstraling er een absolute boost mee geven, maar je kunt er ook uitzien als een zwerver met fout haar.

Een baard is niet zomaar even wat haar op je gezicht laten groeien, er komt wel iets bij kijken. Maar je wilt het echt gaan doen, en daarmee ook je uitstraling een grote boost geven?

Geweldig, want we hebben een complete Baard Gids voor de liefhebbers van baarden, en diegenen die het nog niet aan durven. Van een kleine introductie, naar de beste trimmers, baardolie’s, kappers, stijlen, en vooral ook : Whiskey 🙂

Oh ja, en ook vraagstukken als : Waarom kiezen mannen dan voor een baard? En wat voor een bepaalde baardvorm past bij mij? Welke soort baard bij, past bij welke vorm gezicht? En waardoor worden de trends beïnvloedt? Ben je er klaar voor. Baard Gids, here we go:

De Baard Ervaringen

Heb je al een baard, dan heb je zeker al ervaren dat je gezicht hierdoor een compleet andere look krijgt. Met verschillende snits, kan je jezelf de meest verscheiden stijlen aanmeten.

Over het algemeen is ook bekend dat vrouwen niet wild zijn over kriebelige kin beharing, maar in  mijn eigen omgeving merk ik er weinig van. Mannen met baarden brengen zeker iets met zich mee, en zijn een opvallende verschijning in het hedendaagse leven.

Waarom mannen voor baarden gaan?

Baarden stralen zelfvertrouwen en gezondheid ui (denk aan de parasieten die erin broeien, haha),  ze beschermen je tegen de zon en ze zorgen ervoor dat je eruit ziet zoals een échte man.

Ook besparen ze je van ouderdom, omdat gezichtsbeharing de huid jonger houdt. Al zijn dit allemaal gegronde redenen om een baard te laten groeien, sommige mannen zullen toch moeten toegeven dat ze vaak gewoon te lui zijn om hun baard af te scheren en deze daardoor laten staan.

Mannen die een baard hebben door deze laatste reden, trekken het zich vaak niet aan welke uitstraling hun baard hen geeft. Nochtans is een baard, als je hem bewust onderhoudt, het middel om jezelf een uniek imago te geven in de hedendaagse tijd.

Wat vrouwen denken over een Baard?

Maar wat denken vrouwen over mannen met baarden? Dat moest ik toch echt even rondvragen op facebook, en kwam tot de volgende conclusie. Mannen met baarden worden beoordeeld als zijnde agressiever, vooral degene met de volle exemplaren. Ook vinden velen dat ze ouder tonen, meer respect genieten van vrienden en kennissen of klaarblijkelijk een hogere sociale status bekleden.

De aantrekkelijkheid van de gladgeschoren mannen wordt in bepaalde onderzoeken hoger ingeschat, terwijl uit andere onderzoeken net het omgekeerde blijkt.

Geen nood dus, dit is duidelijk afhankelijk van de smaak van de dame in kwestie. Wat me wel opviel, is dat een stoppelbaard het best scoort op de schaal van aantrekkelijkheid.

stoppelbart
stoppelbart

Hoewel dit niet een zware baard is, houden vrouwen voornamelijk van dit soort baardjes, en niet zozeer de ‘behaarde’ versie ervan. Zoals gezegd, de vrouw in kwestie heeft een andere mening.

Welke baardsnit voor jou?

Baarden zijn er in alle vormen, kleuren en maten. Het is niet evident om een baard te vinden die bij jouw gezicht past. Ook zorgen verschillende baardstijlen telkens voor een compleet ander imago. Hier enkele tips:

Lang Gezicht

Mannen met een lang gezicht, kunnen de focus het best leggen op de zijkanten van het gezicht. Dit maakt je gezicht optisch korter. Kies voor een baard vanaf de bakkebaarden en zorg dat het iets korter is op de kin. Een volle sik is ook een goed idee, want deze ‘breekt’ je gezicht en maakt het breder.

Rond Gezicht

Heb je een rond gezicht, kies dan voor langer baardhaar op de kin. Dit zorgt ervoor dat je gezicht iets hoekiger lijkt.

Ovaal gezicht

Bij een ovaal gezicht, heb je het zeker getroffen! Bij deze vorm is elke baardstijl gangbaar. Omdat jij de ideale gezichtsvorm hebt, raden we je aan elke stijl eens te proberen. Focus bij een vierkant gezicht op het gebied rond de kin. Neem zeker geen volle baard, want deze zet je hoekige gezicht extra in de verf. Trim de zijkanten wat korter dan de rest, zodat je het geheel breekt.

Trends in de baardenwereld

Wanneer baarden hip zijn en dewelke juist, is moeilijk te zeggen. Wel kunnen we besluiten dat, als er te veel mannen met baarden rondlopen, de populariteit ervan zichtbaar daalt.

Dit komt doordat er een piek wordt bereikt en de baard niet langer als uniek wordt bestempeld. Hoe meer mannen er met baarden rondlopen, hoe minder aantrekkelijk ze worden bevonden. Andersom geldt dit natuurlijk ook: hoe meer mannen zich gladscheren, hoe meer de mannen met baarden in de smaak vallen.

Conclusie: baarden zijn populairder wanneer ze zeldzaam zijn!

Verschillende Soorten Baarden

Kabouterbaard

De Ultieme Baard Gids van 2022 1

Een kabouterbaard is een baard die niet vergezeld gaat van een snor. Onder zeelieden en rivierschippers werd zo`n baard vroeger veel gedragen.

Tegenwoordig is de kabouterbaard nog vrij vaak te zien onder het protestants-evangelische deel van de bevolking en in de Verenigde Staten bij de Quakers, de Amish en de Mormonen. Ook wel bekend onder de koperblazers. Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabouterbaard

En we kennen allemaal nog Chriet Titulaer beroemde baard toch?

Chinstrap

Chinstrap
Chinstrap

Dit wordt ook wel kinband genoemd, en is onder jongeren zeer geliefd, omdat je hier erg mooie lijnen mee kunt ‘snijden’ in je baard.

Wel een nadeel van deze baard mogelijkheid, is dat deze look constant onderhouden moet worden, anders blijft deze kinband niet langer een smalle strook op de kaaklijn.

Soul patch

Soul patch
Soul patch

Deze iets vreemde ‘mini’ baard net onder de onderste lip, komt oorspronkelijk uit de 50/60r jaren. Het werd uit deze jaren populair onder de jazz muzikanten, omdat het bij deze muzikanten iets bijdroeg aan het mondstuk wat men gebruikte bij trompetten. 

Super interessante, maar tegenwoordig is het meer een mode verschijnsel, dan een ‘handig’ baard. Bij een acteur als Kevin Kostner staat het prima overigens.

De Volledige Baard

De Volledige Baard
De Volledige Baard

Natuurlijk hoef je niet een vorm aan te nemen met je baard, en kun je gewoon alles laten groeien tot het mooi vol is. Is altijd in stijl, heeft verder geen uitleg nodig, dan alleen aan te geven dat het de meest bewerkbare versie is onder alle baarden.

Deze versie van baard, staat prima bij kale koppen. Zelfs een King Leonidas is er blij mee toch?

De Zee Kapitein Baard

De Zee Kapitein Baard

De zee kapitein ziet er bijna hetzelfde uit als de volledige baard, maar heeft meer accenten met de vorm. Deze stijl is iets korter gesneden aan de zijkanten, maar aan de voorkant een langere stijl.

Door dit effect, maakt deze stijl je gezicht ook iets langer. Het best kun je een gezicht hebben die wat rond is ‘diamant’ gevormd is, maar zeker niet voor kerels die een lang gezicht hebben, want dan krijg je een TE lang gezicht. 

Deze baard past perfect bij hoeden, petjes, of winter caps. Maar de essentie van deze baard is het avontuur wat het uitstraalt ermee. Ik zou hier dan ook geen kaal hoofd voor gebruiken, omdat het er niet goed bijpast, vind ik.

De Beste Baard Tools

Natuurlijk heb je de beste tools nodig om die baard te onderhouden, en daar zijn aardig wat mogelijkheden in, en voor elke portemonnee geschikt natuurlijk. Van baard trimmers tot geweldige soorten ‘baard olie’ heb ik ze hieronder gezet.

De Beste Baardtrimmers

PlaatjeNaamExtra infoPrijs/kwaliteitBeoordeling
Philips Series 5000 BT5515/15Philips 5000 BT5515/15Heel precies, heel recht!€€€€5
BABYLISS FOR MEN E837EBaBylissMEN Carbon Titanium MT727EComplete 10-in-1 set€€€4,4
Wahl 9854 Total Beard Grooming KitWahl 9854 Total Beard Grooming KitComplet set!€4.5
Philips Series 3000 BT3222/14Philips Series 3000 BT3222/14Prima voor de beginners onder ons!€€€4,5
Braun BT7220Braun BT7220 BaardtrimmerVolledig wasbaar, baard&hoofdhaar€€€4.9
 De Ultieme Baard Gids van 2022 2Remington MB4047 Baard KitZeer goed product, aantrekkelijk geprijsd â‚¬â‚¬â‚¬â‚¬4.7

Heerlijke Baardolie Producten

Ja, je leest het goed.

Het heet echt : Baardolie, en dat kan je elke dag gebruiken voor je baard. Deze ‘baardolie’ zorgt er namelijk voor, dat je behaarde huid heerlijk ruikt, en dat ook de huid eronder verzorgd blijft, zoals uitdroging en ingegroeide haren.

En het doet goed bij de vrouwen schijnt het 🙂

PlaatjeNaamExtra infoPrijs/kwaliteitBeoordeling
Damn Good Soap Company baardolie The WoodsDamn Good Soap Company – The WoodsEen zachte, keurig verzorgde en fris ruikende baard.€€4
Captain Fawcett's baardolie Private Stock 50mlCaptain Fawcett’s baardolie Private StockDeze baardolie is een mooie blend van essentiële oliën.€€€€5

Hieronder als afsluiting, nog een top10 van de beste en mooiste baarden & snorren in films en series

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.