De 5 grootste uiterlijke verzorgingsfouten, en de oplossing

Aangezien je dit blog leest, is de kans groot dat je (in ieder geval tot een bepaalde hoogte) geeft om je uiterlijk. Geweldig; wij steunen je daar volledig in. Echter, we vinden dat veel mannen een of twee routinehandelingen missen als het gaat om uiterlijk, of dat ze hierin wat fout doen.

We willen daar graag in helpen. We hebben het internet afgespeurd, met vrienden gepraat, en zelfs naar onze eigen handelingen gekeken, die wij wellicht fout bleken te doen. Hieruit kwamen de volgende vijf not-done zaken. Hier zijn de de 5 grootste uiterlijke verzorgingsfouten.

1. Te veel lichaamshaar

teveelhaar
teveelhaar

Dit hangt uiteraard volledig af van je persoonlijke stijl. De teddybeer look kan een handicap zijn, en zelfs hygiënische problemen veroorzaken. Volgens ons kun je al je lichaamshaar het beste op een acceptabele lengte houden.

We snappen dat sommige mannen bijvoorbeeld een baard willen laten staan, en zijn het daar volledig mee eens. Houd deze wel schoon en getrimd, en zorg dat al het andere (zoals je kleding en hoofdhaar) op orde is.

Kom erachter wat voor jou werkt. Dat is het allerbelangrijkste.

2) Hoe zit het met die roos?

Je kunt allerlei dingen doen om haarroos aan te pakken. Allereerst, investeer in een shampoo dat roos vermindert. Probeer eens een groene theebehandeling, in plaats van de gebruikelijke ‘Head & Shoulders’ of iets soortgelijks.

Hoe dan ook, een antiroos shampoo werkt prima. Let daarnaast op kleine dingen, zoals niet gaan slapen met nat haar. Zorg dat je naar bed gaat met vochtinbrengend en schoon haar, zonder de afvalstoffen van overdag.

3) Gele tanden

Dit is nooit goed. Het onfortuinlijke is dat sommige mensen niet goed genoeg letten op hun tanden, en er daarom niets mee doen.

Uiteraard zijn er elementen die ervoor zorgen dat jouw tanden de ongewenste kleur krijgen (zoals roken, koffie, etc.), maar meestal is het verwaarlozing en het gebruiken van de verkeerde tandpasta.

Ik durf te beweren dat de meeste tandartsen de ‘drie keer poetsen per dag’ regel hebben opgegeven. Wie heeft daar de tijd voor? Maar je moet je tanden toch wel tweemaal daags poetsen. Neem je veel suiker tot je toe, doe het dan nog een derde keer, als het je lukt qua tijd.

Eet daarnaast veel rauwe groente en fruit. Dit helpt ook om je tandvlees gezond te houden. Heb je een probleem met slechte adem? Probeer dan eens het mondwater te laten staan. Te veel mondwater doodt namelijk ook de goede bacteriën in je mond. Stap in plaats daarvan over op groene thee.

4) Acne

Lichaamsacne is een lastige, en vaak niet te voorkomen. Toch is het soms wel tegen te gaan, maar weten mensen niet wat ze verkeerd doen.

Laten we eens kijken naar de veroorzaker van acne, verstopte poriën, toch? Regelmatig dragen mensen, bij een bezoek aan de fitness, kleding dat hun lichaamsporiën niet goed genoeg laat ademen. Zorg ervoor dat je kleding draagt dat iets losser zit, waardoor je huid open staat en kan ademen. En ga, gelijk nadat je klaar bent met sporten, onder de douche.

Poriën raken namelijk ook verstopt van zweet dat op de huid blijft zitten. Dat geldt voor het gehele lichaam. Het is eigenlijk simpel, houdt je lichaam schoon en alles is in oke. Mocht je toch problemen blijven houden, investeer dan in een goede reiniger of een acnebehandeling.

5) Te veel aftershave op

De 5 grootste uiterlijke verzorgingsfouten, en de oplossing 1

We snappen dat je niet alles van het eerdergenoemde zelf in de hand hebt, maar dit zeker wel.

Een of twee keer aanbrengen is voldoende.

Doe je meer, dan bedwelm je anderen met de geur. Het is niet ‘hot’ of ‘sexy’. Het schiet zijn doel totaal voorbij, als het gaat om waarom je cologne opdoet, en we adviseren je dan absoluut om het te minderen. We hebben het allemaal weleens gedaan en snappen het heus wel.

Doe op wat je normaal doet, maar dan wat minder (tenzij je normaal tien keer spuit, dan een heleboel minder).

Bovenal zijn we mannen net zoals jij. We hebben allemaal geworsteld met deze dingen en we zijn nu hier om de juiste informatie door te geven, zodat jij dezelfde fouten niet maakt. We horen graag wat je van dit artikel en de genoemde punten vindt.

Plaats een opmerking hieronder, of als je iemand kent die dit artikel ook moet lezen, plaats dit dan op zijn (of iemands) facebook!

Mannen, zet em op.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.